privatan zivot

neizreciva

Buduća legenda
Poruka
34.075
z:) realna situacija....spetljate se sa kolegom/koleginicom i zaljubite se....veza traje ali niste ludi da odmah sve istrtljate u kolektivu iako odnos ne utice na posao jer nemate dodirnih tacaka....i vreme prolazi, ljudi vas vide, nema smisla kriti vise odnos koji je prerastao u ozbiljan....i sad, sazna vam nadredjeni i pocne izokola sa komentarima tipa:: pa ko se to nama zaljubio, pa ko je to.....i itd....znate da vam nadredjeni i nije bas neki sjajan covek, da moze da vam pravi sitnih problema...kako bi ste reagovali na ovakva pitanja????

p.s. ja sam za to da se od starta stavi do znanja da je to privatna stvar i da se ne dozvoli prica oko toga......

Tacno tako. Diskretno staviti do znanja da se to nikoga ne tice, niti je bilo kakva prica u vezi sa tim u opisu radnog mjesta, radnih zadataka...
A to bi valjda i "nadredjeni" trebalo da zna...ako nista bar da postuje privatnost i razgranici razgovor u okviru radnog vremena i ono sto se pita/prica van njega...

Pa nema tu sta da se komentarise jer mi ne pada na pamet u kojoj firmi bi taj odnos bio problem za poslovanje ili kolektiv

ma znas ono, svi bi da se petljaju i da podje.bavaju.....a zna da bude i ljubomore i zavisti.....ja sam savetovala da se ne upusta u rasprave i da je najbolej da se distancira od svega....jer svakog cuda tri dana dosta.....

ma znas ono, svi bi da se petljaju i da podje.bavaju.....a zna da bude i ljubomore i zavisti.....ja sam savetovala da se ne upusta u rasprave i da je najbolej da se distancira od svega....jer svakog cuda tri dana dosta.....

Ma znam tracara ima svuda al negde se postavljaju licna pitanja pri zaposljavanju..ono status..bracni drug..deca..planovi zbog porodiljskog..ja sam bio u situaciji da dodjem preko devojke u firmu pa smo krili..ali ovako da se tamo nadju pa zbog tracara da se sputavaju je bolesna sredina

J*bote...ovo me podsetilo na nesto. Naime, radio sam sa likom i zenskom zajedno, i delili smo jednu kancelariju. I jednog dana, dolaze njih dvoje zajedno do mene i pitaju da li zelim sa njima na kaficu. Ja pristao, sto da ne. Sisli mi do kafeterije (valjda se tako kaze i na srpskom, ako ne izvinjavam se) i seli za sto i oni se zabuljili u mene i smeju se, a meni nista jasno. Kazu oni meni: nas dvoje smo zajedno. Ja se iznenadio totalno, jer ni na kraj pameti mi nije bilo niti sam bilo sta primecivao. Pitam ja njih otkad to ide. Kazu oni "Vec dva meseca". z:shock:
I tako...na poslu su se i nakon toga sto su mi rekli da su zajedno, ponasali kao kolega i koleginica, nije bilo nikakvih pogleda, dodira, price...znaci bilo ko sa strane da je usao i bio tu u kancelariji ne bi ni u snu pomisljao da su oni par. Nakon nekog vremena su istovremeno napustili firmu. Kapiram ipak da to nije rado vidjeno i da im je neko od gore rekao da to ne ide tako.

J*bote...ovo me podsetilo na nesto. Naime, radio sam sa likom i zenskom zajedno, i delili smo jednu kancelariju. I jednog dana, dolaze njih dvoje zajedno do mene i pitaju da li zelim sa njima na kaficu. Ja pristao, sto da ne. Sisli mi do kafeterije (valjda se tako kaze i na srpskom, ako ne izvinjavam se) i seli za sto i oni se zabuljili u mene i smeju se, a meni nista jasno. Kazu oni meni: nas dvoje smo zajedno. Ja se iznenadio totalno, jer ni na kraj pameti mi nije bilo niti sam bilo sta primecivao. Pitam ja njih otkad to ide. Kazu oni "Vec dva meseca". z:shock:
I tako...na poslu su se i nakon toga sto su mi rekli da su zajedno, ponasali kao kolega i koleginica, nije bilo nikakvih pogleda, dodira, price...znaci bilo ko sa strane da je usao i bio tu u kancelariji ne bi ni u snu pomisljao da su oni par. Nakon nekog vremena su istovremeno napustili firmu. Kapiram ipak da to nije rado vidjeno i da im je neko od gore rekao da to ne ide tako.

mi smo krili 3 meseca i za sada nema problema....i na svu srecu, nismo u istoj kancelariji, cak nam poslovi nemaju veze jedno s drugim....osim par puta godisnje....nema konflikta interesa ali imam utisak da je danas to mnogo komplikovanije i da nadredjeni sebi svasta dozvole, cak i da podje.bavaju i otezavaju rad ako te uzmu na pik....

z:) realna situacija....spetljate se sa kolegom/koleginicom i zaljubite se....veza traje ali niste ludi da odmah sve istrtljate u kolektivu iako odnos ne utice na posao jer nemate dodirnih tacaka....i vreme prolazi, ljudi vas vide, nema smisla kriti vise odnos koji je prerastao u ozbiljan....i sad, sazna vam nadredjeni i pocne izokola sa komentarima tipa:: pa ko se to nama zaljubio, pa ko je to.....i itd....znate da vam nadredjeni i nije bas neki sjajan covek, da moze da vam pravi sitnih problema...kako bi ste reagovali na ovakva pitanja????

p.s. ja sam za to da se od starta stavi do znanja da je to privatna stvar i da se ne dozvoli prica oko toga......

Ja i pripravnica,koju sam muv'o tri meseca,
krv propljuv'o,ali uspeo....
Ona devojka,ja ženjen sa decom....
Pazili se,krili vezu...
Ko za qurac- ista služba,
sedimo u susednim kancelarijama....
Više od tri meseca konspirativnosti.
Iako su postojale neke sumnje kod kolega,
provale nas jedne večeri na benzijskoj pumpi....
Čekam u redu,primičem se mic po mic....

I,da ne gubim vreme,"zažvalavio" curu k'o mlad tetreb.
Sutradan,cela firma bruji....
svi se kikoću i ispiraju usta.
Provaljeni.
Iza mojih kola,tip iz firme,ček'o benzin
i "zverinja" okolo.....
Nakon toga,nastade prava drama,koja je trajala
godinama...Sa elementima ozbiljne tragedije...
Ali,neka to ostane za neku novu temu....!!!

Ja i pripravnica,koju sam muv'o tri meseca,
krv propljuv'o,ali uspeo....
Ona devojka,ja ženjen sa decom....
Pazili se,krili vezu...
Ko za qurac- ista služba,
sedimo u susednim kancelarijama....
Više od tri meseca konspirativnosti.
Iako su postojale neke sumnje kod kolega,
provale nas jedne večeri na benzijskoj pumpi....
Čekam u redu,primičem se mic po mic....

I,da ne gubim vreme,"zažvalavio" curu k'o mlad tetreb.
Sutradan,cela firma bruji....
svi se kikoću i ispiraju usta.
Provaljeni.
Iza mojih kola,tip iz firme,ček'o benzin
i "zverinja" okolo.....
Nakon toga,nastade prava drama,koja je trajala
godinama...Sa elementima ozbiljne tragedije...
Ali,neka to ostane za neku novu temu....!!!

e mi smo oboje slobodni i videli su nas i u gradu, ne jednom....

Ako ste oboje slobodni,
u čemu je vaš "problem" ?
Ne vidim razlog za skrivanje!
Šta se nekoga tiče ko se sa kim zabavlja?
Moj slučaj je bio krajnje problematičan,
pa i riskantan....
Šta briga gazdu ko se u firmi sa kim zabavlja,
ako se posao odvija korektno!?

pa i ja to kontam ali je vec bilo komentara i pokusaja izvlacenja informacija....i bilo je vrlo neprijatno....izgleda da danas ljudi na polozajima dozvoljavaju sebi da se ponasaju kako im se hoce.....

ja uvek mudro cutim ili se samo osmehnem i izignorisem pitanje ili jednostavno kazem da necu da odgovorim kada me neko pita o privatnim stvarima.....o vecini stvari ne raspravljam ni sa bliskim ljudima a ne sa nekim ko zaista nema sta da trazi u tom odnosu ama bas nista.

ja uvek mudro cutim ili se samo osmehnem i izignorisem pitanje ili jednostavno kazem da necu da odgovorim kada me neko pita o privatnim stvarima.....o vecini stvari ne raspravljam ni sa bliskim ljudima a ne sa nekim ko zaista nema sta da trazi u tom odnosu ama bas nista.

da li se neko zbog tvoje rezervisanosti nasao uvredjen ili je to bas delotvorno?

a kako šefu ne dozvoliti da priča? : )
ozbiljno pitam
kako njemu nešto zabraniti a da pri tome on to ne vidi kao, recimo, uvredu i ošine te namjerno po ušima... ako je on neka prznica i gadić, onda tu oštar pristup ne pali, a ne znam ni koliko pali ljubaznost i da bude zamoljen jer tebi pravi neprijatnost

hehe, ovo šta on govori me podsjeća na one grozne tetke koje štipaju klince za obraze sa tim bućii bući stavom

Moja drugarica sa momkom godinu dana (ista firma) i jos kriju, nemam pojma zasto..mislim da vise kriju zbog sebe nego sto ce im neko tamo zabraniti
Malo je to opterecujuce, stalno paze da ih niko ne vidi..sto bi krili nesto cega nas nije sramota?
Osim ako je strogo zabranjeno iz nekog razloga..mada sumnjam da to ima u ugovoru o radu :p

Back