Privatna država Crna Gora

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Centar za istraživačko novinarstvo otkriva niz detalja vezanih za Mila Đukanovića i njegove poslovne i porodične veze u državi kojom je porodica Đukanović polako ali sigurno počela vladati u cjelini.

"Crnogorce je krajem prošle godine zatekla vijest da je globalna finansijska kriza pogodila i njihovu malenu balkansku državu. Novine, Internet, pa čak i film o Jamesu Bondu prikazivali su Crnu Goru kao Monte Carlo istočne Evrope. Na brdovitoj, šumama obrasloj obali, među srednjovjekovnim utvrdama i ruševinama niklo je mnoštvo luksuznih hotela i privatnih vila.

"Crna Gora je zemlja bez pravila", kaže Milka Tadić. "Ako ste vlast ili blizu vlasti možete da radite šta god hoćete."

Đukanovićevo bogatstvo je teško objasniti uzme li se u obzir njegova nevelika premijerska plata iz proteklih godina.

Tokom ratnih godina, Crna Gora se oslanjala na šverc cigaretama kao snažan izvor prihoda. Bulatović i Đukanović su priznali da je šverc cigaretama punio državni budžet, ali insistiraju da se nikada nisu okoristili od trgovine koja je, kažu, bila dozvoljena crnogorskim zakonima. Bez obzira na porijeklo njegovog novca, Milo Đukanović je danas bogat čovjek. Novinari Međunarodnog konzorcija istraživačkih novinara (ICIJ) otkrili su da on posjeduje ili kontroliše imovinu i dionice u vrijednosti najmanje 14,7 miliona američkih dolara. To je u suprotnosti sa njegovom državničkom platom koja nikada nije prešla mjesečni iznos od 1.700 američkih dolara. Đukanović u svojim imovinskim kartonima, počevši od 2005. godine, ne navodi druga primanja. Prema podacima sa posljednjeg imovinskog kartona, njegova supruga Lidija zarađuje nešto veću platu od premijerove.

Financijski dobro stoje i drugi članovi porodice Đukanović. Premijerov brat Aleksandar (poznatiji kao "Aco"), predratni koncertni promotor, je, prema podacima koje su prikupili novinari ICIJ-a posjeduje bogatstvo koje vrijedi najmanje 167 miliona američkih dolara. Njegova sestra Ana, poznata crnogorska advokatica, posjeduje više od 3,5 miliona američkih dolara u dionicama i nekretninama. A premijerov sin, Blažo, inače student, zarađuje oko 15.000 američkih dolara mjesečno po osnovu izdavanja poslovnog prostora koji je dobio na poklon od strica.

Kako je porodica stekla ovo bogatstvo nije baš najjasnije. Privatizacija Nikšićke banke je, kažu oni, odličan primjer toga.

Đukanović je bio umiješan u privatizaciju Nikšićke banke iz 2006. godine. Kao premijer, uspostavio je savjet koji je nadgledalo prijenos javnih kompanija u privatno vlasništvo, a sebe je imenovao njegovim predsjednikom. Savjet je definisao neobična pravila za privatizaciju banke prema kojima je 30 posto udjela u banci trebalo biti prodano na crnogorskoj berzi. Naime, prema uslovima javnog poziva, dionice koje su bile u vlasništvu Republike Crne Gore i dvije državne institucije morale su biti prodane samo jednom ponuđaču. Određena je i početna cijena od oko 3 miliona američkih dolara. Na oglas se javila jedna kompanija, i to Monte Nova u vlasništvu Ace Đukanovića.

Monte Nova, koja je već imala 12 posto vlasništva banke, zapravo nije ni platila puni iznos početne cijene. Pola iznosa je isplatila u gotovini, a ostatak u obveznicama stare devizne štednje, što su uslovi poziva i omogućavali. U to vrijeme obveznice su se mogle kupiti za dio njihove nominalne vrijednosti.

Vrijednost dionica Ace Đukanovića od tada je višestruko povećana. U jesen 2008. godine njegove dionice su vrijedile više od 141 milion američkih dolara. Vrijednost premijerove investicije je narasla na blizu 8,7 miliona američkih dolara, dok je vrijednost dionica u vlasništvu njegove sestre iznosila 1,6 miliona američkih dolara. Njihova trenutna vrijednost je možda drugačija, budući da dionicama nije trgovano još od prošle godine.

U roku od godinu dana, Đukanović je otplatio kredit novcem od prodaje dijela dionica po cijeni četiri puta većoj od one po kojoj ih je kupio.

Odmah nakon što je porodica Đukanović kupila dionice ove banke, iznos depozita vlade i državnih institucija u ovoj banci počeo je vrtoglavo rasti. Prema podacima iz revizorskog izvještaja, krajem 2006. godine, otprilike u vrijeme kada je Monte Nova preuzela odbor banke, depoziti vlade Crne Gore te raznih vladinih institucija, opštinskih vlasti i državnih kompanija iznosili su 23 miliona američkih dolara. Krajem 2007. godine iznos njihovih depozita porastao je na 127 miliona. Ukupan iznos depozita u banci skočio je sa 104 miliona u 2006. na preko 579 miliona američkih dolara u 2007. godini. Tako je Prva banka preko noći postala jedna od najvećih banaka u Crnoj Gori.

Đukanovićeva Vlada je u decembru 2008. godine objavila da će zbog međunarodne finansijske krize vlada priteći u pomoć porodičnoj banci. U prvih devet mjeseci 2008. godine Prva Banka je ostvarila profit od 5,8 miliona američkih dolara, da bi u samo tri mjeseca ostvarila gubitak u iznosu 35 miliona američkih dolara. Đukanovićeva vlada je banci pomogla sa kreditom od 64,7 miliona američkih dolara, te je otplatila oko 19 miliona američkih dolara kredita koji je banka dala državnim kompanijama ili kompanijama koje su radile na državnim projektima. Vlada Crne Gore je u martu izvijestila da je banka vratila 14,5 miliona američkih dolara kredita.

U revizorskom izvještaju za 2007. godinu se navodi da je banka pod kontrolom porodice Đukanović davala kredite povezanim licima. Tako je Aco Đukanović u 2007. godini imao oko 2 miliona američkih dolara kredita, a poslovni partner Mila Đukanovića, Vuk Rajković, 856.500 američkih dolara. Stanko Subotić, kojeg Đukanović drži za prijatelja, a protiv koga je u Srbiji podignuta optužnica po osnovi krijumčarenja duhana, podigao je kredit iz ove banke da bi kupio zemljište u vrijednosti skoro 33 miliona američkih dolara na mondenom ostrvu Sveti Nikola, odmarališta poznatog kao crnogorski Havaji. Kako kredit nikad nije otplatio, banka je zemljište stavila na prodaju.

Aco Đukanović i Ana Kolarević odbili su dati komentar za ICIJ. "Ja bih rado govorila o svemu dugom, ali ne bih govorila o Prvoj banci", rekla je Kolarević. "Ja sam mali akcionar, sa jako, jako malim procentom … nisam ni verifikovana da o tome govorim."


Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), nevladina organizacija iz Crne Gore obratila se 2006. godine državnoj Komisiji za utvrđivanje konflikta interesa sa zahtjevom da se premijer Đukanović i još neki ministri razriješe finkcije u Savjetu za privatizaciju. MANS je naveo kako crnogorski Ustav zabranjuje članovima vlade da obavljaju druge državne funkcije. Komisija koju je imenovala skupština pod kontrolom Đukanovićeve partije se nije složila sa njima navodeći da je odbor vladin organ, te da Đukanović može služiti na bilo kojoj vladinoj funkciji.

U jesen 2006. godine Đukanović je državničku funkciju zamijenio članstvom u parlamentu. Utemeljenjem nezavisne Crne Gore ostvario je, rekao je, najkrupniji politički cilj, te je došlo vrijeme da se posveti biznisu.

U naredne dvije godine osnovao je pet kompanija. Tri su i dalje aktivne među kojima je i Capital Invest, firma koja se bavi konsalting i menadžment poslovima, i putem koje je Đukanović kupio dionice Prve banke. Jedan je od osnivača i vlasnik četvrtine udjela u firmi koja je osnovala privatni Univerzitet Donja Gorica. Prema podacima Centralnog registra Privrednog suda u Podgorici Đukanović je također suosnivač firme Global Montenegro, koja se također bavi konsalting i menadžment poslovima i koja je vlasnik zemljišta u blizini obale turističkog grada Budve.

Najbogatiji članovi porodice Đukanović su premijerovi brat i sestra. Prema podacima crnogorske Uprave za nekretnine Aco Đukanović ili njegove kompanije posjeduje barem 22 poslovna prostora i četiri stana od kojih se nekoliko nalazi u centru Podgorice i duž obale, te zemljište u turističkom gradu Herceg Novom. Podaci o registraciji kompanija u Crnoj Gori pokazuju da je Aco Đukanović zatvorio firmu Monte Nova, ali da je i dalje suvlasnik dvije građevinske firme, Urbis Nova i Invest Nova koje su uključene u priobalni razvoj.

Aci Đukanoviću ide od ruke zarađivanje novca. Prema bankovnim izvještajima, Đukanović je 2005. godine kupio dionice crnogorske Komercijalne banke za preko 1,7 miliona američkih dolara po cijeni 636 dolara po dionici. Sjedeće ih je godine prodao mađarskoj OTP banci koja je otkupila sve dionice po cijeni od 3,767 dolara po dionici. Aco je tako ostvario šestostruki povrat svoje prvobitne investicije.

Đukanovćeva sestra Ana Kolarević posjeduje 4 stana u centru Podgorice. Ova bivša sutkinja Vrhovnog suda na koji je imenovana u vrijeme Đukanovićevog mandata, specijalizirala se za privredno pravo. Vlasnica je advokatske kancelarije i firme za konsulting i management Edu Cons. Njen 25-godišnji sin Edin je također poduzetnik, vlasnik tri firme za dizajn, konsalting i građevinarstvo.

Parlament u kojem većinu ima Đukanovićeva partija je u julu 2008. godine usvojio zakon koji proglašava hotele sa pet zvjezdica javnim interesom Crne Gore. Z

Crnogorska vlada je također imenovala premijera na mjesto predsjednika upravnog odbora Agencije za promociju stranih investicija. Ovo mjesto mu omogućava da kontroliše i učestvuje u pregovorima o stranim ulaganjima. Đukanović je posjetio Rusiju te, prošle godine Dubai, u potrazi za potencijalnim investitorima.

Nevladina organizacija MANS je 2006. godine podnijela inicijativu Ustavnom sudu iznoseći ocjenu da Đukanovićevo članstvo u upravnom odboru predstavlja sukob interesa.

Đukanović još uvijek ignoriše odluku Ustavnog suda, te još uvijek drži mjesto u upravnom odboru Agencije.
 
  • Podržavam
Reactions: 27E
meni je zao naroda u cg

sta oni moraju da trpe, ovo je 1.000 puta gore nego sa komunistima, oni su bar imali neki kodeks

da podsetim na slucaj sto ga znam iz prve ruke - snajka na rezimskom partijskim sastanku cinkari suprugovog rodjaka, analizira ga i predlaze represivne mere, inace zive u dva dela iste kuce
 
Ma neka Mila ,samo dok drzi CG sto dalje od Srbije neka vlada , a sta se tamo desava to je njihov problem , sto rece stari Cercil -necemo mi tamo ziveti :cool:

mozda ti neces... ali se neki nadaju da ce kad tad tamo ziveti...pored....

PICT1002-1.jpg


pusti snovi:hahaha::hahaha::hahaha:
 
lele koja galama. a buduci da su njihova bogastva izrazena u dolarima te crnogoske dzukele su najbolje dokazale da od naroda nisu uzeli ni dinara. sve sto imaju dobili su do vasingtona za ulogu trojanskog konja u sfrj pa onda u sr jugoslaviji pa onda u scg.
daklem crnogorski politicari ne kradu svoj narod. sve sto imaju je korupcija mito provizija .........pa mozda i mesecna plata pentagonskog sluzbenika.
 
Centar za istraživačko novinarstvo otkriva niz detalja vezanih za Mila Đukanovića i njegove poslovne i porodične veze u državi kojom je porodica Đukanović polako ali sigurno počela vladati u cjelini.

"Crnogorce je krajem prošle godine zatekla vijest da je globalna finansijska kriza pogodila i njihovu malenu balkansku državu. Novine, Internet, pa čak i film o Jamesu Bondu prikazivali su Crnu Goru kao Monte Carlo istočne Evrope. Na brdovitoj, šumama obrasloj obali, među srednjovjekovnim utvrdama i ruševinama niklo je mnoštvo luksuznih hotela i privatnih vila.

"Crna Gora je zemlja bez pravila", kaže Milka Tadić. "Ako ste vlast ili blizu vlasti možete da radite šta god hoćete."

Đukanovićevo bogatstvo je teško objasniti uzme li se u obzir njegova nevelika premijerska plata iz proteklih godina.

Tokom ratnih godina, Crna Gora se oslanjala na šverc cigaretama kao snažan izvor prihoda. Bulatović i Đukanović su priznali da je šverc cigaretama punio državni budžet, ali insistiraju da se nikada nisu okoristili od trgovine koja je, kažu, bila dozvoljena crnogorskim zakonima. Bez obzira na porijeklo njegovog novca, Milo Đukanović je danas bogat čovjek. Novinari Međunarodnog konzorcija istraživačkih novinara (ICIJ) otkrili su da on posjeduje ili kontroliše imovinu i dionice u vrijednosti najmanje 14,7 miliona američkih dolara. To je u suprotnosti sa njegovom državničkom platom koja nikada nije prešla mjesečni iznos od 1.700 američkih dolara. Đukanović u svojim imovinskim kartonima, počevši od 2005. godine, ne navodi druga primanja. Prema podacima sa posljednjeg imovinskog kartona, njegova supruga Lidija zarađuje nešto veću platu od premijerove.

Financijski dobro stoje i drugi članovi porodice Đukanović. Premijerov brat Aleksandar (poznatiji kao "Aco"), predratni koncertni promotor, je, prema podacima koje su prikupili novinari ICIJ-a posjeduje bogatstvo koje vrijedi najmanje 167 miliona američkih dolara. Njegova sestra Ana, poznata crnogorska advokatica, posjeduje više od 3,5 miliona američkih dolara u dionicama i nekretninama. A premijerov sin, Blažo, inače student, zarađuje oko 15.000 američkih dolara mjesečno po osnovu izdavanja poslovnog prostora koji je dobio na poklon od strica.

Kako je porodica stekla ovo bogatstvo nije baš najjasnije. Privatizacija Nikšićke banke je, kažu oni, odličan primjer toga.

Đukanović je bio umiješan u privatizaciju Nikšićke banke iz 2006. godine. Kao premijer, uspostavio je savjet koji je nadgledalo prijenos javnih kompanija u privatno vlasništvo, a sebe je imenovao njegovim predsjednikom. Savjet je definisao neobična pravila za privatizaciju banke prema kojima je 30 posto udjela u banci trebalo biti prodano na crnogorskoj berzi. Naime, prema uslovima javnog poziva, dionice koje su bile u vlasništvu Republike Crne Gore i dvije državne institucije morale su biti prodane samo jednom ponuđaču. Određena je i početna cijena od oko 3 miliona američkih dolara. Na oglas se javila jedna kompanija, i to Monte Nova u vlasništvu Ace Đukanovića.

Monte Nova, koja je već imala 12 posto vlasništva banke, zapravo nije ni platila puni iznos početne cijene. Pola iznosa je isplatila u gotovini, a ostatak u obveznicama stare devizne štednje, što su uslovi poziva i omogućavali. U to vrijeme obveznice su se mogle kupiti za dio njihove nominalne vrijednosti.

Vrijednost dionica Ace Đukanovića od tada je višestruko povećana. U jesen 2008. godine njegove dionice su vrijedile više od 141 milion američkih dolara. Vrijednost premijerove investicije je narasla na blizu 8,7 miliona američkih dolara, dok je vrijednost dionica u vlasništvu njegove sestre iznosila 1,6 miliona američkih dolara. Njihova trenutna vrijednost je možda drugačija, budući da dionicama nije trgovano još od prošle godine.

U roku od godinu dana, Đukanović je otplatio kredit novcem od prodaje dijela dionica po cijeni četiri puta većoj od one po kojoj ih je kupio.

Odmah nakon što je porodica Đukanović kupila dionice ove banke, iznos depozita vlade i državnih institucija u ovoj banci počeo je vrtoglavo rasti. Prema podacima iz revizorskog izvještaja, krajem 2006. godine, otprilike u vrijeme kada je Monte Nova preuzela odbor banke, depoziti vlade Crne Gore te raznih vladinih institucija, opštinskih vlasti i državnih kompanija iznosili su 23 miliona američkih dolara. Krajem 2007. godine iznos njihovih depozita porastao je na 127 miliona. Ukupan iznos depozita u banci skočio je sa 104 miliona u 2006. na preko 579 miliona američkih dolara u 2007. godini. Tako je Prva banka preko noći postala jedna od najvećih banaka u Crnoj Gori.

Đukanovićeva Vlada je u decembru 2008. godine objavila da će zbog međunarodne finansijske krize vlada priteći u pomoć porodičnoj banci. U prvih devet mjeseci 2008. godine Prva Banka je ostvarila profit od 5,8 miliona američkih dolara, da bi u samo tri mjeseca ostvarila gubitak u iznosu 35 miliona američkih dolara. Đukanovićeva vlada je banci pomogla sa kreditom od 64,7 miliona američkih dolara, te je otplatila oko 19 miliona američkih dolara kredita koji je banka dala državnim kompanijama ili kompanijama koje su radile na državnim projektima. Vlada Crne Gore je u martu izvijestila da je banka vratila 14,5 miliona američkih dolara kredita.

U revizorskom izvještaju za 2007. godinu se navodi da je banka pod kontrolom porodice Đukanović davala kredite povezanim licima. Tako je Aco Đukanović u 2007. godini imao oko 2 miliona američkih dolara kredita, a poslovni partner Mila Đukanovića, Vuk Rajković, 856.500 američkih dolara. Stanko Subotić, kojeg Đukanović drži za prijatelja, a protiv koga je u Srbiji podignuta optužnica po osnovi krijumčarenja duhana, podigao je kredit iz ove banke da bi kupio zemljište u vrijednosti skoro 33 miliona američkih dolara na mondenom ostrvu Sveti Nikola, odmarališta poznatog kao crnogorski Havaji. Kako kredit nikad nije otplatio, banka je zemljište stavila na prodaju.

Aco Đukanović i Ana Kolarević odbili su dati komentar za ICIJ. "Ja bih rado govorila o svemu dugom, ali ne bih govorila o Prvoj banci", rekla je Kolarević. "Ja sam mali akcionar, sa jako, jako malim procentom … nisam ni verifikovana da o tome govorim."


Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), nevladina organizacija iz Crne Gore obratila se 2006. godine državnoj Komisiji za utvrđivanje konflikta interesa sa zahtjevom da se premijer Đukanović i još neki ministri razriješe finkcije u Savjetu za privatizaciju. MANS je naveo kako crnogorski Ustav zabranjuje članovima vlade da obavljaju druge državne funkcije. Komisija koju je imenovala skupština pod kontrolom Đukanovićeve partije se nije složila sa njima navodeći da je odbor vladin organ, te da Đukanović može služiti na bilo kojoj vladinoj funkciji.

U jesen 2006. godine Đukanović je državničku funkciju zamijenio članstvom u parlamentu. Utemeljenjem nezavisne Crne Gore ostvario je, rekao je, najkrupniji politički cilj, te je došlo vrijeme da se posveti biznisu.

U naredne dvije godine osnovao je pet kompanija. Tri su i dalje aktivne među kojima je i Capital Invest, firma koja se bavi konsalting i menadžment poslovima, i putem koje je Đukanović kupio dionice Prve banke. Jedan je od osnivača i vlasnik četvrtine udjela u firmi koja je osnovala privatni Univerzitet Donja Gorica. Prema podacima Centralnog registra Privrednog suda u Podgorici Đukanović je također suosnivač firme Global Montenegro, koja se također bavi konsalting i menadžment poslovima i koja je vlasnik zemljišta u blizini obale turističkog grada Budve.

Najbogatiji članovi porodice Đukanović su premijerovi brat i sestra. Prema podacima crnogorske Uprave za nekretnine Aco Đukanović ili njegove kompanije posjeduje barem 22 poslovna prostora i četiri stana od kojih se nekoliko nalazi u centru Podgorice i duž obale, te zemljište u turističkom gradu Herceg Novom. Podaci o registraciji kompanija u Crnoj Gori pokazuju da je Aco Đukanović zatvorio firmu Monte Nova, ali da je i dalje suvlasnik dvije građevinske firme, Urbis Nova i Invest Nova koje su uključene u priobalni razvoj.

Aci Đukanoviću ide od ruke zarađivanje novca. Prema bankovnim izvještajima, Đukanović je 2005. godine kupio dionice crnogorske Komercijalne banke za preko 1,7 miliona američkih dolara po cijeni 636 dolara po dionici. Sjedeće ih je godine prodao mađarskoj OTP banci koja je otkupila sve dionice po cijeni od 3,767 dolara po dionici. Aco je tako ostvario šestostruki povrat svoje prvobitne investicije.

Đukanovćeva sestra Ana Kolarević posjeduje 4 stana u centru Podgorice. Ova bivša sutkinja Vrhovnog suda na koji je imenovana u vrijeme Đukanovićevog mandata, specijalizirala se za privredno pravo. Vlasnica je advokatske kancelarije i firme za konsulting i management Edu Cons. Njen 25-godišnji sin Edin je također poduzetnik, vlasnik tri firme za dizajn, konsalting i građevinarstvo.

Parlament u kojem većinu ima Đukanovićeva partija je u julu 2008. godine usvojio zakon koji proglašava hotele sa pet zvjezdica javnim interesom Crne Gore. Z

Crnogorska vlada je također imenovala premijera na mjesto predsjednika upravnog odbora Agencije za promociju stranih investicija. Ovo mjesto mu omogućava da kontroliše i učestvuje u pregovorima o stranim ulaganjima. Đukanović je posjetio Rusiju te, prošle godine Dubai, u potrazi za potencijalnim investitorima.

Nevladina organizacija MANS je 2006. godine podnijela inicijativu Ustavnom sudu iznoseći ocjenu da Đukanovićevo članstvo u upravnom odboru predstavlja sukob interesa.

Đukanović još uvijek ignoriše odluku Ustavnog suda, te još uvijek drži mjesto u upravnom odboru Agencije.

Pa svaka im čast ako toliko imaju, šta je koga briga za to
 
Oće oće :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha: Malo śutra :mrgreen:

Pa jednom ce doci dan da Milo ode...on moze otici na vise nacina.....Otici tako sto ce zavrsiti u zatvoru, ili u nekom kucnom pritvoru, ili na nekoj egzoticnoj destinaciji.Naravno, moze on ostati i dozivotno na celu Crne Gore.....
Obzirom na to da pretpostavljam da si ti mladji od njega, moram da te pitam:Gde ces onda ti?
Milo je toliko uzeo, da ce mu i u zatvoru biti bolje nego tebi na slobodi......
Ili te mozda Milo i njegovi dovoljno placaju, da mozes ovim pisanjem da ustekas nesto za te crne dane?
Ili(a to je verovatno najblize istini) si ti jedna podguzna muva, koja pokusava da napravi polticku karijeru u DPS-u, stalno vukuci za rukav nekog cinovnicica te stranke i pokazujuci mu kako si eto pametan i dobar jer se ovde , na ovom forumu "boris" za "nase"......
Dok u javnosti bezis od ovakvih rasprava kao djavo od krsta.......
 
Pa jednom ce doci dan da Milo ode...on moze otici na vise nacina.....Otici tako sto ce zavrsiti u zatvoru, ili u nekom kucnom pritvoru, ili na nekoj egzoticnoj destinaciji.Naravno, moze on ostati i dozivotno na celu Crne Gore.....
Obzirom na to da pretpostavljam da si ti mladji od njega, moram da te pitam:Gde ces onda ti?
Milo je toliko uzeo, da ce mu i u zatvoru biti bolje nego tebi na slobodi......
Ili te mozda Milo i njegovi dovoljno placaju, da mozes ovim pisanjem da ustekas nesto za te crne dane?
Ili(a to je verovatno najblize istini) si ti jedna podguzna muva, koja pokusava da napravi polticku karijeru u DPS-u, stalno vukuci za rukav nekog cinovnicica te stranke i pokazujuci mu kako si eto pametan i dobar jer se ovde , na ovom forumu "boris" za "nase"......
Dok u javnosti bezis od ovakvih rasprava kao djavo od krsta.......

Ti se za mene ne boj, moje finansijsko stanje nije tvoj posao, niti sam ođe došao da nekoga uvjerim koliko imam i šta posjedujem. To koliko sam plaćen i ko me plaća takođe nije tvoj posao, o tome ja brinem, i vjeruj mi, veoma mi je dobro, odlično sam plaćen i vrlo dobro živim. A "ušteka" se nešto i za crne dane
 
Ti se za mene ne boj, moje finansijsko stanje nije tvoj posao, niti sam ođe došao da nekoga uvjerim koliko imam i šta posjedujem. To koliko sam plaćen i ko me plaća takođe nije tvoj posao, o tome ja brinem, i vjeruj mi, veoma mi je dobro, odlično sam plaćen i vrlo dobro živim. A "ušteka" se nešto i za crne dane

To je lepo.Znaci da posedujes dobre poltronske kvalitete.....
Verujem da je potrosnja vazelina u tvom domacinstvu takodje veoma velika......
I znas koliko mene zanima koliko ti zaradjujes...........
Isto kao sto me zanima koliko je kise juce palo u mekom selu u Sibiru, recimo....
Samo saosecam sa tobom........Pretpostavljam da nije lako tako zaradjivati novac......Cudi me samo da ti ponekad ne bude bar malo muka.........Ili ti iz tvoje partija redovno mirisu gu.zi.ce da ti olaksaju uvlacenje?
A ne zaboravio sam, ti si ustvari strucnjak:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:
 
Ti se za mene ne boj, moje finansijsko stanje nije tvoj posao, niti sam ođe došao da nekoga uvjerim koliko imam i šta posjedujem. To koliko sam plaćen i ko me plaća takođe nije tvoj posao, o tome ja brinem, i vjeruj mi, veoma mi je dobro, odlično sam plaćen i vrlo dobro živim. A "ušteka" se nešto i za crne dane

a bice nesto i za nacionalizaciju
 
To je lepo.Znaci da posedujes dobre poltronske kvalitete.....
Verujem da je potrosnja vazelina u tvom domacinstvu takodje veoma velika......
I znas koliko mene zanima koliko ti zaradjujes...........
Isto kao sto me zanima koliko je kise juce palo u mekom selu u Sibiru, recimo....
Samo saosecam sa tobom........Pretpostavljam da nije lako tako zaradjivati novac......Cudi me samo da ti ponekad ne bude bar malo muka.........Ili ti iz tvoje partija redovno mirisu gu.zi.ce da ti olaksaju uvlacenje?
A ne zaboravio sam, ti si ustvari strucnjak:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Ako ti svoje mišljenje iskazuješ uz pomoć vazelina i uvlačenja, nemoj da misliš da svako to radi na isti način.

A inače, jedino mi je malo muka što s nekim komuniciram na ovako primitivan i nekulturan način, n'o dobro, s nekima se drukčije ne može
 
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
A šta je s Milutinom, mrčo??? :hahaha::hahaha:


Оваквих бескичмењака и криминалаца није било у историји Црне Горе..........само исте љиге се могу њима поносити а за тебе је то поодавно утврђено....:per::per::per:


Пљунуо си на прађедовску веру и гроб и постао нешто чега до 1945 у Црној Гори није било.
 
Оваквих бескичмењака и криминалаца није било у историји Црне Горе..........само исте љиге се могу њима поносити а за тебе је то поодавно утврђено....:per::per::per:


Пљунуо си на прађедовску веру и гроб и постао нешто чега до 1945 у Црној Гори није било.

Ma dobro, pušti to, ja te pitam što je s Milutinom?? :hahaha::hahaha:
 
Ako ti svoje mišljenje iskazuješ uz pomoć vazelina i uvlačenja, nemoj da misliš da svako to radi na isti način.

A inače, jedino mi je malo muka što s nekim komuniciram na ovako primitivan i nekulturan način, n'o dobro, s nekima se drukčije ne može

Pa kad rece da ti je muka..........zar ti nije bar na pamet palo(jeste da je to tesko , ali eto da kazem da nije nemoguce) da odes na neki drugi forum da tamo pises, neki kulturniji?
Recimo crnogorski, koji je EVROPSKI, KULTURAN, EKOLOSKI?:rotf::rotf:
 

Back
Top