Koliko učenika je ostalo u razredui? Razred se sastojao od tri učenika, dva su bila moji sinovi, njihovim odlaskom je ostao jedan učenik. Za tog dečaka nikada nista ružno nisu rekli, niti su ikada imali fizički konflikt. Ja sam lično očekivala više od škole jer sam bila pod utiskom da će deca u ovoj ustanovi dobiti kontinuitet, znanje, i nastavni plan sa ispoštovanim određenim fondom časova iz većine predmenta - ovo je činjenica. Prelaskom u drugu školu vidne su bile rupe u znanju (i ovo je činjenica), ali ujedno i promena na bolje u socijalnom i psihološkom stanju, kao i povratku izgubljenog samopouzdanja (i ovo je činjenica). Vas razumem, nije vama ovo brat pričao već neko drugi, a to je još gore. Niko normalan, punoletan, ne bi trebao da iznosi detalje o deci drugim roditeljima. Kako ste vi čuli da su menjali škole? Ko je to mogao da vam kaže. Moja deca svakako nisu to rekla vašem bratu jer se to nije desilo. Ja sam puno informacija znala o deci iz te škole, podeljeno je samnom iako nisam htela to da čujem i ne mislim da je u redu da se meni govore intimne stvari o deci koja nisu moja. Pa verovali ili ne i o vašem bratu znam puno toga ali mi moje kućno vaspitanje ne dozvoljava da to iznesem ovde. Prvo zato što nije to nikad smelo do mene da dođe jer nisam član kolektiva, drugo zato što je to škola, a ne kafana gde se ogovaraju tuđa deca. Međutim, na kraju stičem utisak da jeste kafana jer se intima moje dece nije čuvala na pravi način, pa evo i vi ste to na jedan vrlo ružan i fabrikovan način napisali, a pola od svega što ste napisali nije tačno. Moj odnos sa direktorkom nije beef, postoje instance koje umeju i znaju da razgovaraju sa ljudima poput nje. Sjajan krivični advokat koji nas je zastupao zna zakon i na koji način se ispisuju deca iz škole, kako se vode zapisnici, kako se daju ukori i kažnjavaju deca i na kraju krajeva prekida ugovor. To u ovoj školi nije vođeno, tako da drago dete, kad advokat mora da zakorači u školu da brani prava deteta (pa makar ono bilo divlje i ludo kako su moji prezentovani), e onda o više nije škola u mojim očima. Tebi preporučujem da se u životu držiš istine i činjenica, a ne rekla-kazala. Ovo je bio ozbiljan porodični problem gde su deca morala zbog svakodnevnog maltretiranja da idu kod psihologa koji nas je molio da ih izmestimo iz škole. Razlog svega - novac. Da sam platila koliko mi je traženo, deca ne bi imala ni ukore ni probleme. I za kraj, vrhunski su sportisti,divna su deca. I to sto neko ima titulu, ne znači da treba da radi sa decom! Deca su blago, pa i ona nemirna! Tako da JA ne preporučujem školu. DVE godine smo bili tu. Moja preporuka je da se dobro raspitaju ne samo kod roditelja dece već i kod bivših profesora, pa nek onda donesu odluku da li je škola za njih ili ne.