Probem sa rezanjem CD-ova

Icarus

Obećava
Poruka
96
Imam Philipsov 16/8/40 rezac , AMD K7 700@800 Mhz , 256 RAM-a , WIN XP OS .
Kada snimam data CD-ove nikako da ih snimi bez pogreski . Snimam u Neri V5.5.10.15 , rezac ima buffer od 8 MB , ne pokrecem nikakve programe ,a pozadinski programi su pogaseni .
Tokom snimanja nema nikakvih errora i sve fino zavrsi , ali kada pokrenem CD ili instalaciju naidjem na errora koji su vecinom CRC ( cyclic redundancy check ). Nikako mi nije jasno do cega je .Do CD-a nije jer sam pokusao sa razlicitim proizvodjacima , probao sam i sa raznim brzinama snimanja , i opet nista .
 
Stos je u ISI, naime imas tacno odredjen standard velicine IMENA fajlova i koliko mozes da granas drvo sa folderima, tj. koliko je maksimalno moguc broj subdirektorijuma i root-nog foldera. Kada javi gresku prilikom cekiranja OBAVEZNO otkloni. Mislim da i bafer moras da povecas.
 
REZAC:
Mislim da i bafer moras da povecas.

Ako si koristio sve Defaults u NERO tu ne bi trebalo da bude problema što se tiče standarda. Bafer NE možeš da povećaš na CD pisaču, a nije ni potrebno jer je 8MB ionako iznad proseka.

Problem je da su CRC greške u tvom slučaju najčešće problem defektnog hardvera. Jedina stvar koju možeš da probaš je da isključiš DMA mod za Philips, u propertiesima u Control Panelu. Osim toga, čak sam video i slučaj laptopa koji je stalno davao CRC erore za napisani CD a imao je defektan RAM, verovao ili ne. Mada ne znam da li je to kod tebe slučaj. Osim toga, čini mi se da ti je noviji pisač, i stoga još pod garancijom, pa ga lepo odnesi onom ko ti ga je prodao da reši problem ili da ti da novi.

Eto, nadam se da ti je ovo barem malo dalo ideje.
 

Back
Top