problem sa rastom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

dobrislav

Primećen član
Banovan
Poruka
552
ljudi molim vas pomagajte!!!otac mi je visok 177 a majka 160.... ja punim za 2 meseca 16 god i imam samo 173.neprijatno mi je jer su uvek svi visi od meneEH SAD OVO NE BI BIO PROBLEM ALI JESTE jer svi cete da pricate kako cu da rastem jos itd. ali ja sam citao kako ljudi koji ranije udju u pubertat i vec odavno im raste brada ranije zavrsavaju sa rastom ranije....meni raste brada od pocetka petog osnovne..... i najvise sam tako rastao do sestog razreda i onda sve manje i manje.... i sada u prvoj godini imam 173 i sumnjam da cu jos porasti... I LJUDI ZATO VAS MOLIM da mi odgovorite da sad kad bih ja radio svaki dan neke vezbe... na primer kada bi visio na sipci ili se malo izdizao na prste da li bi to u mojoj situaciji moglo da pomogne???? odgovorite molim vas!!!i hvala unapred

ljudi molim vas pomagajte!!!otac mi je visok 177 a majka 160.... ja punim za 2 meseca 16 god i imam samo 173.neprijatno mi je jer su uvek svi visi od meneEH SAD OVO NE BI BIO PROBLEM ALI JESTE jer svi cete da pricate kako cu da rastem jos itd. ali ja sam citao kako ljudi koji ranije udju u pubertat i vec odavno im raste brada ranije zavrsavaju sa rastom ranije....meni raste brada od pocetka petog osnovne..... i najvise sam tako rastao do sestog razreda i onda sve manje i manje.... i sada u prvoj godini imam 173 i sumnjam da cu jos porasti... I LJUDI ZATO VAS MOLIM da mi odgovorite da sad kad bih ja radio svaki dan neke vezbe... na primer kada bi visio na sipci ili se malo izdizao na prste da li bi to u mojoj situaciji moglo da pomogne???? odgovorite molim vas!!!i hvala unapred

Pozdrav,iskreno i nemas neke predispozicije da budes visok.Nema sto da ti bude neprijatno,nije sve u visini.To je stvar genetike,tesko da mogu bilo kakve vjezbe pomoci.Ti ces sigurno jos rasti. I ja sam cuo kada pocne brada da je to vec znak da vise ne rastes,ali ne znam :)..pisem kasno,tako da mi ne zamjeri

Pozdrav,iskreno i nemas neke predispozicije da budes visok.Nema sto da ti bude neprijatno,nije sve u visini.To je stvar genetike,tesko da mogu bilo kakve vjezbe pomoci.Ti ces sigurno jos rasti. I ja sam cuo kada pocne brada da je to vec znak da vise ne rastes,ali ne znam :)..pisem kasno,tako da mi ne zamjeri
ma nista ti ne zameram. :) hvala ti za misljenje.....mene upravo to i jedino zanima sto si rekao da cu jos rasti......ja bih voleo kad bih mogao bar jos 2,3 cm da porastem... i tolicno bi mi znacilo....nego sve mislim da sam skroz stao i da ni od toga nema nista...a nemam jos ni 16 god. :((

a ja mislim da 173 cm i nije malo da bi se ti osečao neprijatno
pa eto ni tvoj ćale nije mnogo viši od tebe, to je skoro neprimetno (4 cm) pa ništa
moj muž ima 175 cm i super je , taman je visok, a nije mu neprijatno

Ух, силан ти је проблем. ;)
Стићићеш оца сигурно, а вероватно га и прерасти јер се показало да деца увек надрасту родитеља чију висину вуку за 2-3 центиметра. Имаш форе још бар 5 година да растеш. :)

a ja mislim da 173 cm i nije malo da bi se ti osečao neprijatno
pa eto ni tvoj ćale nije mnogo viši od tebe, to je skoro neprimetno (4 cm) pa ništa
moj muž ima 175 cm i super je , taman je visok, a nije mu neprijatno
pa gle ovako....ne moze a da mi ne bude neprijatno kada svi moji drugovi,poznanici,ljudi koje vidim na ulici vecina njih ima 180 i preko... a oni koji su nizi opet imaju eto na primer kao moj cale 177....jeste skoro neprimetno koliko je on visi od mene....ali je isto tako neprimetno koliko su ostali ljudi od 180 i vise visi od njega ali je mnogo primetno koliko su oni onda od mene visi.... zato me i zanima da li ima sanse da ja porastem jos koji cm

Ух, силан ти је проблем. ;)
Стићићеш оца сигурно, а вероватно га и прерасти јер се показало да деца увек надрасту родитеља чију висину вуку за 2-3 центиметра. Имаш форе још бар 5 година да растеш. :)

pa dobro to lepo zvuci...ali cuo sam da oni koji udju ranije u pubertet i vec im raste brada oni onda i sa rastom prestaju....ja sam od cetvrtog osnovne do sestog rastao po 10 cm godisnje... a onda svake godine sve manje i manje..... to je ono sto mene buni.......ja sve mislim da sam stao sa rastom u 15 god.... zanima me da li postoje takvi slucajevi ??? da ljudi koji ranije udju u pubertet onda ranije stanu sa rastom i ostanu nizi????

pa dobro to lepo zvuci...ali cuo sam da oni koji udju ranije u pubertet i vec im raste brada oni onda i sa rastom prestaju....ja sam od cetvrtog osnovne do sestog rastao po 10 cm godisnje... a onda svake godine sve manje i manje..... to je ono sto mene buni.......ja sve mislim da sam stao sa rastom u 15 god.... zanima me da li postoje takvi slucajevi ??? da ljudi koji ranije udju u pubertet onda ranije stanu sa rastom i ostanu nizi????

to uglavnom pre važi za devojčice sa pojavom prve menstruacije..ali nije definitivno, svi se razvijaju i do par godina nakon puberteta, sve je individualno, a posebno ti kao muško i ne bi trebalo toliko da brineš, imaš ti još fore za rast i razvoj.. :)
samo pravilna ishrana, dovoljno sna i fizičke aktivnosti.

to uglavnom pre važi za devojčice sa pojavom prve menstruacije..ali nije definitivno, svi se razvijaju i do par godina nakon puberteta, sve je individualno, a posebno ti kao muško i ne bi trebalo toliko da brineš, imaš ti još fore za rast i razvoj.. :)
samo pravilna ishrana, dovoljno sna i fizičke aktivnosti.
a sta mislis da li bi teretana mogla da bi steti? da mi skroz zaustavi rast..... ili se to mozda racuna pod tu fizicku aktivnost jer sam citao negde da teretana nista ne utice negativno....i cak da moze u pubertetu pozitivno da utice na rast ???

Čim opterećuješ i "sabijaš" kičmu i kolena, znači da ne pomaže, a verovatno i šteti. Bolje idi negde na bazen, ako imaš prilike i plivaj, a tegove ostavi u ovom periodu , kad još imaš šanse da porasteš, ako ti je to važno.

pa gle ovako....ne moze a da mi ne bude neprijatno kada svi moji drugovi,poznanici,ljudi koje vidim na ulici vecina njih ima 180 i preko... a oni koji su nizi opet imaju eto na primer kao moj cale 177....jeste skoro neprimetno koliko je on visi od mene....ali je isto tako neprimetno koliko su ostali ljudi od 180 i vise visi od njega ali je mnogo primetno koliko su oni onda od mene visi.... zato me i zanima da li ima sanse da ja porastem jos koji cm

e a ja bih baš volela da imam 173 cm . :zelenko2:

m Imaš lepu visinu, šta se sekiraš

pa tako sam i ja mislio.... jos ovi neki kazu kao sabijam kolena..pa da mozda ali ja zato i ne radim vezbe za noge....i iza glave

Ono sto sam citao po forumima a i cuo od bas iskusnih bodibildera jeste da teretana ne utice na rast.Iz svog iskustva mogu reci da je to tako mada nisam isao dugo u teretanu mozda 2 mjeseca ovoga ljeta a tek sam bio napunio 15 godina,radio sam sve,bas one "bodibilderske" vjezbe i eto na mene nije uticalo,na rast,visok sam preko 180 cm (ali opet kazem kratko sam isao u teretanu,2 mjeseca),prekinuo sam zbog treninga sa fudbalom i nisam imao vremena,bilo bi previse :)

Kakvih gluposti sve covek nece procitati na ovoj temi...Rast je genetski predodredjen i ne njega se moze uticati samo 1-3 cm,a i to je tesko.Koliko ti je Bog rekao da ces porasti tako ce i biti.Osim ako nisi pio hormone u detinjstvu a nisi(to znaju da rade gimnasticari,jer je kod njih bitno da budu sto nizi)...Teretana ne utice na rast u visinu...utice samo na rast misica,kostiju...I TO POZITIVNO.Od teretane jedino sto mozes da dobije su misici,ako pravilno vezbas!Imam preko 10 drugara i poznanika koji vezbaju u teretani od 13 godine i svi su preko 190 cm visoki.Ja vezbam od 16 godine i visok sam 190 cm

Брате мој ортак је нижи од мене за главу (ја сам 187), али лик бари рибе боље од мене.

Главни му је фазон он са кажипрстом и палцем. Знаш оно? Мали човек велики *****, велики човек мали ***** и ти фазони... :D

Него батице не знам шта да ти кажем... чуо сам да ћуреће месо има ензим који подстиче раст... ебем ли га...

Ето мени је ћале висок 178, а кева 160 и нешто... Ја сам и прешишао обоје... :D

Додуше ја сам касније ушао у пубертет, у основној сам био онако осредње висок, а у првој средње сам их све прешишао... :mrgreen:

Да ето паде ми на памет...

Колика су ти стопала и колико су ти руке испод карлице?

Ако носиш велики број патика то може да буде добар основ да ћеш још расти, а ако ти се чини кад станеш испред огледала да су ти руке дуже од ногу то је одличан предзнак да ћеш још расти.

Ајде усликај себе у целој висини (замути лице слободно) па да ти кажем своје мишљење.

*нађи неког другог да те слика.

Значи усправан став, руке поред тела па да ти рекнем...

Ја сам завршио средњу терапеутску па имам нека знања о томе. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back