Problemi sa ocem

Naime moj otac misli da sam najgori čovek na svetu i razočaran je u mene. Bar je to neka moja pretpostavka, ne pričamo još od oktobra prošle godine što nam nije prvi put. Stalno izmisli neki glup razlog da se naljuti na mene i onda ne razgovaramo dok se on ne razljuti i tako u krug a problem ostaje. Ne znam kako da se izrazim ali zbog njega i njegovog omalovažavanja sam ostao bez imalo samopouzdanja i samopoštovanja prema sebi. Ne znam da li je problem zaista u meni jer sam slabić ili je ipak u njemu. Čovek ima tri deteta, mene i moje dve sestre i ni sa jednim od nas ne razgovara. Nemam pojma šta da radim sa tim odnosom koji je toksičan po mene i koji traje gotovo celog mog života. Otac mi je i potreban mi je ali ga više ne želim jer sam kriv za sve loše što mu se dogodi..
Neki ljudi misle o nama tako kako misle i to je to. To ne menja cinjenicu da ti je otac. Ako ocekuje da ocvrsnes, to je mozda legitimno, samo mu mozda nije pristup dobar. S druge strane ako si odrastao, tu i prestaje bilo sta u vezi s tim.
Jesi li slabic? Ocvrsni, onda ti misli dobro, jer nece biti tu zauvek.
Ako si zreo i cvrsta licnost, znaces i to da tvoj otac nije andjeo, vec covek sa svojim manama.

Gledam drugove i kolege sve njih su roditelji izveli na pravi put, naučili su ih dosta toga o životu kako da se bore i da idu kroz njega. Boli me to što mene moj nije naučio ništa ili veoma malo toga, sve mi je branio svako moje interesovanje za nešto je sasekao u korenu i sada se čudi što nemam volje ni za čim i što me ništa ne interesuje.
Op op
Nije ti kriv otac tome.

Nikome nije idealno, roditelji rade kako rade, a do tebe je šta sada radiš.
Ti si odgovoran za svoj život.
Samo Ti!

Naime moj otac misli da sam najgori čovek na svetu i razočaran je u mene. Bar je to neka moja pretpostavka, ne pričamo još od oktobra prošle godine što nam nije prvi put. Stalno izmisli neki glup razlog da se naljuti na mene i onda ne razgovaramo dok se on ne razljuti i tako u krug a problem ostaje. Ne znam kako da se izrazim ali zbog njega i njegovog omalovažavanja sam ostao bez imalo samopouzdanja i samopoštovanja prema sebi. Ne znam da li je problem zaista u meni jer sam slabić ili je ipak u njemu. Čovek ima tri deteta, mene i moje dve sestre i ni sa jednim od nas ne razgovara. Nemam pojma šta da radim sa tim odnosom koji je toksičan po mene i koji traje gotovo celog mog života. Otac mi je i potreban mi je ali ga više ne želim jer sam kriv za sve loše što mu se dogodi.
.isprva sam mislio da je do tebe, ali kad sam pročitao da on ne razgovara ni sa jednim svojim detetom, razjasnilo mi se
odjebeš ga...trebaju i ostala deca, pa će da se sabere jednog dana valjda

Koliko je godina postavljaču teme i sestrama?
Žive li pod očevim krovom i koliko učestvuju u plaćanju računa i obaveza?

U kakvim uslovima je otac odrastao?
Meni je 30 godina, sestrama 26. One zive u Beogradu kao podstanari ja zivim sam u roditeljskoj kuci gde placam sve racune bez pomoci roditelja jer su se oni vratili na selo i meni ostavili sav taj teret i dazbine na ledja.

Naime moj otac misli da sam najgori čovek na svetu i razočaran je u mene. Bar je to neka moja pretpostavka, ne pričamo još od oktobra prošle godine što nam nije prvi put. Stalno izmisli neki glup razlog da se naljuti na mene i onda ne razgovaramo dok se on ne razljuti i tako u krug a problem ostaje. Ne znam kako da se izrazim ali zbog njega i njegovog omalovažavanja sam ostao bez imalo samopouzdanja i samopoštovanja prema sebi. Ne znam da li je problem zaista u meni jer sam slabić ili je ipak u njemu. Čovek ima tri deteta, mene i moje dve sestre i ni sa jednim od nas ne razgovara. Nemam pojma šta da radim sa tim odnosom koji je toksičan po mene i koji traje gotovo celog mog života. Otac mi je i potreban mi je ali ga više ne želim jer sam kriv za sve loše što mu se dogodi..
Tvoj otac je ličnost za sebe. Moraš to da prihvatiš sada, kad si odrasla osoba.
Možda je previše strog, nesrećan zbog nečega ( ne mora imati veze sa tobom), narcisoidan ili ne daj bože nešto slično tome,...ono što je bitno, to je da ti nisi deo toga i da nisi kriv zbog toga.
Ako mu se ne sviđaš takav kakav jesi, verovatno se i tebi isto tako ne sviđa kakav je on otac ili kako se ponaša prema tebi.
Ono što je stvarno važno, ...to nije ON u ovoj temi, već su to TI!
On utiče na tebe i tvoj život, tako što se verovatno iznova vrtiš u krug sa tim pitanjima i sličnim ( zašto, zbog čega, kako...), umesto da se posvetiš sebi i svom životu. Sad,...kako da to uradiš?
Tako što ćeš shvatiti da si sebi ipak prioritet u životu ( ukoliko još uvek nemaš svoju porodicu).
Oca tretiraj s poštovanjem, ali kao osobu koja se nažalost, nikad neće promeniti.
I šta sad,...ti si takav, on je ovakav. Niko od nas nije savršen. Nije bitno ( veruj mi sada na reč za ovo),...šta on o tebi misli i očekuje, već kako ti vidiš sebe, kakav ti život sebi želiš, kako i gde želiš da budeš ). Gledaj u sebe i svoju budućnost, otac je u tom smislu,...prošlost koju ne možeš promeniti.

Poslednja izmena:
Čovek ima tri deteta, mene i moje dve sestre i ni sa jednim od nas ne razgovara. Nemam pojma šta da radim sa tim odnosom koji je toksičan po mene i koji traje gotovo celog mog života. Otac mi je i potreban mi je ali ga više ne želim jer sam kriv za sve loše što mu se dogodi..
Eto,...dobro je što nisi sam u toj priči, ali i sam vidiš kako i na koji način su se sestre distancirale. Moraš i ti pronaći svoj "model".

Stalno izmisli neki glup razlog da se naljuti na mene i onda ne razgovaramo dok se on ne razljuti i tako u krug a problem ostaje.
Na ovo više ne obraćaj pažnju!
Tu jeste problem, ali to nije tvoj problem i nemoj se time više zamarati.
Kao što sam ti negde već napisala,...fokusiraj se na sebe, tvoje želje, ambicije i tvoj život.
Dakle,...TI ( od sada, pa nadalje), ne više ON.
Zato bi i ova tema trebala da bude drugačija. Da ti budeš u fokusu ove teme, ne on ( otac).
Svako dobro!
P.S. Čak i ako je tema "zaj.bancija", nadam se da prethodno može biti od koristi.

Poslednja izmena:
Gledam drugove i kolege sve njih su roditelji izveli na pravi put, naučili su ih dosta toga o životu kako da se bore i da idu kroz njega. Boli me to što mene moj nije naučio ništa ili veoma malo toga, sve mi je branio svako moje interesovanje za nešto je sasekao u korenu i sada se čudi što nemam volje ni za čim i što me ništa ne interesuje.
Ovo je posledica,...srećom po tebe, to još koliko sutra može postati prošlost!
Priseti se šta su ti interesovanja, ambicije, želje,...znači gledaš u sutra, ne više osvrt unazad ( prošlost).
P.S. Na stranu što je ovo kao tvoja konstatacija više proizvod tvoje ozlojeđenosti i nije sasvim tačna.

Da raskrinkamo više te vaše noćne more sa roditeljima.😁
Nisu baš toliko ni uticajni, niti svemoćni da vam toliko zakomplikuju život. Dali ste im previše moći i očekivanja! To je sve.
Na neki način imam novi ,,UPDATE" događaja. Naime prošle nedelje je otac isterao majku iz porodične kuće na selu gde su živeli i ona se vratila da živi samnom ovde u gradu. Međutim ona je žena koja boluje od depresije i nakon par dana ovde popila je ne znam ni sam koju količinu tableta za spavanje tj. pokušala je da se ubije. Jedva smo uspeli da je spasimo i sada je na psihijatriji. Sećam se sestrinog pitanja i pamtiću ga dok sam živ: ,,jesmo li mi loša deca" kad smo mogli da majku našu ostavimo tamo na psihijatriji ali mi drugog rešenja nismo imali. Ona više ni na posao nije mogla da ide kao ni da obavlja svakodnevne poslove po kući i to je trajalo tako već nekih 7 meseci od jula prošle godine. A naš otac je ispao đubre od čoveka kada je mogao bolesnu ženu da istera iz kuće. Za tako nešto smatram da nema oprosta i jednostavno ga ne želim više u svom životu. Potreban mi je to da ali ga više ne želim..

Na neki način imam novi ,,UPDATE" događaja. Naime prošle nedelje je otac isterao majku iz porodične kuće na selu gde su živeli i ona se vratila da živi samnom ovde u gradu. Međutim ona je žena koja boluje od depresije i nakon par dana ovde popila je ne znam ni sam koju količinu tableta za spavanje tj. pokušala je da se ubije. Jedva smo uspeli da je spasimo i sada je na psihijatriji. Sećam se sestrinog pitanja i pamtiću ga dok sam živ: ,,jesmo li mi loša deca" kad smo mogli da majku našu ostavimo tamo na psihijatriji ali mi drugog rešenja nismo imali. Ona više ni na posao nije mogla da ide kao ni da obavlja svakodnevne poslove po kući i to je trajalo tako već nekih 7 meseci od jula prošle godine. A naš otac je ispao đubre od čoveka kada je mogao bolesnu ženu da istera iz kuće. Za tako nešto smatram da nema oprosta i jednostavno ga ne želim više u svom životu. Potreban mi je to da ali ga više ne želim..
A za sta tacno ti je potreban otac pa tako često naglasavas to?
Da li je majci dijagnostifikovana depresija, da li je pronađen uzrok? Ako jeste već ste na pola puta da joj pomognete.

Brt pa blagoslov je valjda što takva spodoba ne razgovara s tobom, imaš i mamlaze koji vazda gnjave i maltretiraju svoju decu... nije ti potreban

Back