PRODJE - DODJE

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)

PRODJE-DODJE

Tuga je tuga,
i nije baš neka druga,
kao što sve dva lica ima,
i tuga ima lice od dima.

Fazon je samo
sačekati da prodje
da se dim razidje
da za život zadje.

Znam ja da guši
i davi I žari
taj dim gusti
što život pusti
donosi svakom
‘vako il’ ‘nako.

Zaklanja pogled
i mrči svest
disati ne da
misli nam jede
ličimo sebi
na najveće bede.

Sve ima početak,
a bogme I kraj
tako I tuzi ima kraja …
a vala I sreća početak ima
i tako tuga u sreću predje
pa opet sreća sustigne tugu
putuju skupa a sve u krugu
jureći tako jedna drugu.

Čekati treba, a nije lako……
čini se kao beskraj daleki
dok čekaš da te tuga prodje……
il’ čekaš da ti sreća dodje.
Kad sreća dodje udahneš duboko
raširiš krila, poletiš visoko
ipak je sve to čekanje isto
čekaš da prodje,
čekaš da dodje.
Bolje je, mislim, pak reći sebi
ne čekam ja da tuga prodje
već čekam da mi sreća dodje.

OJHAAAAAAA

PS Kažem ja ovoj mojoj direktorki
Ne čekam ja da kiša stane
Već čekam da mi sunce grane
Ne čekam ja da kiša stane
Već da mi osmeh oboji dane.

Pogleda me 'nako....bečki....preko naočara pa reče……….ajd’ Ljiljka knjiži……..ne lupetaj....divna gospoja....uvek mi da maksimalnu podršku hahahahaaha

LJILJA MMM;bt92732:
dabome :mrgreen:
Z oće da te veže.......mentalno....i to za sebe ....a ja kažem da si ti isuviše jaka ličnosti i da mu to poći za rukom neće ....viš da te hvalim :manikir:
Mentalno?ne znam šta je to ,ja mislim bukvalno bre ,ugovorom da se obaveže,i pre nego joj se sreća isporuči,račun u ruke da joj se uruči.I nema tu ovo ćeš ti a ovo ja ,ortaci smo bre nas dva.A firma naša da se zove magla jer guske je vole a i oni ošto guske love pa tu će moći sreću da nadju nek se već kako znaju snadju.

zxy;bt92735:
Mentalno?ne znam šta je to ,ja mislim bukvalno bre ,ugovorom da se obaveže,i pre nego joj se sreća isporuči,račun u ruke da joj se uruči.I nema tu ovo ćeš ti a ovo ja ,ortaci smo bre nas dva.A firma naša da se zove magla jer guske je vole a i oni ošto guske love pa tu će moći sreću da nadju nek se već kako znaju snadju.

Pa već je potpisala.....i čemu si je naučio........švrćka se tamo sa kuvarima bre. Eto, kolko si uspeo :mrgreen:Magla, a? Pa valjda i gusani vole maglu.....:rtfm::mrgreen:

RiadaT.;bt92739:
a jel to neko istureno odjeljenje peradarsko-prehrambene skole...cujem pominju se neke guske.....
Ma ne to je za one što sreću hoće na silu da nadju,pa eto im magla pa nek se snadju.A račun mora da plate dok istinu o sreći ne shvate.Može i na rate firma naša je zato tu da im ublaži tugu :hahaha:

zxy;bt92742:
Ma ne to je za one što sreću hoće na silu da nadju,pa eto im magla pa nek se snadju.A račun mora da plate dok istinu o sreći ne shvate.Može i na rate firma naša je zato tu da im ublaži tugu :hahaha:
A je l se kod vas moze kupit sreca na kilo....mislim,nije da sumnjam u reputaciju vase skole,al sta za one koji ucit ne vole.....danas je moderno kupovati diplome...pa zasto se muciti i uciti kad mozes kupiti....

RiadaT.;bt92743:
A je l se kod vas moze kupit sreca na kilo....mislim,nije da sumnjam u reputaciju vase skole,al sta za one koji ucit ne vole.....danas je moderno kupovati diplome...pa zasto se muciti i uciti kad mozes kupiti....

e, toga nema......mislim, teoriju i ajde da ne uče....ali praksu moraju obavljati.......nema bez toga diplome :manikir:

RiadaT.;bt92743:
:think:magla na kilo..toga još nije bilo ali vreme je za ideje nove,može se sve zašto da ne.Ipak savet jedan stari amortizovan daću besplatno na poklon svim.Ne teži pametan čovek da ostvari sreću već da izbegne nesreću.Mada to staroj školi pripada i u naš program ne spada.:(

zxy;bt92748:
:think:magla na kilo..toga još nije bilo ali vreme je za ideje nove,može se sve zašto da ne.Ipak savet jedan stari amortizovan daću besplatno na poklon svim.Ne teži pametan čovek da ostvari sreću već da izbegne nesreću.Mada to staroj školi pripada i u naš program ne spada.:(
Onda pod hitno naslov mijenjaj SKOLA ZA IZBJEGAVANJE NESRECE....mozda ces tako do vecih para doci i izbjeci dugove onih sto kroz skolu ce proci

RiadaT.;bt92760:
Onda pod hitno naslov mijenjaj SKOLA ZA IZBJEGAVANJE NESRECE....mozda ces tako do vecih para doci i izbjeci dugove onih sto kroz skolu ce proci

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Ma ne mogu kad je ovaj Z zapeo da se zove Magla.....čovek se izgleda snalazi u magli.....ko zna šta njega za maglu veže......možda njegovo iskustvo sa Željom čak dotle seže pa pokušava zato da je konopcima veže

LJILJA MMM;bt92774:
Ma ne mogu kad je ovaj Z zapeo da se zove Magla.....čovek se izgleda snalazi u magli.....ko zna šta njega za maglu veže......možda njegovo iskustvo sa Željom čak dotle seže pa pokušava zato da je konopcima veže
Pa predpostavljam da ga ja asociram na neku maglu...izgubljeni u magli...ili guske u magli...ili tako nesto:think:

LJILJA MMM;bt92774:
Pa dobro gde se sreća krije,van tvoga dvorišta nigde je nije.Pa nećeš kurs na sred avlije.A šta fali magli,tamo može svako da se nada da će sreću naći iznenada.Pa i ako naleti na gusku neku misliće da je sreća najveća.U magli,nego šta,svašta može da prodje ko sreća.

guske-u-magli.jpg

RiadaT.;bt92794:
A da to mozda nema neke veze sa onom pjesmom"Imo sam strasnog petla...",guska,pijetao,perad su perad,sta znas...:zper::zcepanje::zcepanje:
Vidiš R kako znaš da u svemu vezu nadješ,kad dobrog pevca imaš sreća je tu,dalje ne moraš.Pa šta misliš zašto je tako srećna naša agencija i uspešna.:per:

zxy;bt92786:
Pa dobro gde se sreća krije,van tvoga dvorišta nigde je nije.Pa nećeš kurs na sred avlije.A šta fali magli,tamo može svako da se nada da će sreću naći iznenada.Pa i ako naleti na gusku neku misliće da je sreća najveća.U magli,nego šta,svašta može da prodje ko sreća.

Ej bre što me jedan izmori...moram da vikam pauzu :zcepanje:
Aaaaaa ne može kod mene u avliji.....ima mi svu travu pogazite :rtfm:
a za maglu.....da znaš da si u pravu Z...pametan si mi ti ......

zxy;bt92798:
Vidiš R kako znaš da u svemu vezu nadješ,kad dobrog pevca imaš sreća je tu,dalje ne moraš.Pa šta misliš zašto je tako srećna naša agencija i uspešna.:per:

:eek::eek::eek::eek::eek:
jedino ti Z ako oćeš da budeš virtuelni pevac u našoj firmi......mislim ti si jedino muško......a jel ćeš i da kukuričeš? :mrgreen:

Back