Problem sa maticnom.

Gigabayte H310 S2H 2.0
Ima ona clear CMOS džamper, naravno. Evo ga. Crvena strelica.

1770060531010.png

Probaj to da resetuješ, mada nisam 100% siguran da će pomoći. Koji ti je tačno model napajanja? Može da se desi da je preslabo za diskretnu grafiku.
Nije preslabo.Radile graficke bez problema.Polako sam kupovao jace grafike.I pre neki dan sam probao tu novu,medjutim,mnogo je siroka i ne moze da stane u komp,a nema drugi slot za grafiku.Onda sam vretio prethodnu,koja je radila vise od godinu dana i odjednom pistanje.Napajanje je Power 550 vati.

7000 динара кошта графичка само да баци слику.
Нова са гаранцијом.
Узми неку без вентилатора (пасивно хлађење) и то је то.
Aktivirao sam onu sto sam imao,koja nema prikljucak za monitor,vec ide preko integruse.Malo koci,ali radi sve kako treba.Znaci da je slot ispravan.Ne mogu da verujem da su me u par dana izdale 3 grafike.Kupicu opet neku polovnu,pa neka izdrzi kao ove prethodne.Sve su radile preko godinau dana.Sad ce za neki dan penzija pa narucujem sledecu.Uzecu RX 570,ona me je dobro sluzila.veoma brza i nema nikakvih problema sa rezolucijom.Ova malo sporije pali OS,ali kada upali nema kocenja,medjutim vise mi se svidja ova RX 570.Nisam ja zahtevan i ne igram neke jake igrice.

Aktivirao sam onu sto sam imao,koja nema prikljucak za monitor,vec ide preko integruse.Malo koci,ali radi sve kako treba.Znaci da je slot ispravan.Ne mogu da verujem da su me u par dana izdale 3 grafike.Kupicu opet neku polovnu,pa neka izdrzi kao ove prethodne.Sve su radile preko godinau dana.Sad ce za neki dan penzija pa narucujem sledecu.Uzecu RX 570,ona me je dobro sluzila.veoma brza i nema nikakvih problema sa rezolucijom.Ova malo sporije pali OS,ali kada upali nema kocenja,medjutim vise mi se svidja ova RX 570.Nisam ja zahtevan i ne igram neke jake igrice.
Ја сам једном купио половну за 800 динара и никад више.

Svaka grafa koju sam kupio novu radila 20+ godina. Dakle problem je što ih koriste za rudarenje bitkoina ili overklokuju pa prodaju čim krenu da zezaju.
meni su posle menjanja od ovih 3, dve stajale posle zamene i nisu htele da mi pokrenu sliku.Izgleda da one ne valja ni da stoje posle koristenja.Jesu bili polovnjaci,ali su me sluzile.Samo kada se desio problem izdale sve 3.Ovu sam slucajno nasao,jer sam je zaturio,posto nisam mogao da je pokrenem.Radi sada.ne mogu da dajem 30 000 za novu.Nisam ja mlad da mi to traje dugo,a i ne rudarim,da mi bas zapelo za novu.Komp mi je solidan.Novije generacije.Imam na njemu M2 SSD,podrzava Win.11 i nosi ga dobro,bez bagova.Tako da ne verujem da cu kupovati nesto novije,sem polovnih grafa,u zavisnosti koliko budu trajale.Imam 4 OS-a i igram se polako sa njima.Malo na jedan,drugi,treci,cetvrti.Onda iz pocetka.

meni su posle menjanja od ovih 3, dve stajale posle zamene i nisu htele da mi pokrenu sliku.Izgleda da one ne valja ni da stoje posle koristenja.Jesu bili polovnjaci,ali su me sluzile.Samo kada se desio problem izdale sve 3.Ovu sam slucajno nasao,jer sam je zaturio,posto nisam mogao da je pokrenem.Radi sada.ne mogu da dajem 30 000 za novu.Nisam ja mlad da mi to traje dugo,a i ne rudarim,da mi bas zapelo za novu.Komp mi je solidan.Novije generacije.Imam na njemu M2 SSD,podrzava Win.11 i nosi ga dobro,bez bagova.Tako da ne verujem da cu kupovati nesto novije,sem polovnih grafa,u zavisnosti koliko budu trajale.Imam 4 OS-a i igram se polako sa njima.Malo na jedan,drugi,treci,cetvrti.Onda iz pocetka.
Ispeci ih u rerni na 250° imaš na yt proceduru skini kulere i hladnjake

Ispeci ih u rerni na 250° imaš na yt proceduru skini kulere i hladnjake
Znam,gledao sam.Probacu,ali mi to nije neko zadovoljstvo,da mi radi nekoliko meseci.Ima prvo na 180-20 stepeni,10 minuta,a ako ne uspe,onda na 15 minuta,na 250 stepeni.ne znam videcu da li se isplat.Mozda samo ocistim procesore i stavim novu past,pa prorade.Mada nisam primetio da mi ijedna dize neku temperaturu.Radile su od 38 do 40 stepeni.Imam aplikacije i za grafu i za CPU.Proveravam cesto.

Ako želiš najbolju polovno AMD grafičku kartu do ~100 € (pretpostavljam da je cilj gaming/1080p performance), evo realnih preporuka bazirano na tržištu polovnih GPU-a u 2025/2026:

🔥 Najbolje AMD opcije do ~100 €​

1. AMD Radeon RX 580 (8 GB)
✅ Najbolji izbor za gaming u ovom budžetu

• Standardna preporuka za polovne GPU-e oko tog budžeta – 8 GB VRAM i solidna 1080p performansa.
  • Može da pogoni moderne igre na medium/uz neke kompromise high podešavanjima za 1080p.
  • Ako je u dobrom stanju, to je najbolji odnos cena-performanse za polovno.

Amd i radeon su za izbegavanje. Samo intel ako nećeš glava da te boli.
To je bilo nekad.

Sada su većina najboljih izbora upravo AMD i Radeon.

Evo šta su u ovom trenutku najbolji izbori za procesor (za igranje)

1770283617609.png

Čak i u nižem rangu, do 150 evrića, tu je Ryzen 5 5600G koji i dalje kida za male pare.

U istom tom rangu recimo dobar izbor za grafiku je RX6500XT.

Intel ima tu novu ARC seriju grafika i trebalo bi da nisu loše, ali su se žalili ljudi malo na drajvere u početku, pretpostavljam da su to ispeglali do sad.

Ma to je smesno.Ove su oko 5 000-6 000 dinara,najpovolnije.Ima ih i skupljih.Ima priklucak za dodatno napajanje,dva kulera,a ne cuje se.I sto je najbitnije pali kom brzo,a ima veliki izbor rezolucija.To su AMD Radeon grafike.
Нова је 7000 динара. Мислиш на половну од 5000? За 7000 динара имаш 3 године гаранције

Back