Problem sa zvukom

• Začetnik teme Začetnik teme daXer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

daXer

Poznat
Poruka
7.293
Naime imam jedan problem sa zvukom.
imam 5.1 zvucnike, i kada ih povezujem sa kompom, sve ok bude, kad ih proveravam preko programa zvucne kartice svi rade, ali kada hocu da pustim neku pesmu ili film nebitno preko nekog drugog programa (winamp, virtual dj, bs player, itd.), zvuk ide samo preko fuvera i jednog zvucnika.
Pobao sam i reinstalaciju drajvera zvucne, i gomilu kombinacija sa kablovima zvucnika i nzm sta jos nisam.

Sta mislite sta to moze da bude????

LEPO....klikni desnim mišem na ikonicu zvučnika...u prozoru na task baru....i izaberi...Adjust Audio Properties...

Klikni na....Advanced...
ralset02.jpg

Zatim namesti ....kao na slici...DOLE....
ralset4.jpg

I TO JE TO....;)

evo jos malo da razjasnim, valjalo bi neko ko zna, pa da pomogne...

znaci kad povezem sve zvucnike i kablove, udjem u realtek hd menadzer, i kada idem na onaj test zvucnika, sve ih prepoznaje, ali fora je u tome sto ni jedan program za reprodukciju multimedije ne daje ton na svih 5 zvucnika, daje na maksimalno 2 zvucnika i vufer

Баш ме интересује какв је то 5.1 звук кад на скоро свакој песми пише Channles 2 (stereo).Или планираш да гледаш само HD снимке.

49568766.png

Баш ме интересује какв је то 5.1 звук кад на скоро свакој песми пише Channles 2 (stereo).Или планираш да гледаш само HD снимке.

49568766.png
Баш тако. Не могу се слушати песме у MP3 формату и очекивати да се звук чује на свих 5 звучника + вуфер (дакле као шестоканални 5.1 звук)! Песме у MP3 формату су снимљене у двоканалном стерео режиму!

Да би се звук чуо као мултиканални и на свим звучницима, песме морају бити снимљене у мултиканалном "suround sound" режиму, у овом случају с подршком за шестоканални 5.1 звук, а тако нешто може у Dolby Digital (AC-3), Dolby Pro Logic II, DTS... итд. технологији. Обично на омоту таквих CD-ова стоји лого као ознака технологије у којој је рађена аудио подлога.

@daXer...
Ево пробај са овог линка да скинеш неке аудио фајлове које имају подршку за 5.1 звук, па види хоће ли онда да се чује на свим звучницима или не.

> http://www.lynnemusic.com/surround.html

evo i nove drajvere sam skinuo i opet nista, cak ni sa onim 5.1 audio fajlovima, i onda sam pomislio da nije nesko pokvareno oko zvucnika, dzekova i sl. i povezem sve zvucnike na stari komp i svi rade normalno uz bilo koji audio fajl

Da ....REZIMIRAMO

Na ...TESTU....RADE SVIH PET ZVUČNIKA...:ok:.

Van ...TESTA....RADE SAMO DVA ZVUČNIKA....:think:

NOVI DRAJVERI....NISU DONELI POBOLJŠANJE....:think:

Zvučnici ....PROVERENI NA DRUGOM KOMPU - ISPRAVNI :ok:
-------------------------------------------------------------------------------------
INTEGRISANA MUZIČKA JE ISPRAVNA - NE BI TI RADIO ...TEST
-------------------------------------------------------------------------------------
I ŠTA OSTAJE....:think:

PODEŠENJA AUDIO IZLAZA....

REŠENJE :

Ako ne možeš da namestiš ...podešenja audio izlaza za 5.1....DISABLE ...i kupi PCI zvučnu karticu 5.1...NOVU...:).

Nisu ...MNOGO SKUPE.....:)

Poslednja izmena:
audio izlazi, sve moguce kombinacije isprobane

kupio bih ja karticu, to je najmanji problem, nego fora je u tome sto su, kad sam ih prvi put povezivao na ovaj komp (pre malo jace od godinu dana), svi zvucnici radili najnormalnije, zato se ja sad ***** da ovo namestim

jao bre što ste iskomplikovali
od 2 na 5 kanala se zove audio upscaling (ne hvatajte me da li je ispravan izraz :) )
-neki drajveri su to imali ugrađeno(na primer od creative soundblastera pci128 i novijih?)
-neki plejeri to imaju (na primer xine plejer?)
za sve nas ostale:
- postoji ac3-filter u kome se to podešava u nekoj matrici :)

http://ac3filter.net/projects/ac3filter
http://sourceforge.net/dbimage.php?id=13940

A joooj, koju smo mi nauku :P razvijali a bilo je dovoljno samo se malo poigrati sa audio kodekom (podesti da vam je zvuk 5.1 i jos par sitnica) . Zavrsio sam sa kodekom i radi super, samo jos na winampu da sredim, inace ga slabo koristim ali 'ocu da to radi :P

hvala svima na odgovorima, jos jednom :D
i fala dujkenujkeme, bez njega nista :P

Back