Problematika obrazovanja na daljinu?

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
38.854
Većina učenika ima prenosne uređaje pa mnogi ni nemaju nekakvu PC-mašinu, ili je uglavnom stara tehnologija sa Win7, ili čak sa XP! A priča se da to obrazovanje preko tableta i a-la Android uređaja i nije baš ugodno ni lako? Mnogi i nemaju standardni internet, ili je veza spora i loše kvalitete. Znači, sada bi roditelji trebali ulupati hrpu para u tu noviju tehnologiju, a mnogi su zapali u finansijske teškoće radi ovoga virusa, a ni ranije se baš nije dobro zarađivalo?

Recimo da roditelji i skucaju neke pare, tj. izvuku iz slamarice ono ostavljeno za 'crne dane' te kupe nekakvu besnu PC/laptop mašinu! A šta ako imaju više dece školaraca? Deca će u redu da stoje i čekaju da dođu na red?
Nacrtano za one sa malim IQ: Zamislimo da u klasičnom obrazovanju sva deca jedne porodice čekaju u redu da redom pročitaju JEDNU istu knjigu, onda čekaju u redu da dobiju JEDNU istu svesku i olovku da bi mogli da urade i domaći zadatak? :rotf:

Не треба ништа сем пристојног интернета. Реално су задаци за децу млађу од 18 година банални. Нема ту ни пуно шта да се објашњава.
Њихов највећи проблем су недостатак радних навике, лоша пажња, брзоплетост, слаба организација и времена и података, непознавање метода учења, итд... Сама материја која се учи је ту на последњем месту.

Не треба ништа сем пристојног интернета. Реално су задаци за децу млађу од 18 година банални. Нема ту ни пуно шта да се објашњава.
Њихов највећи проблем су недостатак радних навике, лоша пажња, брзоплетост, слаба организација и времена и података, непознавање метода учења, итд... Сама материја која се учи је ту на последњем месту.
?? Jesi pokušao da rešiš ove zadatke na drugoj temi i priložiš ovde kao tekst koji bi išao kao mejl profesoru? Ili je zamišljeno da se to ručno na papiru napiše, slika ili skenira? Znači da ti treba i neki kvalitetniji prenosni uređaj/fotoaparat ili skener!?
https://forum.krstarica.com/threads/matematika.905891/

?? Jesi pokušao da rešiš ove zadatke na drugoj temi i priložiš ovde kao tekst koji bi išao kao mejl profesoru? Ili je zamišljeno da se to ručno na papiru napiše, slika ili skenira? Znači da ti treba i neki kvalitetniji prenosni uređaj/fotoaparat ili skener!?
https://forum.krstarica.com/threads/matematika.905891/
Ако каже графичком методом, онда се ваљда мисли у свесци са квадратићима или евентуално на милиметарској хартији.
Слика се мобилним телефоном и пошаље. Сваки мобилни од 2013. на овамо има довољно добру камеру да услика то савршено.

Ако каже графичком методом, онда се ваљда мисли у свесци са квадратићима или евентуално на милиметарској хартији.
Слика се мобилним телефоном и пошаље. Сваки мобилни од 2013. на овамо има довољно добру камеру да услика то савршено.
Hvala za ovo: '..misli se...'! Kod zadavanja zadataka na daljinu, ja bih bio mnogo konkretniji i usput objasnio neke stvari. Zamisli da sada toj profesorici njenih 200 učenika na svaki domaći zadatak uputi mail sa pitanjima tipa: Na šta ste mislili pod ovo, kako ste mislili da rešimo ono...itd

Usput, malo crnog humora: Mnogi koji kukaju za Bravarem ističu i tzv. 'besplatno' školovanje u njegovo doba! Ko nam sada to brani? Osigurajmo adekvatnu 'besplatnu' informatičku opremu svakome učeniku za besplatno školovanje i nema problema! :super:

Kao srednjoškolac,učenik drugog razreda srednje škole TŠ GSP (četvorogodišnji smer),izneću sledeće:
Jeste,učenje na daljinu je banalna stvar,ali ne treba olako shvatiti. One priče i pokazivanje aplikacije google učionica je takođe zastupljeno,ali ne toliko.
Naša škola je otvorila na moodle platformi. Platforma je neoptimizovana kada je veći broj učenika prisutan.

Zadaci su baš laki,u smislu,uradiš,odgovoriš,odgovore pošalješ kao sliku sa telefonom.
Ipak,računar jeste obavezan iz razloga što se neki nastavnici nisu modernizovali baš mnogo,ili nemaju iskustvo..
Naveo bih primer mog nastavnika biologije-koji je nekoliko lekcija postavio koje su rađene u programu "Microsoft Word 97-2003",tu je baš bilo poteškoća,pošto čovek bolje nema!... Kada je našoj razrednoj poslao fotku svog PC-ja,sa kockastim monitorom,ajaoooj....

Ja lično imam licenciran paket Office 2007. On je sasvim OK za to što mi treba.

Prednost moodle platforme jeste realizacija kontrolnih zadataka,ali su manipulacije prisutne...

Svejedno,mi smo tu do kraja Maja.. Ja sam na kraju prvog polugodišta prošao odličan (4,50),a kraj godine ću završiti sa sigurno većim prosekom.

To je onako ukratko,ako mogu još neke detalje da iznesem,pitajte šta Vas zanima..

Za mene je elektronsko učenje (kao i za sve one koji su vredno radili) praktično gotovo krajem maja.
Oslobođen sam pojavljivanja u školi,jer nemam šta da popravljam.
Prosek je 4,64 ili 4,71 (samo još jedan predmet da se usaglasi)

Kao što sam u prvoj poruci izneo svoj stav,praktično ostaje i sada.

Doduše,kriterijumi za davanje lekcija i ocenjivanje istih su pali,ali sam ja odmah negde u martu mojoj razrednoj rekao da smatram da prilikom ocenjivanja ovde u obzir ulazi prvo polugodište i deo drugog. Dakle,onaj ko je bio vredan on problema (zaista!) nije imao.
Dešavalo se da deset dana unapred predam domaći,što samo znači da su i neki teži predmeti i njihovi nastavnici popustili po pitanju kriterijuma.

Kod mene u odeljenju postoje pojedinci koji nažalost računar nemaju,pa su preko mobilnog telefona radili. I to su nekako "pregurali".

Za nastavnike pretpostavljam da su bili previše "zatrpani" mejlovima,ja sam gledao da komuniciram samo onoliko koliko treba...

Glavni problem jeste sama nagla promena,ali ne bih rekao baš da niko nije mogao da se pripremi. Koliko sam čuo i bio upućen,redovi su bili ispred Tehnomanije i Gigatrona,sve po propisima i merama zaštite,i bilo je onih koji su kupovali laptopove.

Doduše,sam pristup i rad opet nisu za sve isti,jer bi moglo da se kaže da je neko,recimo, ko poseduje Windows 10 i moderniji Office daleko lakše radio nego neko na XP-u ili '98 (!)

Ali eto,i to se završilo,i svi ćemo se ovoga sećati kao što stariji pričaju o drugim stvarima.

Škola nije samo učenje: Uz to ti ide upoznavanje raznih mentaliteta, razvijanje međuljudskih odnosa itd....
To prakticno imas svuda
Vozis kola i vidis da neko oce da te pusti da se ubacis nekome se stalno zuri, setas se parkom neko dovede tu decu, neko psa a neko sedi zamisljen i zabrinut, pa u ishrani neko vodi racuna da bude zdravo neko da bude jeftino neko jede sta on hoce

I tako milion primera u svakodnevnom zivotu ne treba ti skola za to prakticno gde god ima ljudi mozes da proucavas te stvari

Јесте, али у школи си присиљен да годинама будеш са истом групом људи. И треба да научиш да се дружиш и сарађујеш и са онима који ти одговарају, и са онима који ти не одговарају.

Јесте, али у школи си присиљен да годинама будеш са истом групом људи. И треба да научиш да се дружиш и сарађујеш и са онима који ти одговарају, и са онима који ти не одговарају.
Pripreme za posao: U socijalizmu si se uvalio u neku firmu i 40 godina družio sa istim, svakakvim ljudima do penzije!

To prakticno imas svuda
Vozis kola i vidis da neko oce da te pusti da se ubacis nekome se stalno zuri, setas se parkom neko dovede tu decu, neko psa a neko sedi zamisljen i zabrinut, pa u ishrani neko vodi racuna da bude zdravo neko da bude jeftino neko jede sta on hoce

I tako milion primera u svakodnevnom zivotu ne treba ti skola za to prakticno gde god ima ljudi mozes da proucavas te stvari
Ali u školi se već razvija i timski rad: Pomaganje kolegi koji je izostao sa nastave iz raznih razloga, bolji pomažu slabijima i već se stvaraju neke relacije oko solidarnosti itd...

to je vise lose nego dobro
То је реалност и социјализација. Нису сви људи исти.

Uf prijatelju kao da slusam nekog politicara
U skoli je glavna stvar upravo ono suprotno od toga sto si ti naveo sebicluk, alavost, samovolja
То је друга ствар, што смо хронично неваспитани већ генерацијама. То исто понашање ће нас сачекати на сваком битном месту у животу.

Većina učenika ima prenosne uređaje pa mnogi ni nemaju nekakvu PC-mašinu, ili je uglavnom stara tehnologija sa Win7, ili čak sa XP! A priča se da to obrazovanje preko tableta i a-la Android uređaja i nije baš ugodno ni lako? Mnogi i nemaju standardni internet, ili je veza spora i loše kvalitete. Znači, sada bi roditelji trebali ulupati hrpu para u tu noviju tehnologiju, a mnogi su zapali u finansijske teškoće radi ovoga virusa, a ni ranije se baš nije dobro zarađivalo?
daj ne lupaj gluposti. ko ima los internet da ne moze da se odrzi onlajn nastava??

ali da, nije smislena i nema efekta. totalni je fijasko inace

Back