Problem pri podizanju windowsa "mora restart"

mboske

Početnik
Poruka
2
Pozdrav,

Imam problem sa podizanjem sistema,tacnije moram nakon paljenja racunara i prvog podizanja sistema da ga ponovnim restartom na kucustu i onda tek udjem u normalan rad windowsa. Operativni sistem je XP.
Tako se desava svaki put kada restartujem,prvi put ocitava windows i nakon toga prikaze crnu pozadinu sa strelicom misa koja je aktivna i nista sem toga i ponovnim restartom na kucistu pojavi mi se opcija da normalno startujem windows i nakon toga sve je u redu ako mogu tako da kazem.
Ako neko ima resenje za moj problem bio bih mu zahvalan.

Svako dobro!

Pozdrav,

Imam problem sa podizanjem sistema,tacnije moram nakon paljenja racunara i prvog podizanja sistema da ga ponovnim restartom na kucustu i onda tek udjem u normalan rad windowsa. Operativni sistem je XP.
Tako se desava svaki put kada restartujem,prvi put ocitava windows i nakon toga prikaze crnu pozadinu sa strelicom misa koja je aktivna i nista sem toga i ponovnim restartom na kucistu pojavi mi se opcija da normalno startujem windows i nakon toga sve je u redu ako mogu tako da kazem.

Svako dobro!

U pitanju je BOOT sektor,osvezi ga.
Takodje proveri da li ima novija verzija drajvera za graficku koju imas. :)

Prilikom gubitka kontakta i ponovnog "spoja" dolazi do "elektrostresa-soka" te se zbog tog poremeti drajver,koji nekad ucita a nekad ne. Desava se da "zastajkuje" prilikom ucitavanja sistema,pogotovo kad je hladan. :)

Tacno...i meni se to skoro desavalo...evo tu mi je ta graficka na stolu i razmisljam da flesujem bios za nju,ako ga uopste i ima najnovijeg....

Hvala svima na savetima,dosta su mi pomogli!
Probao sam sa drugim operativnim sistemom i ako su mi se te greske pocele pojavljivati nakon instalacije XP sistema koja mi je pravila probleme,.Stvarno ne razumljivo ali tako je bilo. Sad sa drugim sistemom nemam problema,dakle to je u pitanju,a drajveri i programi nisu pravili problem.
P.S. XP sa greskom je u kanti :)

Hvala jos jednom,pozz

Pozdrav,

Svako dobro!

Taj problem je izazvao virus Trojan hors bootkit.
To je trojanac koji se integrise u boot sector tvog racunara i prilikom 1.og dizanja sistema on uloguje Remote server na tvoj pc i trazi da ponovo normalno pokrenes sistem, dakle crni ekran sa strelicom misa itd pa restart.
PREVENCIJA
1.) Potrebno je da se instalira kaspersky internet security trial verzija i azurirati ga.
2.) Pokrenuti sistem u Safe modu i primeniti Full Scan
Posle ciscenja PC-a pokrenuti sistem normalno i to je to.

Back