Problem sa misom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

miki7878

Zainteresovan član
Poruka
269
Imam problem sa misom. Dao sam drugu da mi instalira Win. Kad mi je vratio, pri ulasku u win svaki put mi napise da ne moze da nadje fajl gmfiltr.sys i da mozda mis nece dobro raditi. To se i desilo. Ne mogu da skrolujem stranice. Inace kad mi je instalirao win on je svoj mis nakacio na usb, a ja imam ps2 port. molim za pomoc Hvala!!!

Ne kontam te...:confused:

Citirano:
Inace kad mi je instalirao win on je svoj mis nakacio na usb, a ja imam ps2 port. ...

Imaš li na kompu...USB i PS2...port...?

Za koji port je ...TVOJ MIŠ....?
moj port je ps2. a dok mi je on instalirao win, koristio je svoj mis koji je ukjlucio na usb. I kad mi je vratio komp izbaci mi found new driver i kao ne moze da nadje fajl gmfiltr.sys. Izgleda je to neki drajver ili nesto. Jos sam negde na netu nasao takav problem al ljudi isto nisu znali sta da rade.Pa ako neko zna....

Pa kada ti izađe ta poruka....pusti ga da nađe drajvere...za tvog miša....koji pošto nije USB...nije verovatno ni neki ..SPECIJALAN...;)

Većina ..MIŠEVA sa PS2...sasvim lepo rade i na univerzalnim windows-ovim drajverima...;)

Koji ti je ...OS.. i koja je ...Marka / Model Misa...( piše obično sa donje strane )...;).

Koji Windows je instaliran? O kom misu se radi? Koji error tacno? Mozda bi instaliranje drajvera za mis instaliralo fajl koji nedostaje.
Vidim da Best Spyware Scanner tvrdi da je spyware u pitanju ali ne nalazim taj program na forumima, pa im bas i ne vjerujem ali nije zgorega skenirati za svaki slucaj sa recimo Malwarebytes.

E ovako... Kada ukljucim racunar izbaci mi found new driver. I kaze da je nasao scroll mouse i da mu treba fajl gmfiltr.sys. I kad ja nastavim dalje on kaze da moze biti neki problem. A taj problem je sto ne radi taj tockic. On ga pretrazi po racunaru al ga nema. Inace os windows xp viena. To mi je drugar pre koji dan instalirao i sve dobro radi sem toga. Mis mi je logitech pid: hc62512aj7e tako pise pozadi. I jos ovo da napomenem Kad sam mu dao racunar da mi stavi windows nisam mu dao misa, nego je on svoj mis stavio u usb. Dali se tada mozda nesto poremetilo? Ako neko moze da pomogne..

Prvo mi je palo na pamet da je u pitanju budzena verzija Windowsa, a sad sam gotovo siguran da je to razlog. Viena mozda radi OK na njegovom kompjuteru ali ne mora na tvom ili mom.
PID znaci product ID (isto sto i S/N - serijski broj), nije oznaka za mis. Pokusaj na Logitech sajtu da nadjes drajver za tvoj mis za Win XP. Ja koritim Logitech godinama i iako ga Win prepoznaje instalirao sam Logitech drajver.

Poslednja izmena:
Kod mene u windows 7 taj fajl ne postoji,nek se javi neko ko ima xp da ti posalje. Druga opcija probaj da ides u properties pa na misa i update driver mozda ce to da pomogne ili uzmi neki program za ciscenje kompa,pa skeniraj i ocisti registar za greske.

What Will Cause gmfiltr.sys Error?
Here are the common causes of gmfiltr.sys error.
Invalid, corrupt or obsolete Windows registry entries
Computer affected with virus, malware, spyware or Trojan
Remove certain files by accident
Damaged or invalid gmfiltr.sys process
Conflicts in the programs

Da otkloniš sumnje da li je to maliciozan fajl ili ne, skeniraj računar sa Malware Bytes-om, i očisti registar, možeš sa CCeaner-om npr.

Ako to ne upali, potraži taj fajl na netu, pa stavi na komp da ga instalacija pronađe, ako ti to već traži.

Ako ni to ne upali, trebaš očistiti komplet drajvere od miša, i tek onda uključiti taj svoj.

Taj fajl je inače zadužen, koliko sam skapirao, za funkciju scroll-ovanja, i sa tim ne bi trebalo biti problema na običnom XP-u.

Ja imam Win XP SP3....i nemam taj sistemski fajl...gmfiltr.sys...

DA LI LIČI NA OVOG...;)
logmouse.jpg

Download driver-a

http://drivers.softpedia.com/get/KE...CH/Logitech-Optical-Mouse-9791-build-25.shtml ....<<<

http://www.bravofiles.com/driver-Logitech-MX500-Optical-Mouse-PS_2f2.html

Taj fajl "gmfiltr.sys", izgleda uopšte ne postoji na XPu, ili bilo kojem drugom sistemu, bar koliko sam shvatio iz guglanja. Gdje god nađem info o njemu, to su sajtovi od onih "Free PC Scan-ova". Na jednom je navedeno da se fajl nalazi u windows/system32, na drugom kaže da je u program files/common files, međutim, nema ga nigdje.

To je neki spyware, malware, šta god, za koji nude "Free Scan", koji nije nikakav scan, nego još jedan maliciozan softver. Skeniraj računar sa Malware Bytes-om, da vidimo hoće li riješiti problem.

Edit: Preteknu me miki7878. Dobro da si riješio problem, znači ipak je do drajvera.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back