Problemi sa Folder Option

Violet

Početnik
Poruka
15
Otvorila sam Folder Option - tab File Types , izabrala
'FOLDER' i pozelela da mu preko dugmeta Advanced i New dodelim novu akciju.
Sve sam ja to 'lepo' odradila, ali u momentu dok sam pritiskala OK
videla sam da sam napravila glupu slovnu gresku .
Problem je sto je moja fals akcija ostala na spisku, a dugmici 'EDIT' i
'REMOVE' su mi iskljuceni. I naravno, desnim klikom na svaki folder dobijam
i ovu fals akciju na padajucem meniju. Zna li neko kako da resim ovaj problem?

pretpostavljam da su ti dugmici "edit" i "remove" nedostupni, jer nisi u grupi administratora...idi na control panel/ users accounts...otvori to i vidi u kojoj si grupi...ako si pak administrator, onda nemas permission (dozvolu) da editujes i brises, te je trebas sebi dodeliti...al, najpre pogledaj ovo

bundeva:
pretpostavljam da su ti dugmici "edit" i "remove" nedostupni, jer nisi u grupi administratora...idi na control panel/ users accounts...otvori to i vidi u kojoj si grupi...ako si pak administrator, onda nemas permission (dozvolu) da editujes i brises, te je trebas sebi dodeliti...al, najpre pogledaj ovo

Pise: user Computer administrator

ova tvoja akcija je ostala upisana u registry bazu i ja nisam uspeo da iskopam gde je upisana...ako je ikad pronadjes :P (pokreni regedit) klikni na nju, pa idi na edit...u padajucem meniju ces naci permissions...ostalo ce ti biti jasno...u registryju su neki kljucevi zasticeni i od samog administratora, jer jednostavno nisu predvidjeni da se po njima cacka..uostalom, ne vidim u cemu je problem sto ti se u padjucem meniju(kad kliknes desnim na folder) javlja i ta akcija...jednostavno je ne moras pokrenuti....eh, te devojcice, vole da je sve cakum-pakum, pa to ti je :P
da, ako ti je za utehu, i ja sam pokrenuo jednu akciju, cisto da probam-da mi foldere "pushta" bsplayer :shock: i sad ne znam sta cu :cry:

ha :idea:
u start meniju pokreni run pa kucni regedit...dalje:
HKEY-CLASSES-ROOT\FOLDER\shell
razvi ovo shell i tu ce ti biti standardne akcije:
+explore
+open
i ona tvoja:
+nesto
probaj da je obrises...ako ne ide, klikni na nju idi kako sam ti rekao na permission i dodeli sebi neophodne dozvole...onda je zbrisi i to je to
:wink:

puf, namuci me, covece

Back