pivosok
Buduća legenda
- Poruka
- 26.396
pa ne znam da li je to bas slucaj. ja mislim da je jedino drzava koja kreira novac i taj novac da bankama da pozamljuju po vecim kamatama.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne, pazi ovako, uvaženi Soče.pa ne znam da li je to bas slucaj. ja mislim da je jedino drzava koja kreira novac i taj novac da bankama da pozamljuju po vecim kamatama.
ЦБ су независне од државе, и све редом су у већинском власништву приватног капитала. Оно Народна банка служи само да завара обичне људе. Уствари Централне банке командују државама, а не обрнуто.
Ne.od običnih ljudi koji su dali svoj novac na raspolaganje za te stvari ..
Nije pajser vlasnik stana dok ga ne otplati .. .. Tako da nije dug već je vrednost nekretnine ta sa kojom banka kalkulise . Ovde je to oko 10% ukupne cene dug banci dok je 85% iz fondova za te stvari od običnih ljudi koji su dali svoj novac na raspolaganje za te stvari .. dok pajser mora iz svog džepa doneti 5% ......
CB je glavna ustanova za sprovodjenje monetarne politike i optimizaciju uslova poslovanja.ЦБ су независне од државе, и све редом су у већинском власништву приватног капитала. Оно Народна банка служи само да завара обичне људе. Уствари Централне банке командују државама, а не обрнуто.
CB je glavna ustanova za sprovodjenje monetarne politike i optimizaciju uslova poslovanja.
Pa kako je Jorgovanka na vlasti u NBS, a isti takav na vlasti u predsedništvu.
To ti pokazuje da je NBS 100% pod kontrolom narodnih masa.
Па тако што ова власт лиже гузицу ММФ-а, као и све власти после петог октобра.
Mislim da to čak ide automatski.Gospodin Pera dođe u banku ABC i položi depozit od 1.000 evra na godinu dana. Recimo da za svaki depozit, NBS traži da se izdvoji 10% rezervi. Znači, ABC banka, po prijemu depozita mora uplatiti 100 dolara na poseban račun kod NBS
Osim Magistra Čolovića, nadam se da niko od vas ostalih nije završio ekonomski fakultet.
MMF je samo neprofitna organizacija, čija je članica i rusija, koja se bavi pomaganjem drugih u nevolji.
Ne znam kojim mehanizmom misliš da bi privatni interesi mogli da kontrolišu NBS. Na kraju, i zašto. NBS isto ne deli nikakve dividende itd.
Pazi, juče idem Novim Beogradom, i spazim štand smradikala (SNS) koji opslužuju neki bapci.Механизам диктирања курса динара, одређивање износа депозита пословних банака итд итд... Механизама има колико хоћеш, и сви служе интересима великих и богатих.
Pazi, juče idem Novim Beogradom, i spazim štand smradikala (SNS) koji opslužuju neki bapci.
Ti ljudi su izabrali VučIera, on je postavio Jorgovanku, i odatle ide chain of command za sve NBS postupke.
Znači nema mesta za zakulisne zavjere.
Ne.
Centralna banka je vladino telo.
Ona igra kako svira narod.
- - - - - - - - - -
Ne.
Da li si ti nekad video da u banci, prilikom nečijeg ištanja kredita, zaposleni vikne: "Svetlana, imamo li mi šta para?"
To nikad nisi video, jer banka ne deli novac štediša, već kreira novac u samom procesu kreditiranja.
Да се не лажемо, и Тому гробара и Вукија су поставили из Брисела и Фашингтона, све уз епопеје стиропоЛа, одвајање од СРС уз срцепарајуће приче о повлачењу из политике и сл...
NBS štampa dinare. To radi po naređenju smradikalne stranke, tj. Skizoja in charge.Banka je vise posrednik u svemu tome ona taj dug prodaje fondovima i uzima brzu lovu plus papiri i deo kamate koji zadržava .. Kao sto sam ti rekao banka podjeli taj dug u komade i prodaje... 80-85% pajserovof duga ide rsznorsznim fondovima dok oni sami zadržavaju oko 10-15% .....
- - - - - - - - - -
Ustvari piše u svakom kontaktu tačno ko su vlasnici duga tj kuće ...
Suština, dok svi drugi moraju da izbalansiraju dugovanja i potraživanja..
Ali je banka stvorila pare koje nema.
I sada može da, te nepostojeće pare, plasira kao kredite.
Onda bi morali da Proveravaju da li "ima depozita za zajmodavanje."Banka nije ništa stvorila. Nikakve pare.
Samo je Perine pare iz depozita dala: Miki kao kredit i NBS kao rezerva
Onda bi morali da Proveravaju da li "ima depozita za zajmodavanje."
A to nikad ne proveravaju, što ti pokazuje da zajmovi ne dolaze od štediša.
Na šta misliš ovde?
Pa reci mi, jesi li ikad video da banka Proverava, da li ima dovoljno depozita da odobri zajam?
Ne, nikad!
To je zato što zajmovi kreiraju depozite
Ali recimo neko hoće zajam 8,000 a ovi kažu: "Samo da proverimo... e nažalost, nema. Jedan deda je oročio 5,000 pa možemo toliko da vam odobrimo."Mora da proverava ima li dovoljno raspoloživog novca na svom računu kod NBS