Princ Aleksandar: Monarhija je rešenje

Pa sad ne znam dali bas mozes sebe da proglasis za kralja nasi monarhisti to ne rade uglavnom oni sebi BIRAJU kralja , kod njih se kralj ne postaje rodjenjem kao u drugim monarhijama nego IZBOROM I BIRANJEM kao u republici. Moze ovako izaberes recimo mene za svog kralja i ja ti dam titulu kneza od krste
Nema kod mene izbora i biranja. Kao samoprozvani narcisoidni autokrata dajem si to za pravo :mrgreen:

ovo je cista ustaska provokacija
Da sam napisao Kralj kobasica Memnom ispala bi isto provokacija jer ti u svacemu nades nesto.

Rijeci bez konkretnog dokaza tj. posta mi ne znace nista
kao hrvat ovde nemas sta da trazis na temi
Ovo je forum i nema veze to sta sam stanovnik Hrvatske.

sve sto mozes je da dobijes fekalije po nosu a posle da kmecis.
Hocemo na pivu kad dodem u Srbiju?

mi ne idemo na vase ustaske sajtove niti dolazimo na teme kakva je ovo gde ti veze nikakve i prava nikakvog nemas da ucestvujes u njoj jer nicim nisi vezan za zemlju sbiju za njenu dinastiju i njeno uredjenje.

kraj price.
Koji to mi? @kapetanmark i njegov klon? Na forumhr sam upoznao par pravoslavaca i OK su. Ne baljezgaj.

Sta se tice teme monarhije. Vrati ce im se imovina, ako vec i nije, a drugo okaci macki za rep.Tempi pasati kako bi rekli nasi susjedi Talijani.

Ovaj Princ Filip je veliko razocarenje. Slikao se sa Dokom, dakle demokratise. A drugo, Kralj ima sve pare ovoga svijeta, a on hoce da rudari bitkoin. Svasta!
Koje novce on ima ono sto je deda pera ukrao zlaza kad je dezertirao je davno potroseno , ovi su ko crkveni misevi cak i struju kradu ( izmedju ostalog) nemaju ni za struju . Ako im platis slikace se i sa tobom

Srecna nova godina svim srpskim monarhistina i njihovom gospodaru jugoslovenskom princu aleksandru. Njemu zelim vise pameti i da konacno pa bar u svojoj 9 deceniji nauci nas jezik da plati struju i da se konacno razduzi . A vama njegovim sledbenicima vise strpljenja u pokusavanju obnove klasnog drustva , jer realno trebace vam mnogooo strpljenja u izgradnji drustva kojem se protivi ogromna vecina naroda

Podrzacu monarhiju samo ako to zaista bude trajni lek za:

- perpetualno nepostovanje Ustava i ostalih zakona
- krsenje svih zakona od strane vucica i slicnih
- despotizam i kult licnosti
- sveopstu korupciju i nefunkcionalnost
- odsustvo institucija
- nerazdvojenost zakonodavne, izvrsne i sudske vlasti
- nedostatak parlamentarizma i funkcionalne demokratije
- nisku politicku kulturu

Dakle da monarhija po uredjenju bude kao u evropskim zemljama i Japanu, a ne kao KSA, Lesoto, Esvatini, Maroko, UAE i slicni.

• Haha
Reactions: PA8
Najbogatijie zemalja per capita u svijetu

Luxembourg- Monarhija
Lihtensgajn- Monarhija
Irska -Republika
Kuvajt- Monarhija
Qatar - Monarhija
Svajcarska -Republika
Norveska-Monarhija
Belgija - Monarhija
Holandija -Monarhija
Monako - Monarhija
UAE- Monarhija
Amerika - Federacija federalnih drzava
Austrija - Republika
Njemacka - Republika
Uk - Monarhija
Spanija - Monarhija
Singapur - Republika
Japan - Monarhija
Saudijska Arabia- Monarhija
Macao - Monarhija
Francuska - Republika
Italija - Republika
Brunej-Monarhija
Bahrein - Monarhija
Kanada - Monarhija
Island- Monarhija
Finska - Republika
Svedska- Monarhija
Slovenija-Republika
Izrael - Republika
Juzna Koreja -Republika
Malta - Republika
San Marino - Republika
Kipar - Republika

.

Zakljucak -

Od 34 najbogatije zemlje svijeta per capita 19 su Monarhije a 15 republike

Medju prvih 10 najbogatijih zemalja svijeta per capita 7 su Monarhije a 3 republike

Monarhije bogatije

Podrzacu monarhiju samo ako to zaista bude trajni lek za:

- odsustvo institucija

Dakle da monarhija po uredjenju bude kao u evropskim zemljama i Japanu, a ne kao KSA, Lesoto, Esvatini, Maroko, UAE i slicni.

Monarhije koje su bogate dominiraju kada pogledas tabelu Mmf najbogatijih zemalja per capita.

Monarhije koje su siromasne koliko god da su siromasne opet su bogatije od siromasnih republika ako uzmes 10 najsiromasnijh zemalja svijeta cak 9 od tih 10 su republke a samo jedna je monarhija

Комунисти, доћи ће вам време монархије па ћете поново плакати.

Без Краља,
Не ваља!
Прво, монархисти који подржавају Карађорђевиће, морају да признају да је краљ Алексадар од Југославије био велеиздајник. И питање је да ли икада можемо успоставити монархију, ако знамо да је било Карађорђевића који су били велеиздајници, који су жртвовали Србију и Србе, како би створили Велику Хрватску.
Друга штеточина је био кнез Павле Карађорђевић, који је седео на две столице, који јесте био храбар и носи велики део заслуга за потписивање тројног пакта, али је много више био одговоран што је дозволио британској обавештајној служби да вршља по земљи и да буду заштићени од закона.
Енглези су му дошли главе, издали га, а нас гурнули у пакао др.св. рата.

Друго, нису монархисти били највећи непријатељи комуниста, већ екстремни националисти, код нас недићевци, а на западу немачки нацисти и италијански фашисти, Франкови фашисти итд.

Колико видим, све се опет своди на новац. Рачуна се ко је богатији и ко има више пара. Нико не говори о традицији, принципима итд.

Да ли стварно мислите да ако Србија поново постане монархија да ће имати бољи животни стандард? Да ли стварно мислите да ће обичан народ, у који и ви спадате, имати више и да ће живети задовољније?

Друга ствар, стално се намеће идеја да би краљ или монарх требало да буде из династије Карађорђевић? Зашто баш та династија?

Zanimljivo je da Kraljevina Srbija/SHS/Jugoslavija nije bila monarhija u pravom smislu reči. Nije bilo plemstva, grofova, barona, lordova... samo kraljevska porodica. A kolika je bila realna moć kraljevske porodice najbolje pokazuje Majski prevrat. Ne samo da je Obrenoviće svrgla jedna relativno mala grupa ljudi, nego su i Karađorđevići bili samo marionete te iste grupe koja ih je i dovela na vlast.

Неспособност владара се најбоље види у томе да не уме да контролише ни сопствени пад камо ли неки већи догађај...... Тито је само ишао по утабаним стазама краљевине СХС и зато му је било релативно лако да српски народ разбије на делиће.....без те подлоге историја након 45-е би била потпуно другачија......

- odsustvo institucija
Ti si ljubitelj lika i dela Josipa Broza koji je bio komunistički diktator.

Back