Problem pri paljenju! HITNO potrebna pomoc!

lazar1991

Početnik
Poruka
16
Imam neki stariji racunar i pokusavam da ga osposobim vec duze vreme. Problem je sledeci, kada ga upalim zaledi mi se onaj pocetni ekran kad klinkem da udjem u bios, pritom ne cuje se hard uopste da radi, a taj hard disk ubacim u kuciste za eksterni i radi kao sat, ali sam probao 4 harda i isto nece da se jave. Mislio sam da je napanje, medjutim i to sam menjao, 3 napajanja razlicitih snaga od 380-500W, ali opet nista.
Da li neko moze da mi pomogne? Da nije problem do maticne, da nije neki kontorler riknuo ili nesto?
Unapred hvala.

Ako su ti stariji HDD-ovi mozda je problem u jumper-ima. Mada BIOS nema veze sa HDD-om, u njega bi trebao da mozes da udjes i bez HDD-a, jer u njemu namestas kako da ti dize sistem, dal da koristi hdd ( zamisli one laptop-ove bez HDD-a ). JEsi li siguran da ti je ploca OK? Ako nije Ok, mozda ce flash-ovanje ploce da pomogne.....

Imam neki stariji racunar i pokusavam da ga osposobim vec duze vreme. Problem je sledeci, kada ga upalim zaledi mi se onaj pocetni ekran kad klinkem da udjem u bios, pritom ne cuje se hard uopste da radi, a taj hard disk ubacim u kuciste za eksterni i radi kao sat, ali sam probao 4 harda i isto nece da se jave. Mislio sam da je napanje, medjutim i to sam menjao, 3 napajanja razlicitih snaga od 380-500W, ali opet nista.
Da li neko moze da mi pomogne? Da nije problem do maticne, da nije neki kontorler riknuo ili nesto?
Unapred hvala.

komp može da radi i bez harda, tj. da uđe u bios...probaj tako, pa javi da l može

Back