Problem: pojavio se plavi ekran napise nesto "memory" nesto, i tu je kraj...

Znam koji su SATA portovi, mislim da sam probao na oba.

WD ima oznaku WD1600AAJS
važi , jel hoćeš blago meni da slikaš taj disk , ali u dobroj rezoluciji :super:
i da prikačiš sliku, da se uverim da je baš taj tip , aparat imaš valjda :super:
i nemoj dafotošopuješ jer ću se naljutim ;)

mislim nije da ne verujem....

razlog : tip diska WD1600AAJS nije postojao pre 3 godine :think:

Poslednja izmena:
važi , jel hoćeš blago meni da slikaš taj disk , ali u dobroj rezoluciji :super:
i da prikačiš sliku, da se uverim da je baš taj tip , aparat imaš valjda :super:
i nemoj dafotošopuješ jer ću se naljutim ;)

mislim nije da ne verujem....

razlog : tip diska WD1600AAJS nije postojao pre 3 godine :think:

MA dobro nema ljutnje! ;)

OK onda je mozda pre dve godine :rumenko: pre 3 sam promenio plocu i procesor, a pre 2 sam dodao i taj novi HDD, sada tek vidim da sam i na pocetku teme to napisao, da je proslo omalo vise od godinu dana od kupovine i da su krenuli problemi.

važi no harm done ;)

ko bi znao što neće :rumenko:
kod tebe je nforce 410 kontroler za sata (valjda je taj)
dešava se da se da SATA kontroler nije kompat. baš sa tim tipom diska koji je kupljen :(

međutim wd1600 , on ima jupere , koji su dokumentovani (većina western digital ima i rade) to može da se proba ali bez garancije da će da upali :think:

-jedan kratkospojnik da se smanji na1.5 GBita OPT1 na slici
-jedan drugi za neki spread spectrum :confused: SSC na slici
ne oba istovremeno

ti kratkospojnici su u prodavnici elektronike ili u nekom komp. servisu (oni malečki)

mesto na drajvu:
mesto na drajvu

Prilozi

• ssc_desktop.jpg
    ssc_desktop.jpg
    28,1 KB · Pregleda: 6
Athlon 64 3000
RAM DDR2 512
Napajhanje... Pa ne bas najkvalitetnije :)

Pa ja nekako kontam da je zbog slabijeg RAMa HDD bio vise opterecen, i zao je pre "crkao"... Nekako najvise mi ima logike da pre crkne, ili dotraje komponenta koja u sebi ima pokretne delove. :idea:

Ma kupicu za koji dan novi HDD i resen problem, a i RAMa cu konacno dokupiti. ;)
Malo ''slabijeg'' rama ne može da bude uzrok problema.Memorija je ispravna ili nije.Skini program memtest i istestiraj je.Ako je u redu,onda skini HDD regenerator i istestiraj hard disk.Ako nije ni to,onda mora da se proveri napajanje,ploča,i možda zameni kabl za hard...tim redom ili možda odmah da staviš novi kabl i isključiš to kao problem.

koji je tip taj novi , da bih znao koji su kom-patibilniji
sa starijim kontrolerima ;) da li je možda 'Seagate' ?

Mada mi onaj crystal disk info nije pokazao nista narocito problematicno...
nije tu disk u pitanju već kabl , to jest serial ata link koji nije kompatibilan sam sa sobom :rumenko: :D
(ne fizički kabl već taj protokol koji je na razne načine implementiran)

Ma kakav Seagate! WD, od 640 Gb, ista marka kao prethodni koji je pravio problem... Sto je bio WD od 160. Ma pitam ja u radnji, jel ima neki drugi HDD da se kupi osim WD, a on mi kaze, druze ovo je Srbija, moze da se kupi samo ono sto dobijemo... :lol:

Ma bitno da je nov. ;)

Ma OK ta prva generacija ploca za SATA diskove mozda jeste pravila problem , ali ja mislim da je tu jednostavno prolbem dotrajalih komponenti... ;) Sve sto je pokretno - trosi se.

kapiram to je kao lutrija :dash:

bitno da sad radi :D

MA dok ima garanciju sve radi... Ma da bukvalno kao lutrija. Pa zamisli koliko se celija za memoriju nalazi na jednom HDD? Znaci svaki gigabajt puta 1.000.000.000 i dobijes bajt... Onda jos sve to puta 8 da dobijes bit. :lol: Mislim da je vec sansa da dobijes na lutriji nego da imas HDD koji je potpuno ispravan... :super:

OK mozda msam alo omasio sa ciframa, ali kapiras sustinu... :D

da , kapiram , to misliš na površinu ploča u stvari :think:
ispostavilo se da one jesu dobre unazad 5-6 god
ili zavisi i od firme/serije diskova :D

(u stvari imaju logiku kojom zamenjuju donekle loše sektore ;) )

šta sam hteo , ti diskovi koji se vrte (mehanički) oni imaju
razvoj i debugovanje te tehnologije unazad 20tak godina :think:
i smatraju se za takozvanu "zrelu" tehnologuju,
dok SSD diskovi nisu uopšte ispitani ma koliko ih reklamirali

Back