Problem sa povezivanjem domena i hostinga

Milesrb

Početnik
Poruka
49
Pozdrav,

Imam problem sa povezivanjem domena i hostinga... Gledao sam neki tutorijali na yt i koliko sam video bilo je potrebno na domen da se unese samo Name server.... ns1, ns2, ns3, ns4.... ee sada ja sam to sve upisao na domen... ali sada mi pojavljuje gresku 404... Uopste nznm da li sam to dobro uradio... Ako neko zeli samo da mi napise sta treba da uradim da mi nebi to izbacivalo... Domen sam uzeo kod 1and1 aa host mi je free... jer mi ne treba za nista posebno...

Host ti daje name servere, ja bar unosim NS2 i NS3 samo. Te adrese uneses kod firme gde su kupio domen, tipa GoDaddy, Name.com ili sta znam i trebalo bi da radi, tj. tako je bar u teoriji.

Mozda folder u kome se nalazi tvoj sajt mora da bude isti kao i ime domena, mada za ovo nisam siguran stvarno, ne znam ima li uopste veze.
Lupam, ako ti je ime domena, mojsajt.com tako i treba da ti se zove folder na serveru u kome se sajt nalazi.

Host ti daje name servere, ja bar unosim NS2 i NS3 samo. Te adrese uneses kod firme gde su kupio domen, tipa GoDaddy, Name.com ili sta znam i trebalo bi da radi, tj. tako je bar u teoriji.

Mozda folder u kome se nalazi tvoj sajt mora da bude isti kao i ime domena, mada za ovo nisam siguran stvarno, ne znam ima li uopste veze.
Lupam, ako ti je ime domena, mojsajt.com tako i treba da ti se zove folder na serveru u kome se sajt nalazi.

Uneo sam ns1, ns2, ns3, ns4... sva ceiri plja sam popunio.. na hostingu sam instalirao wordpress jer na njemu planiram da radim... U jednom trenutku mi otvorio sajt i evo sada opet nece... mada u medjuvremenu ja sam uneo ns1, ns2, ns3, ns4 na www.blabla.net subdomain ( ovo nije moj domen vec sam lupio ) jer prvi put samo to upisao samo blabla.net... ako me razumes :)

Gugl... mi ovo izbaci kada hocu da otvorim sajt 404. That’s an error. The requested URL / was not found on this server. That’s all we know.

Ljudi jel moze neko da mi pomogne oko ovog znaci izlude.... Kada hocu da otvorim stranicu cas hoce da otvori sajt cas nece... kada otvori bude sve kako treba 5 - 10 minuta... pa onda sat vreme nece da otvori i google izbacuje "This webpage is not available" posle opet proradi pa nece... Sta treba da radim da bi sredio ovo... MOlim Vas pomagajte....

Back