Priroda protesta je to što se ljudima jednostavno smučila ova vlast i te njuške koje gledaju po medijima sa nacionalnom frenkvencijom, pogotovo mladim ljudima su se smučili koji ono u preko 90% slučajeva ne mogu da smisle naprednjake (i realno kad bi samo mladi ljudi glasali Vučić bi imao podršku na nivou statističke greške ili bi u najboljem slučaju bio tu negde oko cenzusa).
Mislim da čak to nema veze toliko ni sa lošim životnim standardom, korupcijom, kriminalom i brojnim aferama u koju je ova vlast umešana, tim silnim tragedijama koje su nas zadesile počevši od Ribnikara, Mladenovca pa sad do stanice u Novom Sadu, Kosmetom, rasprodajom zemlje strancima, litijumom i svim tim užasnim i negativnim stvarima (a vala ima ih i previše iako niko ne može da bi nas te neke stvari mimoišle i da je neko drugo bio na vlasti) koliko se ljudima već jednostavno smučilo da svaki dan gledaju te iritantne i antipatične njuške po medijima non-stop i smučila im se ta njihova bahatost, primitivizam, alavost i uticaj koji oni imaju i ta neka nezdrava, histerična i vrlo negativna atmosfera koju su stvorili i koju neprekidno i vrlo agresivno stvaraju.
Mislim naprednjaci ne mogu da shvate da ljude boli q.... šta su oni uradili, šta nisu uradili ili koliko su para ili već čega pokrali i da ljudi prosto nit su u nekoj obavezi prema njima nit žele da ih više gledaju svaki dan, ono samo se mičite da vas više ne gledamo (ja mislim da je upravo to najviše priroda ovih protesta).