Procelav, debeo, ruzan...

djavolica_andjeoskog_lica:
Sta hoces da kazes,da ruzni ljudi treba da budu uskraceni potomstva??? Mislim da je mnooogo gore kad neki lepi ljudi,ali majmuni u dusi rode decu! Neki ljudi koji nisu spremni da budu roditelji,da vaspitavaju decu isl.A sta hoces da kazes,da ruzni i bolesljivi ljudi treba da idu i da se obese?????
Ama nije to reqao, prochitaj celu prethodnu stranu i razumeces.
On je chak rekao mislim da je vaspitanje ono najvaznije, vaspitanje dece i odgovornost prema onome shto si doneo na svet. Ne da li si mnogo lep ili mnogo ruzan, fizicki ili drugachije.

Uostalom, vratitju se ja pa chu prochitati.
Elem, gospodzo skvo, zashto toliko insistirate na oshtrici i perfekcionizmu ishchitavanja postova?
Zar moram paziti svako slovo, svaku rech u strahu da cete je iskoristiti protiv mene?
Hajde, trenirajte tako svog papagaja :D
Molim vas razumite da ja kapiram shta je morebre hteo reci, iako se negde, pogreshno mozda izrazio, a mozda tako i ne misli.
Ja ga branim zato shto su neki ljudovi zli i okome se na nekoga i onda ga glodju jer su pirahne.
A pirane su po mom ukusu, da glotjkam, mislim.
Uostalom, na prethodnoj strani je gomila mojih duggiiih postova gde sam, mislim opisao, naravno iz lichne perspektive, ono shto je morebre nacheo. Ne znam hoce li se on sloziti sa mnom, ali ja tako stvari vidim.
Uostalom, ako vam se neshto ne svidza, pa molim vas, napadnite mene, i pronadjite mi konfuzan stav ili propushteno slovo, i ja cu rado izaci u susret, na nachin kako nalaze tradicija vasheg plemena.
Haug!

imam prijatelja iz srednje, nije lep, ima neke uočljive
crte lica koje nisu lepe, nije ni stasit.

izuzetno je zanimljiv, širokih interesovanja, srećan sam što
sam ga upoznao. mislim da sam na dobitku što sam ga poznavao.

patio je zbog svojeg izgleda, bio je nesrećan što izgleda kako izgleda.
(nizak, kukast nos, neravni zubi, slabih mišića...)

jasno mi je rekao više puta da je veoma nesrećan
zato što nikad neće biti kandidat devojkama za kojima je
žudeo.
njegove su reči, da može postići neviđeni akademski, profesionalni, finansijski uspeh,
ali uvek će žudeti i patiti za svojom mladošću koju je proveo
čežnjivo gledajući lepe devojke koje su primećivale
neke druge, lepše mladiće.

kasnije se na faxu upoznao sa jednom devojkom koja mu se nije
sviđala, fizički mu nije bila privlačna. imala je jasne fizičke nedostatke (ili viškove).
igrom slučaja provodili su puno vremena zajedno
i ona mu se u jednom momentu ponudila.
on ju je isprva odbio, pričao je sa nama o tome, izneo je jasan stav
da mu se ona ne sviđa ali da je bio u jakom iskušenju da prihvati
iz pukog sexualnog nagona. instinkta da stupi u sexualni odnos, kad mu se već
maše onom stvari ispred nosa (oprostite).

sledeći put kad sam ga sreo, rekao mi je da je pristao.
još uvek su zajedno, ima tome oko 4 godine.

primerima se svasta moze dokazivati...drugim recima receno-primeri ne znace nista, ima ih raznih, najrazlicitijih...

@bendzamin
napisala sam ti post jos pre nekoliko dana ali mi je ostao u drugom kompu i sve me mrzi da ga prebacim na ovaj koji najcesce koristim...prosla me i volja za tim... :lol:

prihvatljiva metoda je bar reprezentativni uzorak!
dalje logika, eksperiment itd...
primer je pojedinacan, i moze da predstavlja i izuzetak ili odstupanje od pravila...
takodje, ne moze tek tako da se neka okolnost proglasava za uzrok neke posledice, pogotovo kada su u pitanju slozene pojave...
ovo mu dodje kao ono:
johan je glup.
johan je nemac.
nemci su glupi.
ne, nego je johan pojedinacan primer glupog nemca. njegova nacionalnost nije uzrok njegove gluposti.

p.s. gospodzica, molim vas, gospodzica. :D
i molila bih vas da predjemo na ti. znam da mene ovde cene, postuju, vole, zele ali ne morate da mi persirate! i pitam se pitam...sta bi se to tako strasno desilo da sam nalepila i taj zagubljeni post? :lol: brrr najezim se kad pomislim...sta je sve moglo da me snadje... sad cu morati da spavam sa upaljenim svetlom :)

još malo primera (možete ih osporavati ali ćete ih sigurno prepoznati)

slučaj A:
sretnete na autobuskoj stanici prelepu školsku drugaricu/druga, popričate
onako tipično "jel se družiš sa nekim iz odeljenja" ...vidi vas neko
sa kime se sada družiš...

slučaj B:
sretnete na autobuskoj stanici ružnjikavu školsku drugaricu/druga, popričate
onako tipično "jel se družiš sa nekim iz odeljenja" ...vidi vas neko
sa kime se sada družiš...

kako se osećaš u slučaju A, a kako u slučaju B ?

ovo je pitanje na koje treba sami sebi da odgovorite, a ne meni.

Ne stidim se drushtva ruznih ljudi, mada bih ipak vise uzivao u drustvu lepshih...
e sad, ako su ti lepotani kompletni moroni, a ovi ruznjikavi imaju dobre fore, a ja se palim na dobar smisao za humor, onda bih otishao radije kod ovih potonjih.

Za gospodjicu
pa, ne bi se nishta dogodilo, ja nisam neki bauk da iskAcham iz mraka na pozeljne dame sa foruma, taman posla, ja sam fin mladic. Uzgred, oduvek sam gajio misljenje da su nemci glupi, i ovaj vas primer sa johanom je to potvrdio.
Drago mi je shto i vi mislite da je Johan glup.
Pitanje je samo zashto je Johan glup, i kako ga naterati da se poboljsha....

Zavisi kakav je ovako..kakva mu je pojava i da li je sarmantan! Pa ima dosta ruznih,dobro ne bas procelavih,ali sigurno debelih devojaka kojima bi takav decko bio premija! A ima i onih lepih,kojima mozda bas treba takav neko (mislim u slucaju da taj procelavi zraci nekom energijom,da je nezan,duhovit...) Nikad se ne zna ko ce sa kim zavrsiti na kraju...

pa ne bih se stidela i osecala neprijatno da me neko vidi sa ruznim a kamoli sa ruznjikavim! (pogotovo kada je u pitanju skolski drug)...
a pravo da ti kazem ne mogu ni da zamislim nekog ko je toliko odvratan da mi je njegovo prisustvo u toj meri neprijatno, sem ukoliko je bolestan ili deluje bolesno (tipa opekotine, kraste, debljina ili mrsavost do ekstrema, slep na jedno oko, pokvareni zubi i sl.)...a kada je tako normalno je da ljudi imaju prirodni aj da kazem instinkt da zaziru od njega-ljudi se boje bolesti...treba samo shvatiti da je strah i gadjenje koje osecamo iracionalno...

iskreno receno, cak imam i prijatelje koji su invalidi...ovo pominjem samo zbog toga sto sam po postovima provalila da ih ubrajate u kategoriju ruznih i ostecenih, ja licno to tako ne dozivljavam....
i veruj mi kada ti kazem-ako ti neko ko je invalid postane blizak, u jednom momentu prestaces da obracas paznju na njegov telesni nedostatak, doslovno kao i da ne postoji (sem ako nije nesto bas ekstremno u pitanju) ...tim pre sto ljudi uspeju da nadomeste svoj telesni defekt, i u stanju su da urade ono i za sta ih mnogi smatraju nesposobnim, gledajuci na stvar iz perspektive zdravog coveka.

i na kraju ako bas insistiras na odgovoru, mozda bi mi bilo lepse u prisustvu ruznog a mozda u prisustvu lepog. ako su istih kvaliteta onda bi mi verovatno prijalo drustvo lepog, yebiga estete smo to je tacno. ali iz te perspektive gledano isto tako bi vise volela da sretnem pametnog od glupog, interesantnog od smaraca, dobrog od zlog, ali ne mogu svi biti ni lepi ni pametni ni duhoviti ni dobri... i da ponovim, ne bi bilo potrebe da se osecam neprijatno u drustvu ruznog coveka, a ni ti ne bi trebao-daleko bilo, ali danas sutra svako od nas ako nista drugo moze da izgori u pozaru ili postane invalid.

izvini, ali veoma jasno implicirao tu mogucnost recenicom: "vidi vas neko
sa kime se sada družiš..."
mi smo samo tu recenicu protumacili na najnormalniji i najuobicajeniji nacin i dali sebi za pravo da pretpostavimo sta je pisac koji je nedovoljno koncizno postavio pitanje zapravo 'teo da pita.... :razz:
ako smo gresni, a ti pojasni cemu ta recenica pa cemo ti vrlo rado odgovoriti.
bez uplitanja u skrivena znacenja tvojih reci i sada mogu da odgovorim na postavljeno pitanje: osecala bih se normalno, a kako drugacije...ne bih pridavala ama bas nikakav znacaj sto me je neko video sa ruznjikavim drugarom. ne bih se verovatno ni setila da pricam sa nekim ko je ruznjikav ako je u pitanju drugar iz skole. :D

More_bre:
imam prijatelja iz srednje, nije lep, ima neke uočljive
crte lica koje nisu lepe, nije ni stasit.

izuzetno je zanimljiv, širokih interesovanja, srećan sam što
sam ga upoznao. mislim da sam na dobitku što sam ga poznavao.

patio je zbog svojeg izgleda, bio je nesrećan što izgleda kako izgleda.
(nizak, kukast nos, neravni zubi, slabih mišića...)

jasno mi je rekao više puta da je veoma nesrećan
zato što nikad neće biti kandidat devojkama za kojima je
žudeo.
njegove su reči, da može postići neviđeni akademski, profesionalni, finansijski uspeh,
ali uvek će žudeti i patiti za svojom mladošću koju je proveo
čežnjivo gledajući lepe devojke koje su primećivale
neke druge, lepše mladiće.

kasnije se na faxu upoznao sa jednom devojkom koja mu se nije
sviđala, fizički mu nije bila privlačna. imala je jasne fizičke nedostatke (ili viškove).
igrom slučaja provodili su puno vremena zajedno
i ona mu se u jednom momentu ponudila.
on ju je isprva odbio, pričao je sa nama o tome, izneo je jasan stav
da mu se ona ne sviđa ali da je bio u jakom iskušenju da prihvati
iz pukog sexualnog nagona. instinkta da stupi u sexualni odnos, kad mu se već
maše onom stvari ispred nosa (oprostite).

sledeći put kad sam ga sreo, rekao mi je da je pristao.
još uvek su zajedno, ima tome oko 4 godine.

.....nasla krpa zakrpy......sa novcimaa neka kupuje ljubav........

Back