Kao srednjoškolac,učenik drugog razreda srednje škole TŠ GSP (četvorogodišnji smer),izneću sledeće:
Jeste,učenje na daljinu je banalna stvar,ali ne treba olako shvatiti. One priče i pokazivanje aplikacije google učionica je takođe zastupljeno,ali ne toliko.
Naša škola je otvorila na moodle platformi. Platforma je neoptimizovana kada je veći broj učenika prisutan.
Zadaci su baš laki,u smislu,uradiš,odgovoriš,odgovore pošalješ kao sliku sa telefonom.
Ipak,računar jeste obavezan iz razloga što se neki nastavnici nisu modernizovali baš mnogo,ili nemaju iskustvo..
Naveo bih primer mog nastavnika biologije-koji je nekoliko lekcija postavio koje su rađene u programu "Microsoft Word 97-2003",tu je baš bilo poteškoća,pošto čovek bolje nema!... Kada je našoj razrednoj poslao fotku svog PC-ja,sa kockastim monitorom,ajaoooj....
Ja lično imam licenciran paket Office 2007. On je sasvim OK za to što mi treba.
Prednost moodle platforme jeste realizacija kontrolnih zadataka,ali su manipulacije prisutne...
Svejedno,mi smo tu do kraja Maja.. Ja sam na kraju prvog polugodišta prošao odličan (4,50),a kraj godine ću završiti sa sigurno većim prosekom.
To je onako ukratko,ako mogu još neke detalje da iznesem,pitajte šta Vas zanima..