problem sa reinstalacijom xp

mjaut82

Obećava
Poruka
92
pozdrav :zelenko2:

E ovako ovo mi se prvi put desava,a sto puta sam uradio reinstalaciju OS.
Problem se javlja odmah na pocetku kad pocne butati,ide sve OK izbaci plavi ekran i dolje ispisuje sve one gluposti sta imam na kompu ata/sata i onih trista cuda.
E sad treba da mi izbaci sledecu sliku ono da mogu izabrati particiju i da formatiram disk,ali nece,vec mi izbacuje poruku kako neprepoznaje neki prosli windows i samo mi daje opciju da mogu restartovati komp.
Nije mi do harda jer ovaj sad OS mi radi,ali ocu da reinstaliram jer nisam odavno i malo mi baguje windows...
Nije mi do CD-a jer sam danas vec radio reinstalaciju komsiji...

Verovatno je neka glupost u pitanju ali vec sam izgubio zivce, :zblesav:

Давно сам имао сличан проблем покушавајући инсталирати ХР познанику на некој кршини од рачунара. Проблем је правио читач диска, када сам донио свој, све је текло како треба.
Успут, умјесто да реинсталираш сваки час ХР, радије се послужи Нортоном (Norton Ghost) или Акронисом (Acronis True Image). Тако посао од неколико сати сведеш на буквално десетак минута (а тако имаш обновљене и инсталације свих програма, драјвера, сва подешавања...)

pozdrav :zelenko2:

E ovako ovo mi se prvi put desava,a sto puta sam uradio reinstalaciju OS.
Problem se javlja odmah na pocetku kad pocne butati,ide sve OK izbaci plavi ekran i dolje ispisuje sve one gluposti sta imam na kompu ata/sata i onih trista cuda.
E sad treba da mi izbaci sledecu sliku ono da mogu izabrati particiju i da formatiram disk,ali nece,vec mi izbacuje poruku kako neprepoznaje neki prosli windows i samo mi daje opciju da mogu restartovati komp.
Nije mi do harda jer ovaj sad OS mi radi,ali ocu da reinstaliram jer nisam odavno i malo mi baguje windows...
Nije mi do CD-a jer sam danas vec radio reinstalaciju komsiji...

Verovatno je neka glupost u pitanju ali vec sam izgubio zivce, :zblesav:

Ubaci cd sa integrisanim sata drajverima...

Hvala svima na trudu,zaboravih se javiti,uspeo sam jos isti dan srediti...ma glupa situacija a pomalo i neverovatna,jedino je cd sa OS koji mi je bi trenutno na komp bio je prihvatilo za butanje,ostale cd sa drugim verzijama XP jednostavno mi nije htelo pokrenuti...

Qurajber

nije do drivera za sata diskove znam na sta mislis... :raspakujem drivere na flopy od maticne za sata diskove

Давно сам имао сличан проблем покушавајући инсталирати ХР познанику на некој кршини од рачунара. Проблем је правио читач диска, када сам донио свој, све је текло како треба.
Успут, умјесто да реинсталираш сваки час ХР, радије се послужи Нортоном (Norton Ghost) или Акронисом (Acronis True Image). Тако посао од неколико сати сведеш на буквално десетак минута (а тако имаш обновљене и инсталације свих програма, драјвера, сва подешавања...)

Ovo radim vec godinama. Spas za sve one koji vole da instaliraju/deinstaliraju gomilu igara, programcica... a i za one koji vole da eksperimentisu sa Windowsom. Za manje od pola sata sveza instalacija Windowsa sa svim programima i podesavanjima.

Ja koristim paragon hard disk manager.
Mogu da radim sa kompom šta hoću, recimo isprobavam nove programe i odaberem jedan.
Restoriram sa paragonom sistem i instaliram samo taj jedan.

Ili ako mi windows pukne iz nekog razloga (to je bilo na XPu, na osmici mi se ne dešava) opet paragaon i nema nerviranja + da mi ode ceo dan...

Back