Pripreme za dizajnersku?

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gost
Da li neko zna nesto o pripremama za prijemni ispit koji organizuje Dizajnerska skola?
Juce sam cula da je to odavno pocelo (a navodno je trebalo tek posle raspusta),a kako se na telefon skole niko ne javlja,rekoh, mozda ovde neko zna nesto vise?

Znas kako,moja sestra je polagala prosle godine i ona je isla na pripreme u dizajnersku.Prijemni se sastoji do kao prakse i normalnog prijemnog(srpski i matematika).Ovu kao praksu polazes ranije i to tri dana posto imas crtanje,slikanje i vajanje.

kurvetina:
Znas kako,moja sestra je polagala prosle godine i ona je isla na pripreme u dizajnersku.Prijemni se sastoji do kao prakse i normalnog prijemnog(srpski i matematika).Ovu kao praksu polazes ranije i to tri dana posto imas crtanje,slikanje i vajanje.

Hvala ti sto si se javila...ali u konkursu za proslu godinu pise da se za dizajnersku polaze samo prijemni, a ne i srpski/matematika...Pretprosle godine se polagalo i to.Sad si me zbunila.Da li bi mozda mogla da pitas sestru jos jednom sta je tacno polagala,ako je upisala prosle godine?
Naime u Ministarstvu kazu da ce ove godine konkurs biti isti kao i prosle...sto bi znacilo samo prijemni - crtanje,slikanje,vajanje, a ne i srpski i matematika.

da...pripremam se josh od septembra kod profe koji tamo predaje(kod Buce)...ima nas 8) i mogu vam reci da tako napredujemo :shock: u pocetku nam je trebalo i vishe od 3 sata za 1 crtez...sada 50 min. :wink: a slike su vec ok. 8) i hope...hope...hope

Prijemni se polaze krajem aprila.Imas tri dana po tri sata.Prvi dan polazes crtanje,drugi dan crtanje ali moras da obojis temperom rad i treci dan je vajanje(obicno se vaja govedja koska,neka zivotinja ili covek}.Matematiku i srpski ne polazes za dizajnersku.Posle 2-3 dana znas rezultate prijemnog.Ukoliko ne daj boze ne prodjes,e onda polazes srpski i matematiku.Sto se pripreme tice,pa misljenja su podeljena ali moj ti je savet da uzmes neki cas,cisto radi vezbe.Srecno.

joGooOOD:
da...pripremam se josh od septembra kod profe koji tamo predaje(kod Buce)...ima nas 8) i mogu vam reci da tako napredujemo :shock: u pocetku nam je trebalo i vishe od 3 sata za 1 crtez...sada 50 min. :wink: a slike su vec ok. 8) i hope...hope...hope

joGooOOD, gde se odrzava priprema na koju ti ides? U Dizajnerskoj ili negde drugde? Kojim danima i koliko kosta?
Hvala svima koji su se javili :)

Pa ne znam, minimum je 180 bodova da bi se prosao prijemni. E sad, kada se budu dodali i bodovi iz skole, pa se sve to obracuna, pitanje je koliko ce ucenika otpasti, jer ima mesta za 184 a prijavilo se 294. Konacan spisak kada ce se sve znati je valjda 8. juna.

moja sestra ima 218 bodova,jel ona sigurno upisuje?

Moja cerka ima 214,6 bodova i na 95. mestu je. Tvoja sestra je na 86. To znaci da ce se obe upisati bez obzira na prosek u skoli koji jos treba da se doda, jer ima puno njih koji imaju manje bodova na prijemnom od njih.
Sad sam ubacila u excel sve brojeve i izracunala a prethodno foto aparatom uslikala liste :D

Back