Priznala i UEFA: "VAR je nered! Nažalost, nema povratka..."

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.229
Da li je kasno?

1575465387583.png


Predsednik Evropske fudbalske unije UEFA Aleksandar Čeferin rekao je da nije ljubitelj VAR tehnologije, koju je nazvao "neredom" koji se ne može ispraviti.

Video tehnologija je uvedena kako bi smanjio broj kontroverznih odluka sudija na utakmicama, ali je naišla na različite kritike navijača otkako je ove sezone uvedena u Premijer ligi.

Šef sudija Premijer lige Majk Rajli nedavno je potvrdio da je VAR ove sezone napravio devet grešaka, a da fudbalski zakonodavci razmišljaju da li da naprave promene u tehnologiji.

"To je nered. Mislim da, na primer, tolerancija od jednog ili dva centimetra za ofsajd nije dovoljna. U današnje vreme, ako imate veliki nos, onda ste u ofsajd poziciji. Takođe, VAR crta linije i to je subjektivno crtanje objektivnih kriterijuma. Predložićemo promene nadležnima i sudijama", rekao je Čeferin za Dejli Miror.

Kako je preneo Skaj, VAR se koristi u Ligi šampiona, koja je takmičenje pod okriljem UEFA, a Čeferin je rekao da se poništene odluke svode na minimum.

"Nemamo mnogo intervencija u takmičenjima UEFA pošto naš šef sudija Roberto Roseti kaže VAR sudijama da je nešto očigledna greška. Ali, u današnje vreme pritisak je drugačiji. Ako si sudija na terenu, čak i kada 70.000 ili 80.000 ljudi viče na tebe, ti si taj koji odlučuje, a ne osoba sakrivena negde u Londonu, Berlinu ili drugde"
, naveo je Čeferin.

"Nisam ljubitelj. Bio sam vrlo skeptičan i mogu da kažem da mi se ishod ne sviđa. Nažalost, više nema povratka", dodao je predsednik UEFA.

https://www.sportske.net/vest/medju...r-je-nered-nazalost-nema-povratka-394504.html
 

Back
Top