Prirodni preparati za negu koze

• Začetnik teme Začetnik teme Daksi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Za lepo, zdravo, i sveže lice. Kocka leda za lice po receptu Merilin Monro.

Najseksipilnija diva svih vremena, Merilin Monro, svako jutro je brisala lice kockom leda. Ako je ovo radila Merilin, zašto bismo mi zanemarili njene savete. Šta se dešava sa licem posle ovakve procedure? Kada kocka leda klizi po licu, krvni sudovi se šire, kapilari se pune krvlju, a koža počinje da diše. Pre nego što počnete koristiti led, zapamtite nekoliko jednostavnih saveta same seksi dive.

Kocka leda za lepo, zdravo, i sveže lice.

1. Nikad ne koristite vodu iz česme. Koristite kuvanu, filtriranu ili negaziranu mineralnu vodu .

2. Čuvajte kozmetički led u zamrzivaču ne više od 10 dana.

3. Uzmite u obzir tip vaše kože. Suva koža lošije reaguje na led.

4. Lice brišite kockom leda ne duže od 3 minute.

5. Blago prelazite kockom leda po licu: od centra čela ka slepoočnicama, od podbratka prema ušima, od uglova usana prema sredini ušiju, od nozdrva ka slepoočnicama – na sličan način kad radite Zogan podmlađujuću masažu lica.

Od uradi-sam varijanti koristim jedino piling od kukuruznog brašna i maslinovog/bademovog ulja.

Što se tiče kremica, ako bih želela da budu visokokvalitetne, trebalo bi da pomešam nekoliko baznih i eteričnih ulja koja su, sama za sebe, prilično skupa, pa s obzirom da bi trebalo kupiti nekoliko flašica od čega bih smućkala samo manji deo i dobila kremu koja traje plafon 2-3 meseca, ne isplati se. Zato za lice koristim već gotove kupovne uljane mešavine ili pojedinačna ulja (Oshadhi), ili tu i tamo neku kremu (Alverde).

Što se tiče tela, nikako da napravim eksperiment sa maceratom šipke vanile recimo u nekom hladno ceđenom ulju, recimo svetlom susamovom. Nije previše skupo, a hranjiva i mirisna fantazija za kožu.

Volela bih da mogu da koristim prirodnu kozmetiku ali moja koza ne trpi nepreradjene sastojke. Jagodu mogu da pojedem ali ne mogu da je stavim na lice.

Koristila sam skupu kozmetiku, koristila sam jeftinu a najbolji odnos cene i kvaliteta nalazim kod medicinske, lako dostupne, Vichy - Avene - La Roche Posay...samo penu za umivanje i kremu za lice...

Jedino bih se saglasila sa Merlin, umivam se bas hladnom vodom, koza je crvenkasta ali zategnuta...

Dugo sam bila potrosac kvalitetnih krema za negu lica ,kose tela.

Danas koristim iskljucivo prirodne preparate koje sama napravim i prezadovoljna sam.

Velika usteda ali i efekat ...

Otvorite feizider i eto vam sastojaka za negu.:)

Imam x recepata koje retko ili nikad ne napravim, ne stizem, ili mi se ne da...pa kompromis-malo "hemija", malo kucna radinost...
Od kucne radinosti-secerna pasta za dep., piling, masku od meda na lice, bananu, kako kad...ulja za mackanje kose i kože... (kokos, badem, orah, maslinovo...sve sto trosim i u kuhinji)
U mom slucaju, vise ima uticaja nega "iznutra"-kako/koliko spavam (ovo najvise), fizicka aktivnost, sta jedem...

Efikasna domaća maska za zatezanje lica. Prirodni botoks!

Ako ste primetili na vašem licu nove bore i tragove umora, predlažem da napravite odličnu masku protiv bora kod svoje kuće.

Pored toga sto je ekonomična, njen efekat ekvivalentan je proslavljenom botoksu. Maska je potpuno prirodna, a zapravo zateže kožu i bolje od botoksa.

Efikasna domaća maska za zatezanje lica.

Za pripremu ove maske biće potrebno:

– gustin – 1 kašika
– sveže isceđen sok od šargarepe – 5 kašika
– kisela pavlaka – 1 kašika

Kako pripremiti masku:

U pola čaše vode rastvoriti gustin.

Sipajte u šerpicu i dodajte 100 ml kipuće vode.

Stavite na sporet i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne.

Nakon toga, kad se smesa malo ohladi, dodajte sveže isceđen sok od šargarepe i pavlaku.

Masku isperite toplom vodom i nanesite na lice hranljivu kremu.

Preostalu količinu ostavite u frižider.

watermarked-sam3324resiz-1.jpg

Za bolji efekat maska se radi 3 dana uzastop. Ona tako fino uklanja tragove umora i fine borice, koža postaje zategnuta, elastična i glatka. Hidrira kožu i generalno deluje skoro kao poznati botoks.

Ovo je odličan tretman kože lica, ako želite da se spremite za neki iznenadni izlazak, sastanak ili slavlje, jer su efekti maske trenutni vide se već posle prve upotrebe.

Za trajno podmlađivanje lica i vidljivo smanjivanje bora preporučujem Zogan masažu, za koju je u poslednjih nekoliko godina interesovanje žena svih uzrasta mnogo poraslo, a o tome govore i vaša mnogobrojna pozitivna iskustva, kao i Domaća krema sa želatinom koja „pegla“ sitne bore, omekšava i izbeljuje kožu i poboljšava cirkulaciju krvi.
-----------------------------------------------------------------------------
Masku koristim i efekti su fantasticni.

http://uspesnazena.com

Poslednja izmena:
Imam x recepata koje retko ili nikad ne napravim, ne stizem, ili mi se ne da...pa kompromis-malo "hemija", malo kucna radinost...
Od kucne radinosti-secerna pasta za dep., piling, masku od meda na lice, bananu, kako kad...ulja za mackanje kose i kože... (kokos, badem, orah, maslinovo...sve sto trosim i u kuhinji)
U mom slucaju, vise ima uticaja nega "iznutra"-kako/koliko spavam (ovo najvise), fizicka aktivnost, sta jedem...

To je vec za drugu temu.

ja mislim da kad se led stavi na kozu,da se krvni sudovi skupe?

Gresis.

- - - - - - - - - -

Ima ih puno, svako bi mogao nešto da napiše...recimo krastavac je super za masnu kožu, pa belance umućeno sa malo soka od limuna...

To i jeste bila moja ideja.Pisite svoja iskustva ,razmenimo misljenja.

Koga ne zanima bilo bi ok da temu zobidje sa vicevima i neumesnim komentarima.

kokosovo ulje koristim za kosu i za teme, od kako sam pocela da ga pred svako pranje utrljavam u glavu kosa mi se manje masti i sjajnija je....ne znam tacno zasto i kako reaguje na mojoj glavi, ali izgleda da meni sampon isusuje glavu koja se onda vise masti....ali mi jako prija i kosa mi je duze cista i izgleda bolje :confused:

kokosovo ulje koristim za kosu i za teme, od kako sam pocela da ga pred svako pranje utrljavam u glavu kosa mi se manje masti i sjajnija je....ne znam tacno zasto i kako reaguje na mojoj glavi, ali izgleda da meni sampon isusuje glavu koja se onda vise masti....ali mi jako prija i kosa mi je duze cista i izgleda bolje :confused:

Eriu kosa ti se brzo masti?Pitam to jer je moja suva pa ne znam koliko bi to bilo delotvorno kod mene.

Eriu kosa ti se brzo masti?Pitam to jer je moja suva pa ne znam koliko bi to bilo delotvorno kod mene.
pa evo kazem ti vise ne toliko, ne znam sta je tacno kokos uradio ali na mojoj vrsti koze postize takav efekat. inace imam veoma osetljivu kozu koja zna da reaguje lose na razne preparate i citala sam nesto na temu toga kako samponi isusuju teme....kod mene je ocigledno to u pitanju, jer sa kokosom druga prica...kako reaguje na drugi tip koze nemam pojma, ali probaj jednom pa vidi da li ima nekih promena.
meni sve zavisi od klime, u americi suva, ovde masna. kupio sam shampon od koprive kloran pa to drzim pod kontrolom :(
i to isto, gde je veca vlaga brze mi se masti kosa, a u suvim klimama druga prica mogu da je ne perem danima izgleda cisto :confused:

Back