Problem sa hard diskom

E ovako
Hard od 160gb bio napunjen sa nekih 120-130gb,filmovi,muzika,slike itd. To je drugi hard u kompu,znaci nije na njemu bio sistem,sluzio je samo za podatke
I posto je jedno vreme komp zezo,palio se gasio pojavi se jednom pri palenju hard disk eror i kad se upalio taj hard kao da je prazan,nije pokazivalo ni koliki mu je kapacitet,a ni koliko je zauzeto,samo je pisalo 0 byta
Pa posle nije uvek htelo ni da ocita taj disk,i sad on tako stoji u kompu iskopcan vec 3-4 meseca,zao mi da ga formatiram da bi opet mogao da ga koristim,sve kontam nace se neko ko ce mi pomoci da vratim podatke
to bi hteo da resim za druga...:lol:

Poslednja izmena:
a dali mogu podaci da se spasu i ako je fizicki ostecen,...

Zavisi u cemu je kvar. Znam za slucaj kada je jednom coveku nesto crklo na stampanoj plocici u HDD-u i on je kupio polovan identican HDD i samo prepakovao plocicu. A postoje i neke firme koje vracaju podatke za Xk$ :D

Ja bih pokusao vise puta da ga ucitam. Ako uspe, po prethodno napravljenom prioritetu sklanjaj podatke (porodicne slike i sl.). Sto se tice muzike, filmova, instalacija, znam da postoji program koji za veoma kratko vreme napravi spisak sadrzaja fascikle koju oznacis. Lako ces posle na osnovu tog spiska da nadjes sve sto si ranije imao.

P.S: Mali savet: Ako imate jos neki hdd ili diskove, uvek pravi rezervne kopije. Znam da se tako gubi prostor na HDD-u ili na DVDima, ali su podaci bitniji. Tako na primer porodicne slike, dokumenta, vazne projekte imam na cak 4 razlicita racunara. :D

Back