Problem sa programom

Nekiliknebitan

Primećen član
Poruka
503
Ljudi, imam veliki problem! Imam W7 64 bit verzija... dobio sam testove 32 bit verzija. Ne znam šta da radim, u auto školi neće da mi pomognu, a ja sam papan za tako složene stvari. Treba mi hitno pomoć!!! Zna li neko nešto o tome... Ne mogu ni instalaciju da pokrenem, a kamoli program!!! Molim vas da mi pomognete

Ljudi, imam veliki problem! Imam W7 64 bit verzija... dobio sam testove 32 bit verzija. Ne znam šta da radim, u auto školi neće da mi pomognu, a ja sam papan za tako složene stvari. Treba mi hitno pomoć!!! Zna li neko nešto o tome... Ne mogu ni instalaciju da pokrenem, a kamoli program!!! Molim vas da mi pomognete

Mislim da moze da se instalira tako sto se namesti sistem da bude kontabilan sa recimo XP-om. Desni klik na instalaciju tog programa -> Properties -> Kartica Compatibility -> cekiraj opciju Run this program in compatibility mode for -> i onda recimo izaberi Windows XP (Service Pack 3). Nisam nikada koristio ovu opciju ali sam procitao negde da je pojedinim ljudima pomoglo.

ne vredi, neće ni to... pokušao sam sve programe u kojim bi mogla kompatibilna biti, ali neće... joj, ljudi, ima li još neko rešenje...!!!

Windows 64bit je kompatibilan sa svim 32bit programima, zapravo, velika većina programa na 64bit sistemima, je 32bit.

Problem je Adobe, koji na 64bit verzijama ne otvara 32bit dokumente, bar koliko sam čuo, nisam provjerio.

Instaliraj Foxit reader pa pokušaj sa njim otvoriti.

Windows 64bit je kompatibilan sa svim 32bit programima, zapravo, velika većina programa na 64bit sistemima, je 32bit.

Problem je Adobe, koji na 64bit verzijama ne otvara 32bit dokumente, bar koliko sam čuo, nisam provjerio.

Instaliraj Foxit reader pa pokušaj sa njim otvoriti.

e, 'ajde proveri, i javi mi ako još nešto saznaš! Do tada ću ja probati "TAJ" "FOKSIT RIDER"...

Како знаш да су тестови урађени као 32-битна апликација?
Може бити да је у питању 16-битна апликација?

На 64-битном систему, 32-битне апликације би морале да раде... 16-битне неће!

И дедер, напиши нам тачан назив тих тестова које си добио.

znam zato što kada otvorim, ono mi izbaci grešku i kaže da proverim sistemske informacije računara da bi video da li mi je potreba x84 (koliko se razumem 32-bitna) ili x64 (koliko se razumem 64-bitna)... i kaže mi da se obratim izvođaču programa... ://// nem' pojma šta da radim! JEste instalacija, tj. EXE... tačan naziv je samo "auto škola". Ma to su novi zvanični testovi AMSS-a... MOLIO BIH DA MI POMOGNETE!!!

Како знаш да су тестови урађени као 32-битна апликација?
Може бити да је у питању 16-битна апликација?

На 64-битном систему, 32-битне апликације би морале да раде... 16-битне неће!

И дедер, напиши нам тачан назив тих тестова које си добио.

znam zato što kada otvorim, ono mi izbaci grešku i kaže da proverim sistemske informacije računara da bi video da li mi je potreba x84 (koliko se razumem 32-bitna) ili x64 (koliko se razumem 64-bitna)... i kaže mi da se obratim izvođaču programa... ://// nem' pojma šta da radim! JEste instalacija, tj. EXE... tačan naziv je samo "auto škola". Ma to su novi zvanični testovi AMSS-a... MOLIO BIH DA MI POMOGNETE!!!

Desni klik na taj .exe fajl, i potraži da ga pokreneš u Compatiblity modu za Windows XP.

Nemam trenutno Windows 7 ni na jednom kompu, pa ti ne mogu detaljno objasniti...

to sma mu ja predlozio i vec je to probao.

Nekiliknebitan

Jesi li probao na nekom drugom kompu? Moja preporuka ti je da nadjes "papirnate" testove i naucis ih. Ja sam tako pre neku godinu spremao i imao sam max. Naravno, uci sa razumevanjem :D

to sma mu ja predlozio i vec je to probao.

Nekiliknebitan

Jesi li probao na nekom drugom kompu? Moja preporuka ti je da nadjes "papirnate" testove i naucis ih. Ja sam tako pre neku godinu spremao i imao sam max. Naravno, uci sa razumevanjem :D

najverovatije da ću to i uraditi... am probao sam na kompu od komsije, W7, ali 32- bitni... Njemu sve šljaka... ))) nzm videću!!!

Nema smisla da x86 aplikacija radi na x86 a ne radi na x64 haha
Naravno, uvek postoje izuzeci, ali su retki...

Koliko je zaista star taj program? U suštini, sve što je izašlo pre vremena Viste treba pokretati sa WinXP compatibility mod-om, a često pomaže i isključivanje DPI scaling-a i (obavezno) desktop composition. Probaj da dodaš te opcije pod Compatibility tab-om. (Samo da se zna, bez desktop composition-a će ti se isključiti Aero sve dok ne ugasiš program; tako je barem za igrice lol)

A kakvi su softerski zahtevi za tu aplikaciju? Mozda fali neki program. Jel ti javlja neku gresku, ili samo nece da se pokrene? Nesto se preterano ne razumem u Windows racunare, ali se secam da pojedine aplikacije nisam mgoao da snimim, jer mora prvo da se snimi neki program koji je iz nekog razloga bitan za rad te aplikacije.

Back