Primitivizam u Srba

screenshot_20251206_004709_com-krstarica-krstarica_edit_397527003154445-jpg.1828507
IMG_20251205_234122.jpg

Prilozi

• Screenshot_20251206_004709_com.krstarica.krstarica_edit_397527003154445.jpg
    Screenshot_20251206_004709_com.krstarica.krstarica_edit_397527003154445.jpg
    69,4 KB · Pregleda: 9
Pa dok je bila komunistička vlast vodilo se računa da ovaj šund ne dospe u medije. Težilo se nekom nivou i kulturi u to vreme, vlast je želela da oplemeni narod a ne da ga zatupi i zaludi načistom. Znači sve se može kad se hoće.
Da poznato je kako Brozovka lepa Brena i njen šund nije dospijevala u medije za vrijeme Jugoslavije.
Sav taj šund je počeo za vrijeme Jugoslavije u PGP RTB davno prije rata,a ne za vrijeme Miloševića.
Za vrijeme Miloševića je taj šund samo unapređen.

Da poznato je kako Brozovka lepa Brena i njen šund nije dospijevala u medije za vrijeme Jugoslavije.
Sav taj šund je počeo za vrijeme Jugoslavije u PGP RTB davno prije rata,a ne za vrijeme Miloševića.
Za vrijeme Miloševića je taj šund samo unapređen.
Pa Lepa Brena se pojavila krajem 80-tih kad je Tito bio uveliko mrtav i kada su svi počeli da dižu ruke od Jugoslavije. Tada je i kič u muzici prodro u medije. Najveći šund pre toga bilo je Bijelo Dugme sa Željkom Bebekom koji nije bila tako loša muzika.

Nekad sam čitao komentare nekih rokera na netu da je Bijelo dugme zapravo preteča folka. Ili kako ono kažu za njih pastirski rok. Tu se ne misli na one albume gde je Bebek bio glavni nego one pesme sa Tifom i Alenom. Na primer Lipe cvatu, onda ona pesma gde Alen peva da će mu ženska u paklu goreti... Jake reči... :mrgreen:

Aj da vam podelim jednu peicu, imala Rihana koncert u BG dasno bilo, i izabere mog druga nekako, obezbedjenje došlo kao podji sa nama, zeli da te vidi, i nista inali seks cusnula mu jos para, poenta price, rekla mu je ja ovo pevam jer industrija to od mene trazi, da se ja pitam pevala bih drugacije pesme.

Pa Lepa Brena se pojavila krajem 80-tih kad je Tito bio uveliko mrtav i kada su svi počeli da dižu ruke od Jugoslavije. Tada je i kič u muzici prodro u medije. Najveći šund pre toga bilo je Bijelo Dugme sa Željkom Bebekom koji nije bila tako loša muzika.
Nije tačno da je kič u medijima počeo tek krajem 80-ih.Prije lepe Brene,Cece,Dragane Mirković i dr.niko nije pjevo na PGP RTB i diskos-u? Samo u to vrijeme nije bilo 100 i kusur programa ko danas i interneta.

Aj da vam podelim jednu peicu, imala Rihana koncert u BG dasno bilo, i izabere mog druga nekako, obezbedjenje došlo kao podji sa nama, zeli da te vidi, i nista inali seks cusnula mu jos para, poenta price, rekla mu je ja ovo pevam jer industrija to od mene trazi, da se ja pitam pevala bih drugacije pesme.
A drug malo lagio da ispadne frajer. Nije li ti to palo na pamet?

Back