prisustvo oca na porodjaju

Pa nije poenta da bleji u tvoju...
To je, valjda, radio pra, a i posle ce :)
Poenta je da ti pravi drustvo i pruza podrsku. Recimo, ja sam mog oba puta zaduzila da prati sekundaru i obavesti me kad prodje pola minuta od pocetka bola...
Sem toga, bio je vrlo koristan u dozivanju babice, brisanju cela, kvasenju usta, pridrzavanju glave tokom napinjanja, kao i caskanju izmedju bolova. :D

mlekce jesi se porađala u Srbiji???????....

Ajoooj najdosadnija stvar :eek: :eek: :eek: ma pazi ja sam toliko luda da cu ili da igram Nintendo DS (nesto kao Gameboy), da pisem poruke ili da spavam, hahahaha :rotf:

Kockice, najbitnije je da ne dopustis da te uhvati panika.

Bolovi jesu jaki, ali traju MAKSIMALNO minut i po. Ja sam jos na prvom porodjaju sebi sama merila vreme i ustanovila da mi ne traju duze od minuta. Pocne bol, pa se pojacava negde do 30. sekunde, a onda pocinje da jenjava. Na kraju sam, sto od dosade, sto zbog duzine tog prvog porodjaja spavala izmedju bolova...:mrgreen:

Kad pocnu naponi, to je vec druga prica, ali tada se, konacno, nesto dogadja, a i to sa naponima mnogo krace traje...

A, recimo, moja koleginica, koja je inace panicarka, tvrdila mi je, najozbiljnije, da bi umrla od straha na svom prvom porodjaju da joj muz nije bio uz nju i smirivao je...:ok:

Apsolutno protiv.
Sta ce mi?
Boli i sa njim i bez njega.
Jedino ako je njemu bas mnogo stalo da prisustvuje, ali takve jos nisam srela. Uglavnom su zene zelele da muz bude pored njih.

Osim ako si udata za nekog kao sto je moj.
Hteo je da ide od prvog puta, al kad se najstarihi radjao toga ovde jos nije bilo, a sredbhi ga presao da je bio na poslu...
Zato je, kad je cera trebala da se rodi uzeo odmor - za svaki slucaj, da ne propusti...:mrgreen:

Iskreno,kada sam bila u najvecem grcu,kada su bolovi bili najjaci,jedina osoba koju sam u tom trenutku zelela da vidim kraj sebe bila je moja mama,jer sam mislila da bi jedino ona mogla da razume kako mi je,i da mi umanji bol.Sve vreme sam mislila na muza,ali u tim "najstrasnijim" trenucima samo mi je trebala mama.Sta cu,ja sam mamina maza:rumenko:

Uh blago se tebi... misli sto ti se svidja tamo! :super: zovi u goste! :mrgreen:

Cim se vrnem draga, nemas brige!

Nego, procitala sam danas vic vezan za ovu temu, jeste star, al moram da vas podsetim.

Elem:

Resio Crnogorac da bude moderan, pa krenuo sa zenom na porodjaj.
Ali, tokom porodjaja junacni tata se nekoliko puta onesvestio, pa su ga, na kraju, izbacili iz sale.
Kad se sve najzad okoncalo, izadje babica i saopsti mu da je dobio cerku.
A on ce na to:
"E, fala Bogu da nije musko pa da se muci ovako ko ja!"
:super:
:mrgreen:

Ja ne znam sta bih da je moj muzic koji se boji i zubara bio samnom. Koliki je panicar mislim da bi mi bilo gore. Inace ja nisam znala da disem, pa kad su nastupili bolovi mislila sam da ce prozori popucati koliko sam se derala. :cry: Ali samo dok nije dosla babica pa mi objasnila kako da disem. A bolovi su mi bili bas jaki, imala sam osecaj da uopste nema pauze izmedju njih. Non stop me je bolelo, jace, pa slabije, ali nikako nije prestajalo... Inace imam dosta visok prag bola. A kad su me odveli u porodjajnu salu, svi bolovi su prestali, i osecala sam samo pritisak kad je vreme da se napnem. To mi je bio najlaksi deo posla. ;) Ali kako mi se posle porodjaja iskomplikovalo, mislim da cu sa drugim na carski... Jos da je muzic bio samnom, pa on bi se onesvestio garant... :cry: Ostao bi duze u bolnici nego ja...
Sigurno mu posle toga ne bi bilo do slavlja i pijanke!:mrgreen:

Back