problem sa mreznom kartom

skeva85

Početnik
Poruka
42
Imam problem sa mreznom kartom, tj sa rachunarom, neradi mi adsl na tom kompu, mrezna karta mi ke ispravna radi na drugom kompu, ispravna je i integrisana i ova druga, ali na tom kompu adsl neradi, da li bi mi neko pomogao da ruchno upisem ip adresu i da probam tako da je aktiviram,to mi je jednom pomoglo ali sam zaboravio shta treba da odkucam ili da reshim problem na bilo koji nachin.... madam se da ste me razumeli ;)

Sent from my U8815 using Forum Krstarice mobile app

vidim ti si pametan, formatirao ceo hard disk, digao win7 i opet neradi.. a ti ako ne mozesh da pomognesh, nevredjaj... bio sam u jednoj radnji proshli put i majstor mi je rekao da na nekim rachunarima je jedino reshavao direktnim ispisivanjem ip adrese na Use the following IP address a ja zagubio papir pa ako neko zna ide 192.168.1.1 pa ispod ono stabdard 255.255.255.0 e sada shta kucam u default gateway i shta kucam na Use The following DSN

Imam problem sa mreznom kartom, tj sa rachunarom, neradi mi adsl na tom kompu, mrezna karta mi ke ispravna radi na drugom kompu, ispravna je i integrisana i ova druga, ali na tom kompu adsl neradi, da li bi mi neko pomogao da ruchno upisem ip adresu i da probam tako da je aktiviram,to mi je jednom pomoglo ali sam zaboravio shta treba da odkucam ili da reshim problem na bilo koji nachin.... madam se da ste me razumeli ;)

Prvo čim ti imaš dve mrežne karte,integrisana je verovatno neispravna.Trebalo bi je isključiti u biosu.Drugo,ip adresa na novom sistemu se sama dodeljuje automatski,tako je i podešeno.
Treće,i dalje mislim da nemaš veze i zato nisam ni siguran da umeš da instaliraš operativni sistem,bez vraćanja virusa na isti,
Pretpostavljam da imaš dve particije ili tri,i da su ti sve tri zaražene i kad ti digneš sistem na C,uredno vratiš viruse sa ostalih particija.

Poslednja izmena:
Nadam se da si prochitao da sam formatirao ceo hdd a ne samo c particiju, a za dizanje sistema,posebno win 7, je prosto kao pasulj... a u biosu sam iskljuchio naravno integrisanu, problem sam imao koji je reshio pravi struchnjak za komp, ali mi glupo da idem ponovo jer sam izgubio papir sa tim parametrima, a ti da si pametan i da si toliki struchnjak znao bi to, ja nisam rekao da sam ekspert a da pojma nemam, to nisi u pravu... al nema veze imash pravo na svoje mishljenje i uzivaj pametnkakovicu ;)

Vidi u cmd-u , ukucaj komandu ipconfig/all i pronadji adresu default gateway-a. To je adresa rutera. Za telekomove adsl rutere je koliko znam po default-u 192.168.1.1

IPv4 adresa i default gateway adresa ne smeju biti iste, tako npr, ako je default gateway 192.168.1.1 ip adresa racunara je uvek 192.168.1.5 (promeni poslednju cifru)

Alternativno za dns servere ako je u pitanju telekom , postavi primary 212.200.191.166 i alternative 212.200.190.166. Probaj prvo bez njih.

Poslednja izmena:

Back