Problem sa pesmom

Čajna kobasica

Početnik
Poruka
27
Nemam pojma gde da pišem,pa evo ovde.
Verovatno će se neki smejati i možda me izvrgivati ruglu,ali imam čudnu situaciju koju ne znam kako da rešim.
Naime,pevam u horu i počeli smo da učimo da pevamo Bohemian Rapsody od Queen-a.
Meni lično njihova muzika ne prija,možda postoje dve njihove pesme koje volim,ali suštinski nije moj djir.Nije ni bitno,jer pevamo gomilu pesama koje mi se ne svidjaju i gomilu koje su mi prelepe i ni sa jednom nemam problem,sem sa ovom.Znam da će mnogi reci da je to fantastično delo i to je u potpunosti u redu,ali ja kad krenem da pevam tu pesmu,meni ne bude fizički dobro i to se manifestuje kroz mučninu,tresu mi se ruke,znojim se,ostajem bez glasa i dobijem panicni napad.To jeste pesma koja se meni ne dopada,ali ni prema jednoj drugoj pesmi nemam fizički otpor,i ako imam sto šta protiv njih.U mladosti sam dosta slušala glam rock,Scorpions,Whitesnake,Europe,Deff Lepard,The Cure,Alice Cooper i svašta još nešto.Muzicki ukus mi se dosta promenio kako starim.Sad kad sam bliže 40im,ja sam više za starogradsku muziku itd,ali i to je nebitno,problem mi je sto ne znam kako da prevazidjem to odvratno osećanje i te fizicke manifestacije dok radimo tu pesmu,jer stvarno ne bih da napuštam hor zbog toga.Verujem da će ovo biti ljudima smešno,ali meni bas predstavlja problem.

Verovatno će se neki smejati i možda me izvrgivati ruglu,ali imam čudnu situaciju koju ne znam kako da rešim.
Meni lično njihova muzika ne prija,možda postoje dve njihove pesme koje volim,ali suštinski nije moj djir.Nije ni bitno,jer pevamo gomilu pesama koje mi se ne svidjaju i gomilu koje su mi prelepe i ni sa jednom nemam problem,sem sa ovom.Znam da će mnogi reci da je to fantastično delo i to je u potpunosti u redu,ali ja kad krenem da pevam tu pesmu,meni ne bude fizički dobro i to se manifestuje kroz mučninu,tresu mi se ruke,znojim se,ostajem bez glasa i dobijem panicni napad.To jeste pesma koja se meni ne dopada,ali ni prema jednoj drugoj pesmi nemam fizički otpor,i ako imam sto šta protiv njih.U mladosti sam dosta slušala glam rock,Scorpions,Whitesnake,Europe,Deff Lepard,The Cure,Alice Cooper i svašta još nešto.Muzicki ukus mi se dosta promenio kako starim.Sad kad sam bliže 40im,ja sam više za starogradsku muziku itd,ali i to je nebitno,problem mi je sto ne znam kako da prevazidjem to odvratno osećanje i te fizicke manifestacije dok radimo tu pesmu,jer stvarno ne bih da napuštam hor zbog toga.Verujem da će ovo biti ljudima smešno,ali meni bas predstavlja problem.

Ja nikad nisam gledao film Titanik. I najverovatnije nikad i necu. Smucio mi se. Isto tako, meni je muka od nekih programskih jezika pa ih ne koristim. Svasta razlicito moze da izazove istu ili slicnu emociju.
Ako ne mozes da je pevas i nemoj. Ne bi bio prvi hor u kome se ne cuje neki glas. Vidi sa dirigentom ili horovodjom kako da se to izvede a da ne izgleda da ne pevas.
Da je ta pesma izuzetak od mnogih pravila, jeste. Time i razlicite reakcije na nju. Ovakvu reakciju bas nisam cuo ali svasta je moguce pod kapom nebeskom tako da - nije smesno i mozemo da razumemo! I sasvim je OK sto si napisala sta te muci.

Meni je pesma dobra za slusanje ali jeste neprijatna za izvodjenje tj nije za uzivanje kad se izvodi bar ne za svakoga jer ima dosta prelaza odskocica i promena plus je duga i sa tekstom i muzicki.

Moj stav je takav jer ne volim pesme sa dugackim tekstovima i koje predugacko traju mada tu kod duzine muzike zavisi i od toga kakva je muzika i kakav utisak ostavlja tj da li je na uvo prijatna da traje duze ili je prijatnije da traje krace, da li dosadi i ima nepotrebne deonice koje samo istumbaju pesmu i ubiju dizivljaj.Nor ne mogu ovaj Novembar rain dosadi mi i ubije me u pojam kad slusam i jedva cekam da se zavrsi pesma iako ima super deonice...

Volim kad je tekst jasan i kratak i pun simbolike i sustine poruke koje ostavlja.Ne treba kilometar teksta za iskazivanje jedne te iste sustine i poruke, zato ne volim rep ili hip hop.

Poslednja izmena:
Mnogo ti je dosadno kad su ti ovo problemi
Nije ki dosadno uopšte i ovo nije problem,već situacija sa kojom ne umem da se nosim,zato sam potražila savet.Na žalost imam mnogo problema,a neke od njih rešavam na taj način sto idem na hor,posecujem pozorište i trudim se da živim sto normalnije bez obzira na njih.
Osta njih je vezano za agorafobiju,socijalnu fobiju,anksioznost,panicne napade i depresiju.Je l ti sad lakše kad znaš da plivam u g…..a i da se trudim da to radim najbolje sto mogu?

Meni je pesma dobra za slusanje ali jeste neprijatna za izvodjenje tj nije za uzivanje kad se izvodi bar ne za svakoga jer ima dosta prelaza odskocice i promene plus je duga i sa tekstom i muzicki.

Moj stav je takav jer ne volim pesme sa dugackim tekstovima i koje predugacko traju mada tu kod duzine muzike zavisi i od toga kakva je muzika i kakav utisak ostavlja tj da li je na uvo orijatna da traje duze ili je prijatnije da traje krace, da li dosadi i ima nepotrebne deonice koje samo istumbaju pesmu i ubiju dizivljaj.

Volim kad je tekst jasan i kratak i pun simbolike i sustine poruke koje ostavlja.Ne treba kilometar teksta za iskazivanje jedne te iste sustine i poruke, zato ne volim rep ili hip hop.
Ne znam,ali čitajući o samom značenju tekstu stvorila sam neko mišljenje o čemu se zapravo radi i nije problem o čemu se radi,već kako je to prikazano kroz tekst i muziku.Sama muzika,sam zvuk,operski deo rok deo,prelazi,instrumental.Iskreno imala sam isti osecaj kao kad sam čitala Zločin i kaznu od Dostojevskog,a to je da mogu da pobegnem na Mars bi otišla.

Nije ki dosadno uopšte i ovo nije problem,već situacija sa kojom ne umem da se nosim,zato sam potražila savet.Na žalost imam mnogo problema,a neke od njih rešavam na taj način sto idem na hor,posecujem pozorište i trudim se da živim sto normalnije bez obzira na njih.
Osta njih je vezano za agorafobiju,socijalnu fobiju,anksioznost,panicne napade i depresiju.Je l ti sad lakše kad znaš da plivam u g…..a i da se trudim da to radim najbolje sto mogu?
Pa dobro ajde sorry ako si osetljiva salimo se malo,jel bas toliko cesto ponavljate tu pesmu da te toliko pogadja

Ne znam,ali čitajući o samom značenju tekstu stvorila sam neko mišljenje o čemu se zapravo radi i nije problem o čemu se radi,već kako je to prikazano kroz tekst i muziku.Sama muzika,sam zvuk,operski deo rok deo,prelazi,instrumental.Iskreno imala sam isti osecaj kao kad sam čitala Zločin i kaznu od Dostojevskog,a to je da mogu da pobegnem na Mars bi otišla.

Razumem, ja imam problem da zapamtim kad sta koji deo ide i da sve to lepo povezem bas lepo i tecno da ide.I kad sam sve to savladao i neki period je svirao i sve odjednom posle neke pauze i neobnavljanja (jer ne zaradjujem od muzike i samo mi je to hobi a ne profesija tj nisam nesto aktivan na nastupima i retko kad imam priliku da sviram s bekim i radim, nastupam) ja je zaboravim i cak pomesam delove i sve moram opet bekako da obnavljam bas nju sto mi je gubljenje vremena da bih radio samo copy paste copyright u eventualno dobio ta cover upozorenje i copyright pecat od YouTube.Bolje mi je da se fokusiram na moje stvaralastvo nego da kopiram neku ovakvu pesmu...

Vidis iz tog razloga nikad ne bih mogao da budem tezgaros u sviram s nekim repertoar dva dinara druze i dejan cukic pesme i obe koje idu uz njega i posle sto ima u svakom klubu u Srbiji i to publika trazi a i gazde.

Slicna situacija je kao kod tvog problema sa ovom pesmom.Trazim nesto novo specificno pa cak i ako se nadje neka pesma slicna tom kalibru ja imam svoj neki fazon da izmenim pesmu malo muzicki tj sustina je ista ali je odsviram na neki svoj nacin a ne po defoltu striktno kao po definiciji koju bubalo treba da nauci napamet.

Отварај само уста и не певај. Ја сам својевремено тако ескивирала поједине песме у хору, додуше била сам клинка али нико није ме није провалио.
Једноставо ми нису ишле док сам неке са уживањем певала.

Nisam nikada bio preveliki ljubitelj njihove muzike, volim neke pesme iz ranijeg perioda, ali "Bohemian Rapsody" nije jedna od njih. Pesma je remek delo u muzickom smislu ali je licno nikada nisam voleo zbog reci. Sastavljena je od tri razlicite pesme i cesto je nazivaju parodijom na operu. U sustini, reci nisu ni malo parodija jer se radi o borbi dobra i zla, ili bolje receno o borbi pakla i nebesa oko ljudske duse. Ne volim reci te pesme jer ukazuju na ubistvo i smrt, krivicu i iskupljenje, milosrdje i oprastanje. Pesma je veoma teska u smislu interpretacije jer sadrzi mnogo razlicitih nivoa simbolizma i znacenja. Mozda se tu nalazi problem zasto ti ne odgovara. Mozda te protagonista ili nesto u pesmi na neki nacin asocira na neki od tvojih problema.
Zasto ne preskocis izvedbu te pesme. Ko god vodi tvoj hor morao bi da razume da ti ova pesma ne odgovara i da ne zelis da je pevas, pogotovu ako fizicki utice na tebe. Pevaj do te pesme, napusti hor dok izvode tu pesmu i vrati sa za sledecu pesmu.

Back