`Ајде...Као у Првом св. рату, јел` да?
ПС
Да је било правде, после Првог св. рата Аустрија би престала да постоји.
Pošto vidim da si iz Vojvodstva,ne znam da li si došljak iz skorih ratova ili si ovde poduže (Tačnije vučeš korene pre 1918)
Pošto očigledno zaboravljaš ko ti je pružio novu otadžbinu,ko ti je dao pravo na školovanje na srpskom jeziku,ko ti je dao pravo da imaš svoje crkve,svoju veru,svoju kulturu,i očigledno zaboravljaš kako su prošli oni koji su bili južno od Save i Dunava,i koliko su upravo ti Austrijanci zaslužni za opstanak našeg jezika i kulture,jer da nije bilo nas iz Vojvodstva da čuvamo izvornu 10 vekovnu srpsku kulturu pod okriljem Monarhije,kao "Štit Evrope,Barjak Hrišćanstva",verovatno srpski narod danas bi bio nalik Bugarskom ili Albanskom.
Srbi su bili najlojalniji Beču,Srbi su prihvatili uvođenje nemačkog jezika u škole po Vojvodini dok su Mađari i Hrvati celog života jeli govna i pravili probleme,uzdrmavali državu,koristili ratove,poput Šleskih Ratova da pale i žare po celoj Monarhiji dok su se Srbi u svim potkusuravanjima sa velikim žarom stajali na stranu Beča kako bi se odužili onima koji su nas spasili od uništenja.
A što se tiče prvog rata,moji preci su se borili na obe strane,iako mislim da je taj rat bio totalno nepotreban.