Quantcast

Profesionalna orijentacija

Dakyorlando

Elita
Poruka
20.871
Ja bih na tvom mestu radije išao u Biro za nezaposlene, ili negde drugde gde stručnjaci sprovode to, nego da radim online test.

Inače, radio sam taj test u NBZ, i ispalo mi je da mi najviše leže literatura i - poljoprivreda?! A u životu se nisam bavio njom... :neutral:

A pitanja su razna: da li voliš da radiš sa decom, sa ljudima generalno, da li ti odgovaraju česta putovanja ili više voliš kancelarijske poslove, da li si odlučna, savesna, odgovorna, kakva si kad treba da se radi pod pritiskom, da li si "timski igrač" ili bolje radiš sama...
 

sunasceJeca

Poznat
Poruka
9.930
Da li zna neko neki dobar online test profesionalne orijentacije?Ja sam nasla nekoliko,ali mislim da nisu tacni.Da li ste radili kod psihologa?Kakva pitanja postavljaju?:)

Ja sam bila, na kraju srednje, na profesionalnoj orijentaciji. Kod mene se to nalazi, u sklopu Socijalnog. Samo zakažeš telefonom, i odeš. Rešavaš testove , sigurno jedno sat vremena, i razgovaraš nekih pola sata sa njim, psihologom. Na osnovu tih testova, priče, oni će ti lakše pomoći da definišeš svoje afinitete, želje, šta želiš da studiraš ili da te usmere, za neko specifično zanimanje. Pitaju šta te interesuje, čime želiš da se baviš, zbog čega, koje hobije imaš, kako vidiš sebe u budućnosti, šta očekuješ da ti takvo zanimanje "donese", izmedju čega se dvoumiš, itd. Kada to završiš, dobiješ rezultate za nekih nedelju dana, opet ideš kod njega, da porazgovarate o tome, da čuješ njego stav, mišljenje. Topla preporuka, meni je zaista pružilo širi uvid, koji sam ja "sklop" i za koje vrste zanimanja sve. Meni su "pogodili" za šta sam ja, medjutim mene je život odveo na drugi fakultet, druge životne okolnosti, da studiram nešto sasvim drugo, doduše srodno, makar sa aspekta drustvenih nauka, ali hoću ti reći, da ti daje taj sastanak jednu širinu i lepezu mogućih zanimanja koja bi ti odgovarala i da je zaista od velike pomoći, na pragu novog života...Studentskog. Srećno. ♥
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.