Quantcast

Priština planira da osvoji Trepču i da postavlja BOMBE NA SEVERU KOSOVA

nesko101

Poznat
Poruka
8.272
Dačić posle sednice SB UN: Priština planira da osvoji Trepču i da postavlja BOMBE NA SEVERU KOSOVA

Ivica Dačić i Miroslav Lajčak
Foto: Sava Radovanović / Tanjug

Sledeći cilj Prištine je "osvajanje Trepče", upozorio je u intervjuu za Glas Amerike šef srpske diplomatije Ivica Dačić.Dačić je u razgovoru, koji je vođen sinoć posle sednice Saveta bezbednosti UN, rekao da bi jedan od ciljeva mogao da bude i podmetanje raznih eksplozivnih naprava širom severa Kosova i Metohije.

- Postoje takva saznanja i mi smo to podelili za zapadnim partnerima i oni sve to znaju. To je veliki izazov i zato sam upozorio KFOR, jer im je zadatak da štite sve građane, bez obzira da li su Srbi ili Albanci, da spreče napad na sever Kosova. Ukoliko to KFOR ne uradi, dolazimo u veliki rizik za destabilizaciju čitavog regiona - naveo je Dačić.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dacic-posle-sednice-sb-un-pristina-planira-da-osvoji-trepcu-i-da-postavlja-bombe-na/04zkrgt

Šef diplomatije je rekao da postoje obaveštajna saznanja da prištinska strana namerava da sprovede unilateralne akcije, koje bi mogle da izazovu destabilizaciju na severu KIM.

Kao jednu od takvih akcija, naveo je i nedavnu, navodno policijsku akciju, u kojoj je, kako je istakao, upotrebljeno više od 70 borbenih vozila, i primenjena sila prema onima koji su privođeni.

- Na sednici Saveta bezbednosti, bez obzira koliko neko ima simpatije ili ne prema Prištini, velika većina članica je osudila ponašanje prema pripadnicima UNMIK-a, govorila je o imunitetima, zato to i oni imaju potrebu da zatite osoblje UN irom sveta - rekao je Dačić.
 

nesko101

Poznat
Poruka
8.272
Па "западни партнери" су овај хаос и ОРГАНИЗОВАЛИ и ПЛАЋАЈУ ГА и ПЛАНИРАЈУ - олош је то невиђени у историји човечанства............
Sve što kaže Dačić to je od Vučića a to znači da će do ovoga doći a mi Srbi na severu nemamo ni civilnu zaštitu sve je prešlo pod Prištinu i od njih primaju platu.Ni prstom ne smeju ti isti sada protiv Prištine.
 

nesko101

Poznat
Poruka
8.272
А какву би корист од тога могли да имају? Корист не, само штету.

Дакле, не пада им на памет да тако нешто раде, не брини.
Pa nisu imali ni koristi kada su bombama u punom kafiću Belami u severnoj Mitrovii pa su to uradili da uplaše Srbe ali dobili su suprotno proterani su tada sami iz stanova na Severu.
 
Top