ПРОБОЈ СОЛУНСКОГ ФРОНТА – Век од почетка ослобађања „свих српских земаља“

debiizam.

odgovoricu samo jednom sto i budala zna.

zabari , ti lisicari lukavi i podmukli, koji uvjek na pocetku rata iskazuju agresorske tenzije za osvajanja, i zlocine, potom oba puta podviju rijep izdaju dojucerasnje saveznike i ko kurv.e predju na pobjednicku stranu...

otisli su posle prdkenuca svoje agresije eto dje , dje su prethodno dosli osvajanjem i oruzanim formacijama...

madjari su bili ugari, tirani, u II sv ratu fasiti koji su ubijali u raicji pod horti mikoosom...

sta su cinili dobro su opstali!

a sigurno ih niej rvat i jedne i druge proterivao!

rvat se agresoru ko poslednja pic.ka i ***** lepo naguzio da mu utera u supak do balcaka, i dao dalmaicju zarad svoje agresije na bih i deo severne srbije, tj vodjvodine...

ne prdi, tema je jasna, jugoslavija je srbinu bila utopija jer je iznjedrio u drzavu svog najveceg krvnika rvata dojucerasnjeg slugu pokatolicenog i konjusara svapskog...

ako je prosao on licno videsmo 1934 a kako jugoslavija i srbi videsmo po jasenovcu...

videsmo i 1991 pocetkom proleca u vukovaru kad su otpustani sa psola srbi i ubijeno 200 -300 pre otvorenog sukoba sa jna...

poentu ne mozes ovde promenuti, prikriveni katolice...

jugoslavija je tad srbima dosla utopija...

Скрећем ти пажњу да не користиш ову тему за ширење међуверске нетрпељивости, пре свега и тим више зато што Први светски рат ни по чему није био верски рат него општенародни и међународни.

Скрећем ти пажњу да не користиш ову тему за ширење међуверске нетрпељивости, пре свега и тим више зато што Први светски рат ни по чему није био верски рат него општенародни и међународни.
A mi pričamo o zločinima koje su hrvari u Prvom svetskom ratu činili nad srbima i budali koja je te zločine prećutala!
Mada- čnili su hrvati pre toga i zločine po Austriji! I uopšte hrvate ni ne pokušavam da stavim u kontekst ekskluzivno srpskog neprijatelja, već samo u kontekst loših ljudi što je po Mišiću i bio glavni razlog da sa hrvatima ne treba imati nikaka posla.

Gdje su talijani iz Dalmacije nestali? Gdje su madjari iz Slavonije nestali? Sta bi sa Floksdojcerima?
Sve su rastjerali ili kroatizivali, nema vise malih papalina.
To je ishod teroristicke volje rulje i drzave.

Kralj je napravio pravu stvar. Teroristi su je unistili. Prestani podrzavati terorizam!
A šta mi imamo sa tim koga su oni rasterivali, ako uopšte¿¡

Оно што је мени привукло пажњу је тенденција, која траје већ неко време, да се не само пробој Солунског фронта већ уопште допринос српске војске победи савезника у Великом рату на мала врата "демистификују" и обезвреде у корист Западног фронта и учинка САД након њиховог укључивања 1917. Ако погледате расправе на безмало било ком сајту који није строго десничарске оријентације, већина наших учесника тврди, типа: "Па добро, ето... Мало смо им лупили шар шамара 1914. на Церу и Колубари, и шта...? После су убили бога у нама, ми смо збрисали у Грчку и Африку, и на крају смо се вратили када су Амери, Британци и Французи на Западном фронту мање-више већ одлучили резултат"... Сматрам да се о тој дилеми, бар на Крстарици, до сад није довољно дискутовало, а било би опасно ако би се будући нараштаји задојили погрешним, аутошовинистичким псеудотеоријама попут горенаведене. Постали смо народ који спремно и без кајања гази по сопственом идентитету и историји, чак и неким од њених најсветијих тренутака, јер, као и наша власт, не маримо да се бранимо од духа самопонижавања који нам потомци наших давнашњих душмана намећу.

На пример, овај одвратни коментар је добио 354 лајка!

Screenshot_2018-10-02  Delije parolom iz Prvog svetskog rata poslale Zvezdu u Austriju.jpg

Оно што је мени привукло пажњу је тенденција, која траје већ неко време, да се не само пробој Солунског фронта већ уопште допринос српске војске победи савезника у Великом рату на мала врата "демистификују" и обезвреде у корист Западног фронта и учинка САД након њиховог укључивања 1917.

Ne znam zašto se to radi i dan danas,35 godina je austrougarski kaplar terao Srbe da se posipaju pepelom i zaborave svoju slavnu istoriju a 40 godina od kako je taj hrvat otegao papke,Srbi mu se i dalje po inerciji klanjaju i slave neke izmišljene ofanzive
Možda zato što još uvek Srbiju ne vode Srbi već kroato-komunistički potomci
Kada se bude prvi presednik zakleo Bogu sa rukom na Bibliji da će mu srpski narod biti važniji od vlasti i njegovog života i kada svojim delima bude to i dokazao,znaću da je za srpski narod došlo bolje vreme a dotle ......

Ne znam zašto se to radi i dan danas,35 godina je austrougarski kaplar terao Srbe da se posipaju pepelom i zaborave svoju slavnu istoriju a 40 godina od kako je taj hrvat otegao papke,Srbi mu se i dalje po inerciji klanjaju i slave neke izmišljene ofanzive
Možda zato što još uvek Srbiju ne vode Srbi već kroato-komunistički potomci
Kada se bude prvi presednik zakleo Bogu sa rukom na Bibliji da će mu srpski narod biti važniji od vlasti i njegovog života i kada svojim delima bude to i dokazao,znaću da je za srpski narod došlo bolje vreme a dotle ......

Мислим да млађим генерацијама српског народа (миленијалцима) то није остало од комуниста, већ од западних медија и политике према Србима од '90-их на даље. А не ни од свих западњака, већ од левичара и слугу Новог светског поретка, у ком влада самовлашће индустријалаца, демократских политичара и Deep State-а. Запад персонификован нпр. у лику Ернеста Денија, Габријела Д'Анунција или Жана Дитура сигурно никако није могао да претвори Србе у масу искомплексираних робова и чанколиза (истина, за наведене личности је осим мене чуло можда још брат-брату 0,5% миленијалаца у Србији).

Ми као народ имамо таленат да се, међу толико расположивих савезника на мапи света, сврставамо на страну оних који нам мисле зло, биле то Османлије, Аустроугари, Немци, комуњаре, Њу Ејџ левичари...

kada se neko pravi pametan oko toliko proste cinjenice, jednostavne, a to je da je posle tolike velicantvene pobede zasnovane na silnoj hrabrosti i borbi nasih predaka pored svih muka, smo napravili sami sebi utopiju... podsecanje na tu velicanstvenu zrtvu odmah nanosi i gorak ukus onoga sto smo danas dozivel ii dozivljavali posle te utopije...

tu se ne pravis pametan dramoseru, niti ima prostora za filozofiju...

istu gresku smo nacinili i posle II sv rata. jer su partizane cinili blizu 80 % srpskog naroda pogotovo onaj iz bih, tj srpske, a rvati ispod 14 dok obrezani nisu cinili ni 3% a dali su 20 000 u najozloglasenije nemacke jedinice ss...

sad su ti obrezani toboz veci partizani od ikog a mi agresori jel...

lepo nas je copavi udesio na isti princip utopije jugoslavije koju smo opet mi 1945 stvorili a ne rvati koji behu ustase!

od krvnika najvecih koji su imali u II sv ratu i deciji logor jedini u svetu, i krvnicke zlocine u I sv ratu kao lsuge konjusarske , mi smo napravili drzavom a svoje najvece dusmane sebi natovarili na vrat i doziveli debakl u teritoriji i ljudstvu...

to je cinjenica , da umesto odgovornosti je nasim dusmanima jugoslavija dosla kao abolicija a nama utopija!

a ti prduckaj toboz mudro negde druge, ovde je sve jasno ko dan...

o tome moji pretci i sta su bili ti nemas veze i ne seri ko sto ja ne pricam ni o tvojima...

pradjed mamin je iz bosne ko dobrovoljac srbin otisao u rat i na solunski front, pa potom ko srpski dobrovoljac posle rata dobio kolonizaicju u severnu srbiju ili vojvodinu , dje ga madjarski fasiti i komsije madjari bacise u tisu sa suprugom vezanog golog u raciji...

ja sam proveo dve krvave godine od 93ce okolina ozrena, kod tog silnog junackog naroda i dolina krivaje, ranjavan, dok si ti mudroseru ili pisao u gace il ise skrivao po toplom krevetu...

ja to mogu sve dokumentovati svakog casa, i pokazati fotografijom a pokazi mudroseru ti...

ti nekom da spominjes ko je dje bio ucesnik , priglupi nedokazani stvore...

da se takvi "pametni" pitaju otisli bi i srbi i srbija u vrazju mater...

utopija, upamti, utopija i tu nema mnogo palemudisanja
Što se tiče SFRJ tu se već ništa nije mogo. Tu su karte već bile izmešane, i tu ne bi pomoglo ni da je cela Srbija bila četnička. Mada i što treba da se definiše šta je u to doba to četništvo uopšte predstavljalo. Kraljevu, pa još i jugoslovensku vojsku oni jednostavno nisu mogli da predstavljaju.

Ne. Teroristi i veleizdajnici se ne pikaju.
Ako ti znaš o čemu bi¿¡
Po tvome je Aleksandar austrijancima trebao da se izvini i da im pruži maksimalnu podršku. I što tek nikako nije trebo da ide u kraljevstvo nad kojom je već postojao kralj! Pošto- onaj kralj koji je sebe već odredio kraljem nad Principom, on ima apsolutno pravo da mu vedri i oblači [emoji848]
Mislim, nešto si ti ovde zapetljo :roll:
Da li je Princip bio anarhista ili je samo bio čovek koji je težio pojmu slobodnog čoveka i ko mu je i kad kralj, i što bi sebi neko uopšte dozvolio da mu neko bude kralj¡¿

Sve u svemu- Jugoslavije izgleda nije trebalo da bude ni po toj tvojoj nekoj logici.
Sam što ti tvolju logiku izgleda ne znaš dobro [emoji849]

Nije on bio slobodouman nego je bio kriminalac. Ne znamo sta bi bilo kad bi bilo, da nije bilo atentata. Princip nije doprinjeo stvaranju Jugoslavije. Princip je doprinjeo ratu. A stvaranju Jugoslavije su doprinjeli oni koji su morali pocistiti njegovu budalastinu i dati zrtve.
Upravo suprotno, da i pored atentata Jugoslavije nije trebalo da bude. Pa možda i pored rata, ako se u obzir uzimaju tvoja načela! Ako ti njih uopšte znaš¿¡

Back