Problem sa ASUS TV FM karticom

Konstantin

Obećava
Poruka
76
Posedujem pomenutu karticu i imam "mali" problem s njom. Koristim program InterVideo Home Theater koji sam dobio uz nju. Podesio sam sve parametre (Cable, Pal i slicno) i prvi put otvorio program. Poceo je sam da skenira TV kanale. Prvo ih nije nasao bas sve, ali nije to glavni problem. Kada je zavrsio skeniranje, ponudio mi je opciju "close". Time se valjda zakljucuje trazenje i programi se memorisu i tako je i bilo. Medjutim nakon nekoliko dana program zaboravi kanale i zahteva ponovo autoscan. Kada ga obavim, on vise ne ponudi opciju "close" i ne moze vise da zapamti kanale. Kada ga reinstaliram, radi dobro, ali samo nekoliko dana, pa onda opet sve ponovo! Configurisanje se obavlja van programa i tu postoji nekakva tabela sa kanalima i sa mogucnostima SAVE i LOAD, ali ni sa tim nesto nije u redu. Inace slika i zvuk u pronadjenim kanalima je u redu.

Da li ne valja program, drajver ili je problem mozda hardverski ili nesto cetvrto? Ako neko zna ili sumnja na nesto, molim vas, neka mi pomogne! Svaki predlog je dobrodosao.

Postoji li neki besplatan program sa mogucnoscu gledanja TV-a osim MV2 playera?

Sama kartica je hardverski sasvim solidna ali softverski deo baš i nije za pohvalu . Home Theater je masivan i spor i mnogi korisnici imaju prilično mnogo problema . Takvo ponašanje ne zvuči kao problem sa drajverima ili samom karticom . Pošto kažeš da si probao sa reinstalacijom programa te da nakon toga neko vreme radi a onda opet neće , onda je verovatno dobar trenutak za novu instalaciju Windows-a .
Što se tiče nekog drugog programa , probaj DScaler ( http://www.dscaler.org/ ) .

Skinuo sam dscaler i prilikom instalacije izdaje brdo nekakvih upozorenja,izmedju ostalog da moram tacno da izaberem tip kartice i tjunera koji imam. U listi kartica imaju samo tri, a medju njima nije ASUS, a sto se tjunera tice, znam da je philips, ali nemam pojma tacno koji je tip. Probao sam da stavim unknown, ali je izdao neku gresku prilikom trazenja kanala. :?:

BokeyDJ, sta znaci "ako hocu da ga zadrzim moram da uradim backup"? Mislis li ako ipak hocu samo njega da koristim i dalje ili ako hocu i njega da koristim uz dscaler? I kako se radi backup?

Back