Problemcic

gost 361414

Elita
Poruka
18.153
Pozdrav,

Da li vam se desava da pas, kad ostane sam u kuci, iz revolta, zapisava neko odredjeno mesto?
Kod mene je taj problem redovan. Iskoristi svaku priliku da popiski prag izmedju sobe i kupatila.
Ima li neko predlog ili ideju kako da ga odviknem od toga?

Kad dodjem kuci, zna sta je skrivio, pokunji se, podvije rep i sklanja mi se sa ociju prvih posla sata :)
Znam da batine u ovom slucaju ne pomazu.

Mozda nesto drugo?

Hvala unapred

@Millie80
Posto ne znam kako drugacije da odgovorim moram ovako :)
Moze da ostane, naravno, ali zimi mi je zao da bude napolju. Navikao je da bude u kuci, samo jos da navikne da ne piski. :)

Znam da batine u ovom slucaju ne pomazu.

Dakle, to dobija u nekom drugom slučaju, ili kako ? :think: :eek::evil:

Samo probaj da ga biješ ... da ti ja ne dođem, pa ćeš onda ti da piškiš ... svuda :whistling::zcepanje:

P.s. Kada je moj roti bio bebac, ako je (budan !) ostao samo 10 minuta sam, "drao" se ko
mali magarac ...te su me komšije vrlo često izluđivale. Onda mi je jedan veterinar dao neke
homeopatske kapi, koje sam mu 2x nedeljno kapala na slatkiš (jer su bile već na miris gorke
k'o nevolja :roll:) dva puta dnevno i situacija se bila vidno popravila. Kad je porastao (4-5 mes.)
nisam više imala taj problem.
Probaj i ti sa veterinarom jedan takav >Deal< jer u pitanju je, za početak privikavanja, potreban
jedan lak sedativ ... reče onomad veterinar Joca :)

U daljnjem, želim obojici ;) puno uspeha :super:

Poslednja izmena:
Dakle, to dobija u nekom drugom slučaju, ili kako ? :think: :eek::evil:

Samo probaj da ga biješ ... da ti ja ne dođem, pa ćeš onda ti da piškiš ... svuda :whistling::zcepanje:

P.s. Kada je moj roti bio bebac, ako je (budan !) ostao samo 10 minuta sam, "drao" se ko
mali magarac ...te su me komšije vrlo često izluđivale. Onda mi je jedan veterinar dao neke
homeopatske kapi, koje sam mu 2x nedeljno kapala na slatkiš (jer su bile već na miris gorke
k'o nevolja :roll:) dva puta dnevno i situacija se bila vidno popravila. Kad je porastao (4-5 mes.)
nisam više imala taj problem.
Probaj i ti sa veterinarom jedan takav >Deal< jer u pitanju je, za početak privikavanja, potreban
jedan lak sedativ ... reče onomad veterinar Joca :)

U daljnjem, želim obojici ;) puno uspeha :super:

Naravno da ne dobija, zao mi ga je kad me onako tuzno pogleda :)
Probacemo i sa homeopatijom, nadam se da ce biti rezultata.
Hvala na pomoci i na lepim zeljama.

Prepadoh se od crvenih slova u prvom trenutku :D

Da, to je revolt kome ti nis znao da staneš na put kad je bio mali.
Da li tvoj pas zna šta je nagrada i kazna?

To zna, ali ovo piskenje je jace od njega.
Cim me vidi (a uradio je to), podvije rep, spusti usi i ode u kucicu.
Ne izlazi sve dok se ja ne sazalim pa ga pozovem.
Mozda je i to greska. Mozda treba da ga izignorisem i ostavim celu noc napolju posle toga?
Nemam vise pojma, nisam pametan.

- - - - - - - - - -

za uvce tamo da njusi i po dupetu

Eh da samo znas koliko puta je to uradjeno.
Nikakav efekat.
Ili je tvrdoglav ili je glup ili je lud :)

Znam o čemu pričaš. To je jače od njega.
Znam jer smo mi imali Mazu.....ona je bila moj pas.....i ekstra pametan pas, dresiran (mi smo to radili), poslušna, odlične ocene, ali je imala jednu falinku...bila je neopevani lopov.:lol. Krala je hranu gde stigne i kako stigne i to tako prefrigano i munjevito da nisi imao ni najmanju šansu da je sprečiš. Ona je smišljala načine. lepo je vidiš kako misli :lol:Sve smo probali, ali bez uspeha. Sama ode u kaznu i čeka da je onaj koji je kaznio pozove. ostali nemaju pravo da se mešaju i svi je ignorišu. Ona lepo odmori tako punog stomaka :zcepanje: Poslednja krađa skoro slepe stare keruše je bila iz kante za djubre....domaćinsko pseto bre :rtfm: da proveri da nešto ne bacimo što može da se iskoristi. Nakon dva dana smo zvali veta da je uspava jer nije kogla više. Imala je skoro 15 godina. Odustali smo davno od kažnjavanja i samo sklanjali hranu da ne može da dohvati. Ona je pronalazila načine da je mazne. To je bilo jače od nje.

probaj da ga kazniš ovako. Uhvati ga za kožu vrata, odvuci na mesto gde je zapišao, dobro nabi nos u onaj prag....kožu vrata ne puštaj....drugom rukom kažiprstom ga blago udari po nosnoj kosti (da pukne) i ljutito oteraj u kućicu /on je to odredio kao mesto za izvršenje kazne jer spava unutra). I ne zovi ga i ne prilazi mu. Noći su tople sad, ostavi ga napolju. Ujutru takođe ignorisanje. Ako počne da se dernja nožu, uvedi ga unutra...zbog komšija :lol:
Hvatanje za kožu vrata...keruša tako radi
Blag udarac po nosnoj kosti...umesto drmusanja keruše i njenog šaparanja
Ignorisanje.....čopor ima svoja pravila i pas ih zna i razume.

Ljudi pokušavaju da od psa naprave čoveka i tu greše, umesto da se oni ponašaju kao psi.
Pas u čoveku vidi drugog psa, to razume.

Poslednja izmena:

Back