Proace City Verso...iskustva ?

Ona Marge

Veoma poznat
VIP
Poruka
11.599
Činjenica da nikad neću preboleti multiplu i da svaki auto koji imalo liči na nju u meni budi simpatije.
Toyotu vozim sad i zadovoljna sam kvalitetom i potrošnjom, ali mi smeta što se "nisko sedi" i što je nezgodna za parkiranje zbog velikog razmaka između točkova.
Ovo mi deluje ok, ali mi trebaju iskustva u praksi.
Znam da su svi delovi francuski od mačkice, pi...ce i jelkice. Čak ni žmigavci nisu toyotini. Poznanik koji u Sloveniji radi u ovlaštenom servisu tvrdi da je kvalitet toyotin bez obzira na poreklo delova.

Kvalitet zavisi i od godišta, oni su '22-ge poboljšali neke stvari baš zbog problema sa kvalitetom.

Ako je novija od toga i pod garancijom, ne bi trebalo da brineš, samo održavaj sve redovno.

A Multiplu čovek može samo da voli i da mrzi, nema ništa između. :mrgreen:

Ako je pod garancijom koju nude od 10 godina, to verovatno podrazumeva održavanje po njihovim pravilima. Koliko je to skuplje u odnosu na klasično održavanje ?
Da li, na primer ,moram da menjam gume kad mi oni kažu, ili mogu sama da procenim stanje ?

Ja uopšte nisam ljubitelj Tojote. Pogotovo ove novije, ne sviđa mi se ni Korola ni Jaris ni Kamri a pogotovo ne onaj Rav 4. Ni unutra ni spolja. Jedino je onaj Auris ok.
Ali što se tiče kvaliteta i motora i trapa i menjača i karoserije, bije ih glas da su stvarno kvalitetni. Stvarno nisam do sad čuo da se neko žali na njih osim malo skupljeg održavanja.

Ako je pod garancijom koju nude od 10 godina, to verovatno podrazumeva održavanje po njihovim pravilima. Koliko je to skuplje u odnosu na klasično održavanje ?
Da li, na primer ,moram da menjam gume kad mi oni kažu, ili mogu sama da procenim stanje ?

Ako je pod garancijom, najbolje da sve radiš po njihovim preporukama. Čak i gume. Ali ti tu osim redovnog servisa i nemaš neke troškove. I naravno, obavezno kasko.

Ja uopšte nisam ljubitelj Tojote. Pogotovo ove novije, ne sviđa mi se ni Korola ni Jaris ni Kamri a pogotovo ne onaj Rav 4. Ni unutra ni spolja. Jedino je onaj Auris ok.
Ali što se tiče kvaliteta i motora i trapa i menjača i karoserije, bije ih glas da su stvarno kvalitetni. Stvarno nisam do sad čuo da se neko žali na njih osim malo skupljeg održavanja.

Ako je pod garancijom, najbolje da sve radiš po njihovim preporukama. Čak i gume. Ali ti tu osim redovnog servisa i nemaš neke troškove. I naravno, obavezno kasko.
Hm, ali ako redovan mali servis košta u servisu 150 evra a u ovlaštenim 350 i ako ja na primer ne smem sama da kupim i zamenim brisač koji nije original, još i kasko, pa nema tog kvara koji bi toliko koštao za 10 godina , koliko se potroši na "održavanje po pravilu".

Hm, ali ako redovan mali servis košta u servisu 150 evra a u ovlaštenim 350 i ako ja na primer ne smem sama da kupim i zamenim brisač koji nije original, još i kasko, pa nema tog kvara koji bi toliko koštao za 10 godina , koliko se potroši na "održavanje po pravilu".

Eh...hoćeš da voziš nov auto :lol:

Dobro, nije baš razlika u 200 evra. Plus računaj da ne moraš da misliš kakve delove i koje ulje stavljaju. Što je kod običnih servisa vrlo upitno.

A nisu baš dotle ograničeni. Nemaš ti tu šta puno na svoju ruku da radiš, tipa, to gume ili metlice. Jedino ako je 4x4 moraš sve 4 iste gume da budu jer bi ti možda to uzeli u obzir u slučaju kvara kod tog sistema a različite ti budu gume napred i pozadi. Radiš sve u konsultaciji sa njima.

Jednote isti doblo moj drugar vozi sada već 20 godina. 1,9 dizel samo vuče pvc stolariju i ne traži ništa. Uzeo ga iz italije od bosch podrške servisne, bile nalepnice. Morao je volan da promeni jer se raspao :lol:

A ti na toyotu dodaj kameru pozadi i rikverc senzore.
Ne treba mi kamera ni senzori.
Imam retrovizore.
Toyota mi je tesna.
Sprčena.
Ko da je pravljena za decu.
Al ajde, to je nešto individualno.
Ovo sa adbluom je stvarno problem.
Ne znam da li se još neko žali

Činjenica da nikad neću preboleti multiplu i da svaki auto koji imalo liči na nju u meni budi simpatije.
Toyotu vozim sad i zadovoljna sam kvalitetom i potrošnjom, ali mi smeta što se "nisko sedi" i što je nezgodna za parkiranje zbog velikog razmaka između točkova.
Znam da su svi delovi francuski od mačkice, pi...ce i jelkice. Čak ni žmigavci nisu toyotini. Poznanik koji u Sloveniji radi u ovlaštenom servisu tvrdi da je kvalitet toyotin bez obzira na poreklo delova.
Pusti Multiplu ne pravi se već 16 godina i to je to.

Pa ok, ne mora adblue ako je benzinac... I ako je dizel rekoše da se začepi dpf, a to sam već imala na ovoj toyoti pa ga izvadili...
Šta će meni dizelaš, ja vozim kao i svaka žena od pola veka, pogotovo od kako se skupljaju "poeni za bicikl" zbog velike brzine i kamera koje me baš hoće.

Pa ok, ne mora adblue ako je benzinac... I ako je dizel rekoše da se začepi dpf, a to sam već imala na ovoj toyoti pa ga izvadili...
Šta će meni dizelaš, ja vozim kao i svaka žena od pola veka, pogotovo od kako se skupljaju "poeni za bicikl" zbog velike brzine i kamera koje me baš hoće.
Samo kažem šta mi se desilo.

Što se mene lično tiče, iz sličnih razloga uskoro planiram da prelazim na zaprežna vozila.

ja sam se usudio da vidim tojotu jaris pokvarenu na putu pre nekih nedelju dve....

dizel 1.5 motor ima koji ti nece praviti velike probleme ali ipak je dizel pa imaj to na umu

sumnjam da je to renault 1.5 dci motor koji realno i nema neku manu i jos je manuelni menjac tako da nema frke nikakve

dizel 1.5 motor ima koji ti nece praviti velike probleme ali ipak je dizel pa imaj to na umu

sumnjam da je to renault 1.5 dci motor koji realno i nema neku manu i jos je manuelni menjac tako da nema frke nikakve
Ne znam ko će pobediti. Mm nije za benzince a meni je posle tog sr@nja sa pdf filterom, kao i plivajućim zamajcem (koji je doduše bio na benzincu u Fordu c max) prioritet da vozilo nema potrebu da se kvari od normalnog korišćenja.
A pošto ću taj auto verovatno više voziti ja, nadam se da ću naći dovoljno argumenata da ne bude dizelaš.
Ovo sa adblue mi se sviđa kao argument 😁.

To je uglavnom vraćeno sa lizinga.

Lični utisak, tesno, nefunkcionalno.

Problem sa adbluom.

Ni slučajno ga ne gasi ako ostane bez adblua.

Neće da upali i kad mu sipaš adblua do čepa.
Mora da se priključi na ovlašteni softver.
Nemaju terenske ekipe, nego mora da im se došlepa auto do NS.
MA smece od automobila, nekad su automobili bili sloboda ovo je robija sto sad prave.

Back