Priručnik za savremenog đuvegiju

gost 92482

Primećen član
Poruka
636
Nisi želeo ovako, ali desilo se: na nekoj sedeljci uvalili su ti da zabavljaš sestru od ujaka sestričine najbolje drugarice devojke tvog ortaka, i onemoćao od alkohola nisi umeo drugačije da dođeš do jedinog što ti je od nje trebalo, a da se ne prevariš i spomeneš zabavljanje. Štaviše, sledećeg jutra, još uvek nedovoljno otrežnjen, nekako si došao do zaključka da ne moraš baš odmah da je otkačiš, čisto da se ne bi cimao oko drugih. Greška koja će te uskoro skupo koštati. Jer još ne stigneš ni krmelje da obrišeš, a stiže još loših vesti: ćaletov ortak iz firme je uspeo da te uvali na mesto pomoćnog perača retrovizora na trolejbusu. Sada imaš devojku i posao, i ništa na ovom svetu, ni promena pola, bekstvo na Tibet, rat ili pomora ne može te spasiti od mnogobrojne uže i šire familije koja navaljuje da učiniš još taj jedan korak preko ivice kako bi konačno “postao čovek”. Da se oženiš, to je. Možeš probati da se odbraniš kako god znaš i umeš, ali pre ili kasnije ćeš pokleknuti i pristati, svestan da su jači od tebe. Zato je tu ovaj priručnik, da ti se nađe u tim strašnim danima i ako ne pomogne, onda barem olakša muku sa kojom se moraš susresti. Svaka dopuna, ispravka, mišljenje, bilo kritike ili reči hvale, su poželjne i dobrodošle, ali prvo pročitaj ono što je već napisano:
 

gost 92482

Primećen član
Poruka
636
Glava 1: Tvoja nova porodica

Samim činom stupanja u bračnu zajednicu dobijaš i jednu novu porodicu: njenu. Dobija i ona tvoje, ali ovo nije priručnik za udavače, te se na tome nećemo zadržavati. Spomenućemo samo nekoliko karakteristika menažerije sa kojom ćeš se susresti:

Njen otac:
Možda nećeš razumeti ovog čoveka, možda će ti odraz tuge u njemu ličiti na žal za detetom koje mu odlazi, ali varaš se. Ovaj čovek je od sada neko ko te najbolje razume, i uz tvog oca najbolje poznaje ono što te tek čeka: a njegov žal je za tobom i mladosti koju tako olako ispuštaš. Dobro zapamti svaku boru na njegovom licu, jer iste takve i tebe čekaju.

Njena majka:
Ukoliko nisi uspešni direktor međunarodne korporacije, pritom i bivši olimpijski pobednik i virtuoz na violini nećeš joj se dopasti. Zato se nemoj ni truditi. Animozitet koji ona oseća prema tebi ravan je jedino istom onom kojim tvoja majka obasipa buduću snaju. Postoje majke kojima ne predstavlja problem da zavedu verenika svoje ćerke. Postupi po sopstvenom nahođenju, ali se ne nadaj da će to poboljšati odnos koji gaji prema tebi.

Njena sestra:
Kako je verovatno imala običaj u mladosti da se igra sa lutkama i krpicama tvoje izabranice, možda joj padne na pamet i sex sa tobom. Mogao bi i da je kresneš, iskreno. Ako si to već učinio sa gornjom stavkom, obavezno ne propuštaj.


Njen brat:
Sa njim ćeš lako. Ako mu budeš pozjmljivao kola da vozika cice iz Hemijske škole postaćeš njegov najbolji drug. Štaviše, možda nađe i kakvu cicu za tebe. Ako nemaš kola, motor, gajbu ili bilo šta za šta se može ogrebati, ti si za njega samo jedan propalitet koga je njegova sestra dovukla. Mogla je i boljeg.

Ostala njena familija:
Bulumenta koju ćeš upoznati na dan vaše svadbe, i uz malo sreće sretati samo na porodičnim veseljima i sahranama. Ništa različiti od tvoje, to je.
 

gost 92482

Primećen član
Poruka
636
Glava 2: Novi drugari

Primetićeš da je u ovom priručniku govorimo o njenom, a ne tvom. To je zato što tvoje više gotovo da ne postoji, eventualno može biti vaše, ako imaš sreće da si naišao na dovoljno razuman primerak žene. Zato se trudi da što bolje iskoristiš retke prilike koje ćeš imati da uživaš u društvu svojih starih ortaka, i svemu što zajedno radite. A sada da se upoznaš sa asortimanom svojih novih prijatelja:

Njene drugarice:
Ako se nikada nisu upleo u mrežu prismotre i zamršene špijunske igre, sada oćeš. Očekuj da na svakom mestu na kome se nađeš bez svoje lepše (ako si srećan) polovine zatekneš barem jednu od njenih drugarica, što može predstavljati neugodnost u nekim prilikama, poput odlaska u muški wc. Kako ih ne možeš pobediti, barem kreši to sa vremena na vreme.

Njena najbolja drugarica:
Upozorenje: za razliku od svih prethodnih ovu ne kresati, ukoliko ne želiš da ti život postane još gori nego što jeste (mislio si da ne može gore?! Može itekako). U suštini to je još jedna verzija tvoje supruge, i kod nje je bitno da obratiš pažnju na sledeće:

Dečko/suprug najbolje drugarice:
Ili tvoj budući najbolji prijatelj. Sa kojim ćeš se, hteo ne hteo, družiti sledećih n godina. Nadaj se da je barem ok lik. Ukoliko nema dečka budi đubre i nominuj nekog od slobodnih ortaka. Budala će misliti da mu činiš usluga, ali barem ćete moći da se zlopatite zajedno.

Njen najbolji drug:
Ovo svaka ima. Najboljeg druga koji joj nikada nije prišao. On je jedina osoba koja te može spasti od sranja u koje si se uvalio. Na tvoju žalost, on te mrzi. Ti si zlikovac koji je oteo nerealizovanu ljubav njegovog života; još gore, veruje da nema pravo da bude drzak i sada je odvrati od braka sa tobom. Tako da će se verovatno zavetovati na isposnički život u nekom manastiru, ostavivši te neumitnoj sudbini. Šteta, a bio si tako blizu spasenja.
 

gost 92482

Primećen član
Poruka
636
Glava 3: Dan pre, dan V, dan posle

Samo venčanje sa pratećim događajima:

Momačko veče:
Pij, veseli se, kreši šta stigneš jer uskoro toga više neće biti. Možda ti padne na pamet da snimiš sve te aktivnosti, i preko sigurnih kanala doturiš budućoj supruzi na gledanje pred samo venčanje, nadajući se da će te napustiti. Na žalost, to tako ne ide, i svejedno će se udati za tebe, sa namerom da od tvog života napravi veći pakao nego što bi to inače učinila.

Predbračni ugovor:
Napraviće ti pakao od života, ali joj ga obavezno poturi na potpis. Tvoja poslednja prilika da se na neki način obezbediš, zato je nemoj odbacivati. Uostalom, i bez njega te očekuje pakao.

Najsretniji dan njenog života:
Potrudi se da ga ne pokvariš, iako za tebe ovaj dan ima sasvim suprotno značenje. Obrati pažnju na detalje, obrij se, operi zube i iza ušiju. Budi ljubazan sa svima i glupo se smeškaj. Ne greši. Koristi podsetnike vešto skrivene ispod manžetni. Ukoliko budeš zaista dobar, možda ti budući bračni život ne bude baš svakodnevni pakao.

Pokloni:
Nakon venčanja primetićeš gomilu tostera, kompleta posuđa i sokovnika sa kojima ne znaš šta ćeš. Kako ne znaš? Odvoji ih na stranu i čuvaj za slične prilike. Potrudi se da napraviš spisak kako ne bi ljudima vratio nazad njihov poklon. Tvoja draga ti to neće oprostiti i napraviće ti od života pakao.
 

gost 92482

Primećen član
Poruka
636
Dodatak: Kako sa ženom u braku

Više nisi đuvegija, već oženjen čovek. Ipak, daću ti par napomena koje ti neće škoditi (a mogu da koriste, jel te).

Tvoja žena je uvek u pravu i sve zna. Svačija je takva. Zato to prihvati, bez pogovora i možda dočekaš sutra.

Obrati pažnju da neke stvari više nisu iste kao što su bile pre braka. Npr, možda je nekada volela da joj poklanjaš bonbonjeru, sa posvetom: “Slatkiši za moj slatkiš”. Sada će verovatno briznuti u kuknjavu visku, optužujući te da joj podmećeš da se ugojila, kako bi je ostavio. Ili joj se nekad sviđalo da ostvaljaš veliki bakšiš konobarima, pokazujući da si široke ruke. Sada će ti na tome zameriti, podsećajući te koliki su mesečni računi u kozmetičkom salonu, ili prebacujući ti kako dve nedelje nije kupila nove cipele. Budi pametan i nauči da izbegavaš ovakve zamke, i možda dočekaš sutra.

Ako si mislio da niko i ništa ne može da te više izvede iz takta od tvoje supruge, sačekaj da u vaš život uđu deca. Kažu da ona ipak donose i radosti u život svojih roditelja. Lažu. Ali ti je bolje da prihvatiš tu laž, kako bi lakše dočekao sutra.

Tek ako izguraš pun staž, kao suprug i roditelj, i dočekaš dane kada se tvoja deca budu venčavala znaćeš da si konačno “postao čovek”. Šta, mislio si da je to bilo na dan tvoje svadbe? Zeznuli su te.
 

Karlito Brigante

Poznat
Banovan
Poruka
9.307
Ovo je sasvim tačno.Najbolji način da se uvališ u s*anje su razne žurke i proslave...zbog sličnih stvari sam odavno počeo da izbegavam slična mesta,ili da provodim što kraće vremena na istim.Ako hoćeš da upoznaš ženu koja ti ne treba i dobiješ posao koji ti ne treba dovoljno je da ideš na ovakva mesta...i dodao bih samo da devojku i ženu ne mora niko da ti uvali,one to savršeno rade same.
 

gost 304860

Buduća legenda
Poruka
44.437
Ovo je sasvim tačno.Najbolji način da se uvališ u s*anje su razne žurke i proslave...zbog sličnih stvari sam odavno počeo da izbegavam slična mesta,ili da provodim što kraće vremena na istim.Ako hoćeš da upoznaš ženu koja ti ne treba i dobiješ posao koji ti ne treba dovoljno je da ideš na ovakva mesta...i dodao bih samo da devojku i ženu ne mora niko da ti uvali,one to savršeno rade same.

Free advice. Sedi u neki kafe, knjigu ili novine u šake i za dva sata ćeš upoznati najmanje tri zanimljive ženske fizionomije. Obično sede sa drugaricama ili same. Najbolje vreme je između 14 i 17 časova. Provereno min njet. :lol:

Za ono navedeno, žuraje i sl. gluposti, se takođe slažem 100 posto.
 

Mille Dragic

Ističe se
Poruka
2.163
Nisi želeo ovako, ali desilo se: na nekoj sedeljci uvalili su ti da zabavljaš sestru od ujaka sestričine najbolje drugarice devojke tvog ortaka, i onemoćao od alkohola nisi umeo drugačije da dođeš do jedinog što ti je od nje trebalo, a da se ne prevariš i spomeneš zabavljanje.

забављање :lol: одавно нисам чуо ту реч

добра је тема, свиџа ми се.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.