Ova se recenica(i ja mislim da nije aforizam)moze objasniti na 1000 nacina(po meni dodushe) DA LI NESHTO SHTO IMA 1000 RESHENJA IMA PRAVO RESHENJE je drugo pitanje!!!Sve zavisi od osobe koja cita recenicu,od njenog shvatanja sveta,cak i psihicke konstitucije!!!Neko ce to objasniti na sledeci nacin:Samoglasnika je manje,dakle u manjini su jer nemaju valjane argumente da budu vecina.Tishina je sinonim za mir,pasivnost,dosadu ,nedeshavanje,za crno,inertno.Covek u takvom okruzenju je "u manjini",inferioran,cuti!!!Ovo je negativisticki pristup(i nije moj).MOJE OBJASHNJENJE JE SLEDECE: samoglasnik je redak,poseban,vazan,bez njega se ne moze!!!Tishina je dushevni spokoj,ali i razmishljanje,vreme sa samim sobom,bogatstvo,beg od losheg.Prevod"covek u takvom okruzenju je veci,vishe moze i vishe zna.Vishe bih volela da u zivotu budem samoglasnik.Pa i neka ne dodjem do srece. Sreca je u njenu trazenju!Ne radjamo se da bi smo bili srecni,vec da bi je trazili,a kada bi svi ljudi bili srecni,raj bi postao nepotrebna institucija. Pozdrav mom NISHLIJI!!!