Problem sa temperaturom motora. Peugeot 206 1.4 benzin

K AndrijA

Obećava
Poruka
69
Pozdrav svima !!!

Imam peugeot 206 1.4 benzin-gas. Problem je sledeci kada idem uzbrdo vecom brzinom na oko 3000 obrtaja u cetvrtoj brzini motor se greje skoro do 100 stepeni isto to radi i u petoj na 3000 obrtaja u trecoj se na istom broju obrtaja nesto manje greje i tek onda pocinje da se hladi. Svejedno je da li vozim na gas ili benzin. Po ravnom se sa istim parametrima zagreje nesto iznad 90 pa vrati malo ispod 90 i tu se vrti. Zamenio sam antifriz i termostat ali nista se nije promenilo.

Cuo sam da postoji neki ventil za ispustanje vazduha iz sistema da li je moguce da ima vazduha u sistemu i da to prouzrokuje tegobe ??? Ili sta jos moze da prouzrokuje tu pojavu ???

Nivo antifriza je ok i sipao sam kvalitetan antifriz. kada stoji u mestu i ventilator se pali redovno na devedesetpar stepeni fino ga ohladi i iskljuci se. Koliko se ja razumem pri 80-100kmh ventilator ne bi trebao da se pali pogotovo kad je napolju -5 .....

Na mojim kolima, i na +40 C i na -5 C, bila gradska guzva u sred leta ili neznam kakav uspon i koja brzina, temperatura uvek stoji na istoj tacki. A tako mi je bilo i na prethodnom autu.
E, sad, tako je kod svakog japanca, nema sanse da mrdne, osim ako nesto nije u kvaru, a moj otac vozi kragujevacko vozilo (Fijatovog porekla) i kod njega po najvecoj vrucini u gradskoj voznji sa dosta stajanja u mestu moze da se desi da digne temperaturu i rekli su mu da je to normalno. Mada, nikad nije kuvao.

Ako kazes da je pojava posle ugradnje gasa, idi da ti to provere. Moze da se desi da je sam uredjaj ne bas strucno montiran i da je cirkulacija rashladne tecnosti negde prigusena. Ja tako ne bih vozio. Jesi siguran da pre gasa nisi imao ovakvu pojavu?

Ako idem recimo u cetvrtoj onda idem brzinom oko 90 u petoj idem oko 110 uspon nije prevelik samo je dugacak oko 2 km. Pre ugradnje gasa na istoj uzbrdici se nije toliko grejao a sad se greje i na gas i na benzin zato i pitam....

Приликом уградње плина испаривач се повезује са расхладним системом аутомобила, тако да се расхладна течност доводи да циркулише око њега, тј. у њему, и загрева га, а испаравање плина расхлађује расхладну течност.
Ово значи да би ефекат уградње плина требало да буде супротан, тј. да температура мотора буде нешто нижа него када се вози на бензин, тј. да аутомобил нешто споорије достиже радну температуру.
Надам се да си после уградње плина долио расхладну течност у посуду, и да је ниво расхладне течности добар.

Све друго нема везе са плином, јер температуру мотора регулишу с једне стране термостат, који се затвара и онемогућава проток између хладњака и мотора кад је температура мотора нижа, и термодавач, који активира вентилатор на хладњаку кад температура мотора порасте.

Ако си ипак забринут за температуру мотора, пробај да набавиш термостат који има нижу температуру отварања од фабричког и решићеш ствар.

Да, има још једна ствар, могуће је да ти је саће хладњака прљаво, поготово ако си некад стављао stop leaking прашак у њега, он спречава цурење из хладњака али затвара и поре у саћу, и онда је учинак хладњака слабији.

Back