Припадници неонацистичке групе обележили годишњицу смрти Милана Недића, нешто даље, грађани протестовали због скупа

Е мој Зилоте... :lol:

Ћурувију је неко убио, али суд је утврдио да они којима се судило то нису учинили. Сада на делу имамо класичан политички притисак на суд.
Интересанте паралеле... понавља се историја ''пресуда државним непријатељима'', за чије убиство ''нема доказа''

Исто се ботује Недић, да нема доказа који га ослобађају кривице, која није ни утврђена ни изречена над њим
 
Интересанте паралеле... понавља се историја ''пресуда државним непријатељима'', за чије убиство ''нема доказа''

Исто се ботује Недић, да нема доказа који га ослобађају кривице, која није ни утврђена ни изречена над њим
Ћурувију је неко убио, питање је само ко. Пошто ови оптужени очигледно нису.
 
Не, само сам навео да има и другачијих мишљења и погледа. Чак нисам ни рекао да се слажем са тим. ;)
To je onda sasvim OK.
 
Dajem pare na kladzu da su ljuti podrzavaoci tzv ruske denecifikacije Ukrajine sa sve srpom i cekicem. Luda kuca Srbija.
Kladionice ne daju varijantu u kojoj onaj ko se kladi obavezno dobija.
 
Србија се данас готово свакодневно, а не спорадично, сусреће са феноменима фашизма.
Заборавио си да напоменеш да је Недић био рођени Београђанин и + Србијанац.

Je л се то онај дођош Небојша Зеленовић буни ? Ем дођош, ем бар да је Србијанац, него није ни то.
 
podrzavate ruse koji su antifasisti i organizujete fasisticki skup,kakvo ludilo
Руси су већи фашисти од Срба ... Украјинци и Руси имају јаке неонацистичке базе и профашистичке покрете.
 
Dajem pare na kladzu da su ljuti podrzavaoci tzv ruske denecifikacije Ukrajine sa sve srpom i cekicem. Luda kuca Srbija.
Lupaš, to su Kornelije i onaj Hitler iz Borče Grede ako pogledaš njihovo opredeljenje oni su za vas nacoše iz Azova nema razloga da brineš.
 
Đeneral Nedić je jedno vreme kod nato-liberanata (naročito bliskih Draškoviću i Protiću) bio popularan jer eto on je žrtvovao svoj ugled i budućnost da bi se ušlihtao okupatoru i na taj način stvorio povoljniji položaj Srba i Srbije. Nedić je za njih bio egzemplar kako se treba ponašati i danas.
A onda je današnji okupator rekao; "Nema više Nedića " od tada su ti nato-liberanti počeli da pljuju po njemu.
 
Шта си хтео рећи?

Ко је издајник?
Зна се ко је издајник, а то је свако ко је против Недића. Па чак и сендвичари нису против њега, као и комплетни десни сектор опозиције. А овај жути историчар Бојан Димитријев који га брани је иначе из ДСа. Дакле чак и десно крило ДС подржава Недића.

Остао је само левичарски талог, као овај СПСовац Предраг Марковић.
 
Reditelj Djordje Kadijevic,serija Vuk Karadzic svedoci da im vlada Milana Nedica spasila zivote pred ustasama i primila u Srbiju.Opet bio je antisemita i saradnik Nemaca. Niko nije 100% negativac.
Nije bio antisemita.
 
Meni je i dalje fascinantno da neko može da vas okupi i kao ovce vas podeli u kolone i natera vas da tako stojite, da glumite neku formaciju.
Ах, та омладина, увек се лако доводе у ред...


A tek situacija u kojoj kriješ lice kapom i bandanom nekom jasno govori o tome koliko si i sam ponosan na to.
Ниси чуо за Гестапо господина Вулина који овде оперише?

 
Симпатична Србска омладина

5. 2. 2024.

Обележавање смрти Милана Недића (бркин леп говор)

2:39

Tvoj SDK je JVuO smatrala jednakim ustašama, toliko o tome.
 
Tvoj SDK je JVuO smatrala jednakim ustašama, toliko o tome.
То твоје комуно-усташе мантрају...

Љотић је у Словенији пристао да Дража буде лидер свих патриотских снага... Дража му је био шеф!

Дакле, Дража и Љотић су умрли у заједници и јединственој битци, само то је битно за историсјку инстину до краја...

А те ваше фејк комуњаре, шатро љотићевце, потурајте бабама које гледају дневник у 8
 
Тзв. Недићева Србија је била од стране Немаца de facto призната (фашистичка) држава и сходно томе је Независна држава Хрватска тада званично имала конзулат у Београду.
Конзуларно представништво Независне Државе Хрватске је било смештено у згради Главне поште код Народне скупштине у Београду; адреса конзулата била је Престолонаследников трг број 12.
Конзулат НДХ имао је и своју лимузину на чијим су се предњим блатобранима лепршале заставе НДХ; испред зграде је стајао упарађени усташа, а на згради је био усташки грб. Први званични представник НДХ у Београду био је сатник Јосип Лончаревић, који је допутовао у Београд у априлу 1941. године, да би га годину дана касније заменио усташа Анте Никшић. Конзулат је тада био пресељен у сам центар града, у Добрачину 22.
Током четири године није забележен ниједан напад на усташки конзулат нити на запослене усташе у истом, јер су Недићеви полицајци добро чували зграду усташког конзулата. Недићеви министри су се редовно састајали са усташама. Ово је слика из Београда на којој се види усташе из конзулата са Недићевим министром:

1706464772208.png


И нису Недићеви полицајци помагали Немцима само у геноциду над Јеврејима. Недићева квислиншка жандармерија помагала је немачком окупатору у масовним хапшењима србијанских Рома. На подручју Београда квислиншка жандармерија ухапсила је 1941. године између 1000 и 1500 Рома и предала их Немцима који су их стрељали почетком новембра на стратишту у селу Јабука код Панчева. Недићеви жандарми су масовно хапсили и Роме из лесковачког краја. Ти Роми су предати Немцима и почетком децембра 1941. стрељани су на брду Хисар изнад Лесковца. До масовних стрељања Рома долази и у Ужицу и Чачку. Код Пожаревца ексхумирана су 293 леша.

Код Крушевца, Немци су стрељали 324 углавном ромских цивила од којих је преко 200 ухапсила Недићева Српска државна стража. Припадници оружаних снага Недићеве владе, не само да предају ухапшене ромске цивиле Немцима, него их и сами убијају. Тога је највише било у јужној Србији.

Србијански Роми које су недићевци побили или предали Немцим били су православни баш исто као као што је било православно становништво које је НДХ протеривала, а у договору са горе споменутим конзуларним представништвом НДХ у Београду прихватао их Недићев режим.
 

Back
Top