Procena - 2,5 miliona obolelelih

Ma nema bre frke ;)
Milosavljević:Srbija planira kupovinu tri miliona vakcina
12:50 BEOGRAD, 24. jula (Tanjug) - Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević rekao je danas da Srbija planira kupovinu tri miliona doza vakcina protiv novog gripa kada dođe do njene prodaje i o tome pregovara sa referentnom farmaceutskom kućom. Ministar i epidemiolog Predrag Kon su na konferenciji za novinare ocenili da se u ovom trenutku ne može precizno reći koje mere će biti preduzete u borbi protiv novog virusa, jer će one zavisiti od situacije na terenu, ali će se one prevashodno odnositi na rad škola, ustanova gde se ljudi masovno okupljaju, a moguće je da će doći i do posebnog režima rada u saobraćaju i energetici. (Kraj)

Al plaši narod, znači strašno. Pa da toliko njih oboli, bili bi smo gotovi. Ja sumnjam da naš zdravstveni sistem može da podnese desetinu tog broja a kamoli dva miliona bolesnika... Plaše narod, samo tako... Boje se socijalnih nemira, male plate, kriza, pa ajde kaže da ih zastrašimo gripom. Ne kažem da virus nije opasan, jeste, ali ove procene su katastrofalne. Pa i da ga namerno puste među populaciju ne bi moglo toliko loše da bude... Ma užas.

Jel ovaj normalan, kako 2 miliona? :eek: Jel to u dogovoru sa farmaceutima? Jel to testiraju neshto nad nama? :rtfm:

Tesko je poverovati u to da od 100 obolelih moze doci do 2.5 miliona obolelih (znaci svaki treci stanovnik Srbije!),ali je taj isti doktor predvideo naglu pojavu tog virusa na Univerzijadi,dolaskom nasih ljudi iz inostranstva itd. Od tog broja,za 100 do 200 hiljada obolelih ce biti potrebno zbrinjavanje po bolnicama,a od toga za 25 hiljada ce to biti nuzno zbog zivotne ugrozenosti. U tom scenariju gotovo da su neizbezne zrtve. Najverovatnije da ce zarista biti u velikim gradovima u zemlji,a najvise u Beogradu gde bi takvih slucajeva ocekivano trebalo da bude najvise.

Inace,koliko znam (a priznajem da ne znam mnogo) grip tipa H1N1 je tezi oblik obicnog gripa koji se uz klasicne simptome manifestuje i kroz oboljenje disajnih puteva slicno zapaljenju pluca,sto povecava rizik po zivot obolelog u odnosu na klasican grip. Dakle,obavezno je lecenje.

Da budem iskren ja više ni tim stranim inekcijama ne verujem. Ja sam za to da se pod hitno organizuje tim stručnjaka i vidi kakve nam to inekcije daju oni. Pa mi ako možemo sami uzmemo formulu i napravimo. Ako ne možemo, e pa onda ništa. Banana država, neka nas je.be pošteni Zapad i pušta nam njihove viruse.

Jer, onaj ko veruje da je ova mutacija virusa prirodna je naivan do zla boga. Dešavaju se i one, ali ne od ptičjeg, dve vrste ljudskog i svinjskog pa nastane ovaj. :roll:

Ako su te procene tacne..nema tog zdravstvenog sistema koji to moze da prati.Skole ce biti zatvorene,a na posao ce se ici sa maskom.

Sve mi ovo lici na scenario kako da smanje plate..uzmu neki zdravstveni dinar ili kakogod ga nazvali..jos malo da nas opeljese. A..i dobar im izgovor za inflaciju ili nastupajucu krizu..:dash:

Vrlo moguće, na kraju će se ispostaviti da je sve samo dobro osmišljena prevara u korist kompanija koje proizvode lek, kao i u slučaju ptičijeg gripa

Види ја не верујем да је Х1Н1 у Србији,1-су рекли да је Х1Н1 јако јако опасан да се од њега умире(ајде ок у Лондону је умрло од Х1Н1 укупно 120 људи),а хвала богу у Србији како они кажу оболело је 120 људи и сви су блажи тј нема смртност велику(нема уопште),2-у року од 5 дана од једном обелело 120 људи што ја не верујем

Niko ne navodi koliko ih se u medjuvremenu izlecilo, samo povecavaju broj obolelih...
Trenutno ih jedva trecina ima grip...
Grip k'o grip, opasan za one sa slabijim imunitetom, jer moze preci i na pluca...
Jace "jedinke" ce ga prelezati skoro pa na nogama, k'o i obican grip svake godine...
Dramljenje, da bi se skrenulo sa dnevnopolitickih problema... koje pali na redovnoj bazi u nas Srbalja...
A i nije lose da kapne koje milionce od vakcine sa infuzijom... da se ne baci... dobar grip...

Niko ne navodi koliko ih se u medjuvremenu izlecilo, samo povecavaju broj obolelih...
Trenutno ih jedva trecina ima grip...
Grip k'o grip, opasan za one sa slabijim imunitetom, jer moze preci i na pluca...
Jace "jedinke" ce ga prelezati skoro pa na nogama, k'o i obican grip svake godine...
Dramljenje, da bi se skrenulo sa dnevnopolitickih problema... koje pali na redovnoj bazi u nas Srbalja...
A i nije lose da kapne koje milionce od vakcine sa infuzijom... da se ne baci... dobar grip...

Pa dobro, ako je nishta strashno i sve to, shto ne idesh malo da se zarazisah pa kao prava mushkarchina odbolujesh na nogama...:roll:

Pa dobro, ako je nishta strashno i sve to, shto ne idesh malo da se zarazisah pa kao prava mushkarchina odbolujesh na nogama...:roll:

A sto bih trc'o da se zarazim?... Kol'ko razumeh, fakultativno je?...
Pa eno Englezi se sprdaju s tim, prave grip-zurke... :hahaha:

Idi, daj par 'iljada, pelcuj se, i mirna Bosna... Pusti mene da mrem u neznanju...
Pa nek' mrtvi tumaraju zemljom... Zovi i Danny-ja Boyle-a, da ovekoveci... :rotf:

Види ја не верујем да је Х1Н1 у Србији,1-су рекли да је Х1Н1 јако јако опасан да се од њега умире(ајде ок у Лондону је умрло од Х1Н1 укупно 120 људи),а хвала богу у Србији како они кажу оболело је 120 људи и сви су блажи тј нема смртност велику(нема уопште),2-у року од 5 дана од једном обелело 120 људи што ја не верујем

Dosle hiljade stranaca na Univerzijadu,dosli nasi ljudi sa putovanja i iz dijaspore,bio Exit a ide i Guca...

Back