Procenat plate koji se izdvaja za gorivo

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
69.400
Koliko vi % potrošite na gorivo? Jel ovaj podatak po vama realan?

Procenat plate koji se izdvaja za gorivo.jpg

Подпуно је реалан...

Ево погледај који проценат се троши на храну

Башме чуди .. Сви као да сте у неком стакленом звону..будите се из сна .. или оно мало као з.....

zfSvUph.jpg

Nisam računao, ali već iz glave mogu reći da je kod mene procenat znatno manji od tog što su napisali. No dobro, to je zbog nekih stvari vezanih za mene lično.
Generalno je neverovatno da su kod nas cene goriva veće nego u Hrvatskoj iako su tamo veće plate. 2 su razloga za to - prvi je što je naša država očigledno alavija s dažbinama, a drugi što se mora Rusima namiriti profit.

Nisam računao, ali već iz glave mogu reći da je kod mene procenat znatno manji od tog što su napisali. No dobro, to je zbog nekih stvari vezanih za mene lično.
Generalno je neverovatno da su kod nas cene goriva veće nego u Hrvatskoj iako su tamo veće plate. 2 su razloga za to - prvi je što je naša država očigledno alavija s dažbinama, a drugi što se mora Rusima namiriti profit.
Veca je cena takodje i u odnosu na Sloveniju i mnoge druge drzave. Generalno sve cene su nerelano visoke u odnosu na primanja.

Ja u poslednje vreme koristim auto samo do posla i nazad pa mi je mozda daj procenat trenutno izmedju 5-8% ali bilo je vremena kada sam putovala malo vise kolima i tada mi je dostizao taj procenat i do i preko 20% :confused:

Ma dobro, to stoji, ali ako se traži koliko u procentima dajemo od plate mejsečno za gorivo, veći procenat ne znači skuplje gorivo već manju platu :D
Ovde je skuplje gorivo nego kod vas. Doduše kod vas je dosta različito od mesta do mesta. U Mostaru mi je bilo skuplje nego u Sarajevu, a u Bijeljini jeftinije. Razlika između Mostara i Bijeljine je bila oko 20%. Tako je bar bilo prošle godine. Ne znam da li se nešto menjalo.

Подпуно је реалан...

Ево погледај који проценат се троши на храну

Башме чуди .. Сви као да сте у неком стакленом звону..будите се из сна .. или оно мало као з.....

Pogledajte prilog 1653561
Ja još nisam našao srbiji na ovoj karti jel ja ne vidim dobro ili je nema? Nemcima i belgijancima to ne odgovara da piše?

Kod nas u Hrvatskoj je cijena dizela 1.40€, a benzina 1.47€ (može i jeftinije preko aplikacija). Medijalna plaća je oko 1130€, prosječna oko 1325€. E sad zavisi misli li se na primanja cijele obitelji ili što? Imaju li jedan auto ili 2? Živi li se u gradu ili u selu? Kod nas je javni prijevoz dosta dostupan i povoljan. Umirovljenici imaju besplatan prijevoz vlakom, često i gradski prijevoz je besplatan .Školarci isto tako. Čak i gradovi sve više uvode besplatan prijevoz za sve, dobije se za prijevoz na poslu, neki imaju i službeni auto, ili da gorivo plaća firma. Mislim da je kad se sve uzme u obzir kod nas nekakav prosjek ispod 5%.

Treba malo više podataka za točniji odgovor.

Ja još nisam našao srbiji na ovoj karti jel ja ne vidim dobro ili je nema? Nemcima i belgijancima to ne odgovara da piše?

Постоје две препоставке

1. Круг трошка србије је тако мали да се не види
2. Круг трошка Србије је тако велики да неможе стати на мапу да не изгура друге ...

Шта је ближе истини ...

Пачудесно али ОБА

Постоји део друштва 1. којима је једина брига клонирање угинулих љубимица и тражење *ебача

и други део дрштва под 2. који немогу да верују шта су од свога живота сме/сами направиле/и толеришући оне под 1.

Neki imaju auto koji troše 3 litara a neki 15 litara na 100 km. Neko zarađuje 5000 evra godišnje a ovaj drugi 50.000

Treba odbaciti ultra siromašne i ultra bogate pa onda gledati šta se dešava u sredini.

I da li se ovaj procenat odnosi na domaćinstvo ili na pojedinca? Ako neko ne radi (ne prima platu) onda troši beskonačno puno para u odnosu na primanja.

Neki imaju auto koji troše 3 litara a neki 15 litara na 100 km. Neko zarađuje 5000 evra godišnje a ovaj drugi 50.000

Treba odbaciti ultra siromašne i ultra bogate pa onda gledati šta se dešava u sredini.

I da li se ovaj procenat odnosi na domaćinstvo ili na pojedinca? Ako neko ne radi (ne prima platu) onda troši beskonačno puno para u odnosu na primanja.
Na pojedinca normalno.

Back