Problem sa migrantima na severu Srbije - Do kada ce Srbija biti sanitarni koridor i mesto skupljanja i zadrzavanja migranata?

Plan je bio da nagovore vladu Srbije da ih zaustavi, i da se ne motaju ni po Srbiji, ali ništa.
Nije išlo ni s Grcima.

Који план, и чији план?

Да би дошли до Србије, пролазе кроз бар две ЕУ земље, а сада су почели и кроз трећу - Румунију.
На граници са Македонијом нам је и Фронтекс, и аустријски и мађарски полицајци. И још смо направили и ограду дуж границе.
Визе за онај мали део миграната из неких земаља који су их имали, смо укинули по захтеву ЕУ.
Онда су почели да улазе и преко Албаније на Косово, па опет у Србију (иронично, преко Севера), или у Црну Гору, па у БиХ.

И, прилив се не смањује, него се повећава.

Те људе неко дебело мотивише и помаже, финансијски и организационо, да се дочепају Европе.

Који план, и чији план?

Да би дошли до Србије, пролазе кроз бар две ЕУ земље, а сада су почели и кроз трећу - Румунију.
На граници са Македонијом нам је и Фронтекс, и аустријски и мађарски полицајци. И још смо направили и ограду дуж границе.
Визе за онај мали део миграната из неких земаља који су их имали, смо укинули по захтеву ЕУ.
Онда су почели да улазе и преко Албаније на Косово, па опет у Србију (иронично, преко Севера), или у Црну Гору, па у БиХ.

Те људе неко дебело мотивише и помаже, финансијски и организационо, да се дочепају Европе.
Sigurno je d aih plaćaju Soros i slični, no oni to ne bi mogli da se država Srbija i druge odlučnije ne suprotstave.
Mi smo ih mlatili, pa ni cviljenje NGO nije prošlo, pa samo zato i ušli u Schengen:

Sigurno je d aih plaćaju Soros i slični, no oni to ne bi mogli da se država Srbija i druge odlučnije ne suprotstave.
Mi smo ih mlatili, pa ni cviljenje NGO nije prošlo, pa samo zato i ušli u Schengen:

Па што се не супротставе?

Србија је окружена чланицама ЕУ и НАТО пакта, мигранти нам у дебело највећем броју стижу преко територија тих елитних друштава.

Ми смо доказани неспособњаковићи а и геноцидаши, не очекујеш ваљда од нас да будемо ефикаснији, или, не дај боже, суровији од наведених?

Читава ова прича, поред очигледне логистике, има и неку позадину.

Не знам какву, али је има.

Превише је "случајности".

Па што се не супротставе?

Србија је окружена чланицама ЕУ и НАТО пакта, мигранти нам у дебело највећем броју стижу преко територија тих елитних друштава.

Ми смо доказани неспособњаковићи а и геноцидаши, не очекујеш ваљда од нас да будемо ефикаснији, или, не дај боже, суровији од наведених?

Читава ова прича, поред очигледне логистике, има и неку позадину.

Не знам какву, али је има.

Превише је "случајности".
Sigurno da ima, kao i ova u Tunisu, što je citirano:
https://www.reuters.com/world/afric...rican-countries-during-six-months-2023-07-14/

Tunisia says undocumented migrants in the country received $1 billion this year​

Undocumented sub-Saharan African migrants in Tunisia received three billion dinars (about $1 billion) in remittances from their countries during the first half of 2023, an official from the national security council said in a meeting late on Friday.

President Kais Saied, who chaired the meeting, said, "This figure is shocking and indicates that Tunisia is being targeted."

Dakle treba djelovati ...

Sigurno da ima, kao i ova u Tunisu, što je citirano:
https://www.reuters.com/world/afric...rican-countries-during-six-months-2023-07-14/

Tunisia says undocumented migrants in the country received $1 billion this year​

Undocumented sub-Saharan African migrants in Tunisia received three billion dinars (about $1 billion) in remittances from their countries during the first half of 2023, an official from the national security council said in a meeting late on Friday.

President Kais Saied, who chaired the meeting, said, "This figure is shocking and indicates that Tunisia is being targeted."

Dakle treba djelovati ...

Држава Србија, изгледа, ради шта јој се каже да ради, што званично, што незванично.

А то што се ради, очигледно не одговара интересима нас грађана Србије.

Ми мигрантима нисмо интересантни ни на који начин, осим за транзит.

Bez brige, taj problem će isto uskoro biti rješen, ali ne može Председник Републике Србије, Господин Председник Александар Вучић, državu izvlačiti iz krize u koju je zapala zbog jahanja Žutih jahača Apokalipse, spašavati Kosovo koje su predali Žuti izdajnici, izgrađivati nove pruge, ceste, autoputove, bolnice, škole, vrtiće, staračke domove... pa nema taj čovjek pet glava i po dvadeset ruku i nogu.
Radi sedam dana u tjednu, ponekad i po 18 sati, na godišnjem nije bio sigurno 15 godina, u Novembru 2019 dovezen u kritičnom stanju na VMA.... malo li je.

😡
"Radi 25 sati dnevno.
Kako je to moguće ?
Pa ustaje sat ranije"

...

Set naslova i dešavanja u ratnoj zoni Subotica, gde je Mi6 vladajuci rezim u dogovoru sa gazdom im Sorošem formirao Kalifat Subotica iliti Zajednicu migrantskih skupina:

Nova.rs u “ratnoj zoni” u Subotici: Sve što treba da znate o sukobu krijumčara migranata na severu Srbije

https://nova.rs/vesti/hronika/nova-...sukobu-krijumcara-migranata-na-severu-srbije/

+

FOTO Eksplozija u Subotici: Snažna detonacija odjeknula noćas, meštani prestravljeni

https://nova.rs/vesti/hronika/foto-...nacija-odjeknula-nocas-mestani-prestravljeni/

+

VIDEO Panika kod Subotice: Bacane kašikare u okršaju migranata, dve snažne eksplozije uznemirile meštane, oštećene kuće u naselju

https://nova.rs/vesti/hronika/video...bombe-ostecene-kuce-mestani-najavili-protest/

Zna li nesto o ovome noj iz peska sa Andricevog venca, koji je dogovorio ovaj kalifat Subotica ?

@Jugoslav Čvarak sta mislis...

...

Poslednja izmena:
...

Autorska na temu sve vecih i cescih problema sa migrantima pre svega na severu Srbije tj u zoni Subotice i Palića...gde migranti ne samo da ilegalno se grupisu vec su i naoruzani...

PUCNJAVA NA PALIĆU: U žestokom vatrenom obračunu jedna osoba RANJENA

https://www.kurir.rs/crna-hronika/4213746/pucnjava-na-palicu-jedna-osoba-ranjena

Predsednik AVtihrist (zna ga @Jugoslav Čvarak ) se cak u Mađarskoj hvalio kako je spasio EU... time sto je tolike migrante zadrzao u Srbiji...

Ja bi ga sad zamolio da u šumama iznad Subotice sagradi sebi kuću i tu živi 😊
Slobodno nek posadi uokolo i vinograde i vutrograde i neka dovede i @Jugoslav Čvarak -a i neka tu zive :maca:

...
Одлично!!!!!!!!!
Мигранти шетају са калашњиковима и свим могућим оружјем а Србима се одузима оружје и приде не могу да га уопште више набаве легално.
Веома лепо смишљено од стране нашег председника. Веома мудро.

Који план, и чији план?

Мене само једно интересује како је могуће да са њима прође толико оружја? Схватам да пиштољ мањег калибра може да се прошверцује али друже како калашњиков, како оквири са муницијом?
Још једна ствар ме такође интересује: ја сам мигрант и бежим из сиромашне, несигурне земље Азије или Африке у богате, стабилне и уређене земље у Европи, шта ће мени калашњиков? Ја сам дошао тамо да радим и да живим лепо и сигурно и ја немам разлога да носим калаш, једино ако . . . . . ?

Uopste mi nije jasno koja je ideja sa migrantima na Zapadu...

Jeftina radna snaga? - Pa...nisu neki radnici...
Jeftini bubrezi, jetre,srca? - Pa...ne znam...nisu neka fizionomija i snaga...
Kamikaza ratnici za NATO? - Pa...ne vidim ih u Ukrajini...gde ni mnogo sposobniji ratnici Ukri ne uspevaju protiv Rusije...a kamoli ovi mrsacvci...

Dakle ne znam koja je ideja Zapada sa njima...
Ili ono prosto samo haos pa kud puklo...

...
Исто се и ја питам.
Као радници можда 10-15% њих да прођу, остало боже сачувај. Ако мисле да их шаљу на исток, Украјина и/или Русија, мислим да нису никакви ратници и да би били топовско месо. Некако ми се чини да је крајњи циљ потпуно бацање на колена Европе у сваком смислу.
Ако неко иде у неку земљу за бољим животом где је већа сигурност и безбедност тај не носи аутоматско оружје, бомбе и експлозив.
Не знам колико знаш (памтиш) када је из СФРЈ 60-их и почетком 70-их у западну Европу отишло скоро 2 000 000 радника и они су били мушкарци у 95% случајева и ишли су у групама али нико није носио оружје нити експлозив. Ишли су да раде.

Back