Bren
Elita
- Poruka
- 22.217
Još jedan nuklearni rat u Tiksijevoj praznoj glavi.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
да није био само Грчки можда ..то су Грци присвојили и више него што им је икада припадало -све и да није, мада је био словена и великог удела су дали у Цариград , биће сада .
Царград ће бити словенски и не само то , него ће да шутуну Грчко го.вно заувек из Цариграда и доћиће словенски Руски патријарх .
словени су страдали за паравославље док су Грци служили Турцима и палили цркве и иконе на старословенском .
Цардиград припада ономе које је поднео највећу жртву за њега
Ебо те ја више не знам о чему разговарамо о идеологији или религији?
Ако све цркве то раде што си се онда наврзао на РПЦ?
Nije poenta u tome da crkve to rade. RPC se ovde pojavljuje, jer je Rusija prva socijalisticka drzava.
Poenta je da se sve ideologije ponosaju na isti nacin.
Ето шта ти ја тврдим, ово подебљано је савршена копија западног католичког феудализма, да да, то тројство што си навео. За разлику од тебе који си католички феудализам мапирао у уређење Царске Русије па тврдиш да је то корен комунизма ја посматрам само у цркве. Посматрам њихове организационе структуре и разноврсност тј плурализам религијског учења, њихове методе и тврдим да је католицизам испљунути комунизам.
ви још сањате о Југославији?!
И мене је та реченица убола у очи. Обликовање реалности према субјективним визијама вероватно натопљеним ракијештином.
Ислам и православље тешко могу да опстану без ауторитарне државе уколико не дође до Реформације.
Реформација је била преко потребна јер је римска курија у првој половини другог миленијума заиста апсурдно забраздила у све што је вери супротно, притом се кријући иза папиног ауторитета на оба света. Детаље знамо сви - добро, Тикси не зна, али тема и није за немуште - и то очигледно више није било за поднети, пре свега међу народима који су имали нешто квалитетнију власт и традиције.
Неки од протестаната су потом изгубили пут, али реформација није породила само протестантске цркве већ и контрареформацију захваљујући којој католичка црква опет почиње да личи на цркву а не на какав сцијентолошки култ похлепе.
Пусти идеологије, причамо о религији и РПЦ као једној од помесних православних цркава.
Православне цркве се држе црквених канона који су успостављени на црквеним саборима
пре неких 1700 година када Руси нису били хришћани и нису учествовали у њиховом доношењу.
Колико ти канони имају везе са изворним хришћанством то је нека друга тема.
народ је, по природи ствари, стремио обично неком преврату и безакоњу, који би онда прозвали ''револуцијом'', јер су их томе Французи научили. таква држава није правна него револуционарна. јер почива на стању перманентног преврата.
Сви ти социјализми, марксизми, псеудоправославни талибанизми и остале секте изашле из сатанине кухиње су лоше ствари.
Ту се поштени људи прекрсте и запуше нос, а затим брзо прођу.
Као када Кнегиња Драгомиров у једној од филмских верзија Оријент Експреса пита своју слушкињу:
"Где смо?"
"У Славонском Броду, госпођо"
"... Затворите прозор."
Ни Грци тада нису били православци ..чему толико заступање за Грке..нису у праву .
да ли оправдаваш поступак Цриградског патријарха , његов чин који је довео до раскола и смрти вернка у Украјини
Што то тебе као комунисту дотиче, шта те брига шта раде дилери 'опијума за народ'?
Тачно ја заиста јесам комунисткиња али сам и верник СПЦ
једно друго не искључује
Што то тебе као комунисту дотиче, шта те брига шта раде дилери 'опијума за народ'?
за оне са кратким памћењем да подсетим да је управо за време покојног председника СПЦ је процветала и васкрсла
али га је поново на крају као Христа продала управо црква
al bas nuklearni
rusija ce da napadne ...
koju nuklearnu silu ce napasti
uh kvarni su , podsticu pravoslavlje , da bi ga unistili
uh kvarni su , podsticu pravoslavlje , da bi ga unistili