pro age ili anti age!?

Mene ova tema podsetila na izjavu onog debila Katarine Radivojević kako žali žene koje se farbaju, jer njima očigledno nešto fali u glavi, jel', kad ne prihvataju sebe tj. stide se sebe u prirodnom izdanju. Teški kompleksi i te fore.

Znači, došlo vreme kada to što se fanatično ložiš na sportanje zarad zdravlja, a ne zarad bikinija i na mazanje kokošijim gomnima 100% prirodnim znači da si ebeni pojam samopouzdanja i samosvesti, jer ne daš da ti mozak ispira kozmetička industrija.

I to je u redu, al' šta se to mene tiče?

kakvih se gluposti sve ovde ne nacitah...
po ovome, ili si prava zena koja izgleda samo prirodno, ili si poludela matorka u trci za vecnom mladoscu :roll:
o, trudicu se da izgledam lepo, sve dok mogu
farbacu kosu, mackacu sve one kreme koje si mogu priustiti
da, icicu na yogu i pilates, jescu povrce i voce
necu icu pod noz, niti se potapati u magarecu spremu, ne bih li "zadrzala mladost"
nadam se da cu stariti ponosno, iako mi nikada nece biti svejedno sto starim i ne izgledam onako kako sam izgledala sa svojih 30
i, nije mi problem da to priznam

Jedno ne iskljucuje drugo. Farbanje kose i kreme ne sluze da bi se sakrile godine, ili ne sluze samo tome. Iskreno, meni je to deo celokupne kulture zivota. Moje misljene je da ne moze zena da bude negovana samo tako sto ce jesti povrce i setati, a da nikad nije stavila kremu, ofarbala se ili nasminkala. Cak mi se i ne svidja kad vidim devojke koje su rano osedele a nisu farbane. Cisto vizuelno mi ne izgleda lepo, nema veze s tim da li izgledaju starije ili ne.
Recimo, ja se zdravo hranim, setam kad mogu, vezbam pomalo, uvek sam imala liniju i nisam nikad morala da se trudim da je zadrazim/postignem. Ali sam isto tako uvek volela da koristim kremice. Ne farbam se jer nemam potrebe, imam lepu boju kose, samo povremeno stavim kolor sapmon da mi kosa dobije sjaj.
Uvek se setim maminih reci "Vodi racuna o sebi u mladosti da ti starost bude azahvalna".
Volim da budem negovana, a to dakako ukljucuje i kremice i sminku i parfeme i moderne krpice. I nadam se da cu za jedno 30 godina biti moderna bakica.

Slazem se s ovim stavom:)

Back