Problem [color=blue]backup[/color]-ovanja

L

luknem

Gost
Imam AMD athlon 1333 megaherca, 256 mb SDrama, LG CD-ROM 52X max i maticnu plocu Fast fame 8VTAA KT133A, FSB266 I HDD 40GB Maxtor ATA100. Navedeni podaci upucuju na zakljucak da kompjuter treba da radi relativno brzo a sto nije u mom slucaju. Jednostavno za kopiranje CD-a od 700mb na HDD mu je potrebno nesto vise od 10 min. HDD sam formatirao vise puta ali jednostavno se usporava dok sam kod drugova radio isto to sa istim operativnim sistemom ali kod njih funkcionise besprekorno i to sa slabijim masinama. Zato bih vas zamolio da mi date jedno upustvo "sta dalje"? Da li se problem moze resiti u BIOS-u ili jednostavno imam kvar na CDROM-u? U napred vam se zahvaljujem !
 
Tu postoji vise faktora.Ako si novi korisnik racunara sigurno ih neznas.Kao prvo tu je kvalitet i read speed cd-rom-a(sto si i sam naveo) a tu je i brzina harda (preporucena brzina je 7200 dok oni od 5400 nista nevaljaju,dok su naravno oni sa brziom od 10000 najbolji).Pored ovog zavisi i koju maticnu imas(za ovu tvoju prvi put cujem)moja preporuka za AMD procesore je naravno Asus sa svojim serijama A7V ,A7M itd...Odgovor na ovo pitanje mozes dobiti od ljudi od kojih si kupio racunar jer oni to najbolje znaju.Ja bih ti rado pomogao ali je ipak bolje pitati profesionalce.
 
Ako sme profesionalac da se umeša... :wink:

Sporo kopiranje sa CD na HD je u 99 posto slučajeva izazvano lošim CD drajvom ili jako oštećenim CDom.

Brzina rotacije HDa u ovom slučaju ne igra jako bitnu ulogu jer je i disk od 5400 mnogo puta brži nego što i najbrži CD može da čita.

Ako je sporost CDa "jedina" sporost tvog računara, probaj da ga zameniš sa drugovim recimo, pa vidi ima li poboljšanja.

Ako imaš još nekih stvari za koje misliš da su spore pitaj konkretno pa ćemo ti pomoći.
 

Back
Top