Problematican mp3 fajl

• Začetnik teme Začetnik teme ocean
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa vidi, programi za razmenu sadržaja ili tzv. p2p programi kao što su LimeWire, eMule, DC++, Apex, Strong, Ares itd. itd. imaju u sebi već ugrađene playere, ili pak traže od tebe da im definišeš putanju do odgovarajućih programa sa kojima će otvarati audio i video sadržaje, tako da možeš onako "u letu" dok traje download da pustiš neki fajl na preview, (bilo audio bilo video), ali samo pod uslovom da je u svom izvornom formatu, a ne zipovan i tako proveriš da li je ispravan ili ne! LimeWire odavno nisam koristio tako da ne znam kako to kod njega funkcioniše!

A što se pouzdanih lokacija tiče (ne znam samo kakvi te sadržaji zanimaju), mogu se pronaći na netu, ukoliko znaš gde i kako da tražiš! ;)

Shto se tiche toga kako da znash da li je neki fajl virus ili ne, to nije bash lako...ja sam pre koristio ime wire, i sve shto mogu da ti kazem je:

- ne skidaj fajlove koji nose POTPUNO ISTI naziv kao shto si ukucao u pretrazi, a koji su pri tom teshki obichno 100 i neshto KB

- ne skidaj fajlove velichine 3462 KB - VIRUS !!!!!!

- ove i slichne fajlove samo obelezi kao JUNK, i sledeci put kad budesh pretrazivao, pojavice ti se na kraju ti isti fajlovi, samo naravno pod drugim nazivom...

- obavezno posmatraj ekstenziju fajla, znachi ako trazish mp3, ne skidaj wmv, ili shta ja znam...

- i naravno, kao shto je vec recheno, obavezno u toku downloada, klikni na preview, da proverish da li je to to...

- domace stvari cesh teshko naci na lime wire-u....

Ja sam pre koristio lime wire, i nisam imao problema sa tim virusima (*** izveshtio sam se :) ), ali moj ti je savet da ako nisi siguran, potrazi negde na netu...googlaj malo, ne mora da znachi da ce ti se ono shto ti trazish pojaviti odmah na prvoj stranici rezultata...uopstalom imash nostalgiju, verujem da cesh tu naci Mikija...i tako...

Ljudi, fajl od 3462 kb je virus !!!!!!!! 100%...bash danas sam posle duzeg vremena upalio lime wire, i kada sam pretrazivao za neku pesmu, kao zadnji rezultat pojavio se i fajl od 3462 kb, koji sam josh pre oznachio kao junk...pa pogledajte malo...ukucajte bilo shta...izaci ce vam par fajlova te velichine, i oznachite ih kao junk...posle ukucajte neshto drugo i najverovatnije ce se pojaviti ti fajlovi...samo pod tim drugim imenom...

Ma OK, ali je malo ugruba izjava da su fajlovi velicine 3462KB virusi...ocigledno se fajl sa virusom vrzma po bazi a pretrazivac ga naziva onako kako trazis(kao sto sam kazes nikad ako se zove bas kako si trazio);)
Ili je diskografskim kucama dokurcilo, pa su krenuli nesportskim metodama:lol:

Ovi fajlovi koji nose potpuno isti naziv kao shto je unet u pretrazi ne moraju da imaju tu velichinu (vec sada chuvenih 3462 kb :) ) . Oni obichno budu teshko par stotina kb, i dakle ako trazite neku pesmu, ochigledno da to nije to, jel da ?? A ovi fajlovi sa 3462 kb su dryga stvar, znachi drugi virus...

I da josh neshto bih dodao (ali mislim da bi ste i sami mogli da skapirate) :

u skorije vreme pocheli su da se pojavljuju i fajlovi koji nose sledeci naziv :

"bla bla (ono shto ste uneli u pretrazi) has cute orgasm on camera"... tako neshto slichno...dakle mislim da bi i dete od 5 god skapiralo...hmm...a mozda i ne bi...:think:

Ma Limewire(pro) je najgore smece ! Ja se tako zeznuo, skinuo neku pesmu za koju mi se sudeci po velicini fajla cinilo da nije fake. Ja uzmem i otvorim je (tada sam imao nod-a) i ceo komp mi se ukoci. Restartujem ga, kad ono mi izbrisam ceo windows !!! :(

Ja lično nemam poverenja u NOD , instaliram KASPERSKI trial - 30 dana koristim ga pa izbrišem kad istekne , pa onda ponovo NOD par meseci , i tako redom , i zaista nemam problema sa virusima (bar nisam primetila) , a dosta vremena provodim na internetu jer radim preko servera u firmi , a tu je ADSL non-stop.:ok:

Ja lično nemam poverenja u NOD , instaliram KASPERSKI trial - 30 dana koristim ga pa izbrišem kad istekne , pa onda ponovo NOD par meseci , i tako redom , i zaista nemam problema sa virusima (bar nisam primetila) , a dosta vremena provodim na internetu jer radim preko servera u firmi , a tu je ADSL non-stop.:ok:
Jel je samo meni ovde nesto cudno...:dontunderstand:

- ne skidaj fajlove velichine 3462 KB - VIRUS !!!!!!

Lloyd Philips:
Hi,

Not sure if anyone is aware but several Trojans are hiding within mp3 files, the latest one is always 3,462 KB in size and is hidden amongst thousands of songs all with a mp3 format.

I use very good anti-virus software but many home users may get hit by this.

Thanks

Lloyd

Only a Hobo:
We are doing our best to alert people to this one. It always appears with the exact search term as the title, and there is no bitrate or any other information which are all fairly good clues that it is no good. This is not an mp3 but a wma in disguise and as I recall will link you to a bogus codec download which must be avoided. and it is as you have discovered harmful.

Thanks for the reminder.

Ovo si citirani postovi sa limewire foruma.

Back