Примирје у Украјини?

• Začetnik teme Začetnik teme D-VUK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

D-VUK

Zainteresovan član
Poruka
162
Запад на сав глас објављује вест како је Украјина прихватила примирје од 30 дана и да је сада на Русији да, исто тако, прихвати примирје. Ево само једног чланка који се може пронаћи на интернету:

https://www.theguardian.com/world/2...fire-whats-in-the-proposed-deal-and-whats-not

Дакле, Украјина прихвата примирје а заузврат Амери прекидају привремени застој у вези слања оружја, муниције и информација што значи да се слање оружја и муниције наставља па да Украјинци могу ратовати и до последњег Украјинца ако треба.

Они сад, као, очекују да и Русија прихвати примирје и то у тренутку када изузетно добро стоје на фронту па да онда Запад у том року од 30 дана додатно наоружа Украјину и додатно је опреми је за наставак рата.

Верује ли било ко да је уопште могуће да Русија прихвати такво примирје? Ајде да у том предлогу за примирје постоји нешто што би било значајно и за Русију па да онда човек и помисли да је примирје могуће. Рецимо, Украјина се одриче територије које су под руском контролом. Или, Украјина се обавезује да никад неће у НАТО и да ће бити демилитаризована. Али, начин на који је то примирје представљено је фактички бесмислено осим уколико не постоје неки други договори који нису за јавност.

Уколико се примирје и успостави и уколико се тек тада почне преговарати о територијама, чланству у НАТО, безбедоносним гаранцијама за Украјину, итд., сви ти отворени проблеми се не могу решити ни за годину дана а камоли за месец дана примирја.
Истовремено, ЕУ најављује 800 милијарди евра за јачање војног потенцијала ЕУ. Макрон отворено прети француским нуклеарним оружјем. Амери настављају да испоручују оружје и муницију те да деле обавештајне податке са Украјином.

Мени се чини да шанса за овакво примирје уопште не постоји.

Rusi su glupi ako prihvate...cela poenta bilo kakvog primirja je da Ukrajina koja je u nokdaunu dobije predah i dovoljno naoružanja...ili trajni mir ili ništa...samo nema trajnog mira dok god ima dela Ukrajine koji nije pod Rusijom...da je bilo pameti na obe strane do rata ne bi ni došlo...

A ta ''pamet'' bi bila da Ukrajina bude deo Rusije?
ne nego da se odrekne NATO integracija i uvaži interese ruske manjine...Rusi su dovoljno jaka sila da mogu da ne dozvole da im američke rakete budu na 2 minuta od Moskve...NATO i Ukrajina nisu uvažili interes Rusije i Rusija je rešila da pitanje razreši ratom...ne krivim ih..i Ameri bi uradili isto da Meksiko želi da se prikloni nekom ruskom vojnom savezu

ne nego da se odrekne NATO integracija i uvaži interese ruske manjine...Rusi su dovoljno jaka sila da mogu da ne dozvole da im američke rakete budu na 2 minuta od Moskve...NATO i Ukrajina nisu uvažili interes Rusije i Rusija je rešila da pitanje razreši ratom...ne krivim ih..i Ameri bi uradili isto da Meksiko želi da se prikloni nekom ruskom vojnom savezu
I onaj švapski brkica se onomad samo brinuo za manjine. Tako je pričao kad je okupirao Čehoslovačku, Poljsku ... mani me agresorskih izgovora.
Mi ovde zahvaljujući Brozu nismo živeli pod Rusima, a Ukrajinci jesu i zato jako dobro znaju zašto neće. Imaju svoju državu i pravo na nju.

Što se tiče ovih sporazuma, iskreno, nisam optimista.

Запад на сав глас објављује вест како је Украјина прихватила примирје од 30 дана и да је сада на Русији да, исто тако, прихвати примирје. Ево само једног чланка који се може пронаћи на интернету:

https://www.theguardian.com/world/2...fire-whats-in-the-proposed-deal-and-whats-not

Дакле, Украјина прихвата примирје а заузврат Амери прекидају привремени застој у вези слања оружја, муниције и информација што значи да се слање оружја и муниције наставља па да Украјинци могу ратовати и до последњег Украјинца ако треба.

Они сад, као, очекују да и Русија прихвати примирје и то у тренутку када изузетно добро стоје на фронту па да онда Запад у том року од 30 дана додатно наоружа Украјину и додатно је опреми је за наставак рата.

Верује ли било ко да је уопште могуће да Русија прихвати такво примирје? Ајде да у том предлогу за примирје постоји нешто што би било значајно и за Русију па да онда човек и помисли да је примирје могуће. Рецимо, Украјина се одриче територије које су под руском контролом. Или, Украјина се обавезује да никад неће у НАТО и да ће бити демилитаризована. Али, начин на који је то примирје представљено је фактички бесмислено осим уколико не постоје неки други договори који нису за јавност.

Уколико се примирје и успостави и уколико се тек тада почне преговарати о територијама, чланству у НАТО, безбедоносним гаранцијама за Украјину, итд., сви ти отворени проблеми се не могу решити ни за годину дана а камоли за месец дана примирја.
Истовремено, ЕУ најављује 800 милијарди евра за јачање војног потенцијала ЕУ. Макрон отворено прети француским нуклеарним оружјем. Амери настављају да испоручују оружје и муницију те да деле обавештајне податке са Украјином.

Мени се чини да шанса за овакво примирје уопште не постоји.
Neozbiljno previse.ovo kao da se dogovarali na zapadu svi isto da kazu "sada je sve na rusiji"🙄
20250312_191943.jpg

Ovako ozbiljna stvar gde rusi vec 6 meseci pricaju sta ocekuju za primirje a zelenski prvo danas izjavio da nece biti teritorijalnih ustupanja za mir a da je za mir trla baba ban 🙄
ja ne znam niti imam info sta ssu stvarno ameri stavili na sto rusima za mir ali me sve neodoljivo podseca na medijski cirkus malo.videcemo

Predlog je vrlo glup medijski spin, osim u slučaju da je nešto prvo dogovoreno sa Rusima na onom predhodnom sastanku pa smo gledali dve nedelje zavrtanja ruku ukropima, nakon čega je Zelenski morao biti sklonjen da bi oni potpisali.

Svakako ne verujem da će išta izaći iz svega toga jer imamo EU i UK koji se očajnički trude da sabotiraju svaki dogovor.

Neozbiljno previse.ovo kao da se dogovarali na zapadu svi isto da kazu "sada je sve na rusiji"🙄
Pogledajte prilog 1696575
Ovako ozbiljna stvar gde rusi vec 6 meseci pricaju sta ocekuju za primirje a zelenski prvo danas izjavio da nece biti teritorijalnih ustupanja za mir a da je za mir trla baba ban 🙄
ja ne znam niti imam info sta ssu stvarno ameri stavili na sto rusima za mir ali me sve neodoljivo podseca na medijski cirkus malo.videcemo
Ali si zato uredno Pevao kad se na zelenskog stavljao onus odgovornosti

Što više pretiš, Rusija će ti se smanjivati.

Ja sam oduvek za ratno rešenje, a vi rusi ste polagali nade da će Drampf da vam spase dugme

Кад не мариш за чињеницу да је два милиона припадника десног сектора сравњено са Мариупољем. Још се замерили оранж шерифу, преко све муке. Дошао лик у јапанкама да се свађа и проси.

Кад не мариш за чињеницу да је два милиона припадника десног сектора сравњено са Мариупољем. Још се замерили оранж шерифу, преко све муке. Дошао лик у јапанкама да се свађа и проси.
Ukrajina ima neki 5-cifren broj žrtava

Ostale priče su propaganda

A ta ''pamet'' bi bila da Ukrajina bude deo Rusije?
Страшно је како за неке људе историја почиње од оног тренутка када је Русија напала Украјину (фебруар 2022). Јбт, као да се ништа пре тога није дешавало!

Љути противници Русије и свега што је руско, заборавили на два споразума потписана у Минску које је управо Запад прекршио.
Пуч у Украјини 2014-e иако је тадашњи Председник Украјине чак би пристао и на нове изборе.

Треба ли уопште ићи до распада СССР-а када је Запад обећао наивном Горбачову да се тетка Ната неће ширити на исток?

Треба ли подсећати како су Румунија и Бугарска експресно примљене у ЕУ само да Запад провоцира Русију? Успут буди речено, Румунија ни Бугарска ни дан данас не испуњавају услове које је, рецимо, ЕУ ставила пред Србију. То ће признати сваки Румун и Бугарин са којима причаш.
Хоће неко рећи да је Хрватска испунила све те услове? Не, не испуњава их ни дан данас али је пријем у ЕУ и НАТО неких држава само терање ината Русији и ништа друго!

Ајде мало у ближу прошлост, март, април 2022-е и у Истанбулу се Русија и Украјина фактички договориле шта и како даље. Онда следећи дан у Кијев стиже оно чудовише Џонсон и Украјина одбија споразум. Има ли границе том западном лудилу? И украјинксој наивности?

И да наведем још нешто. Када би се сутра Срби, Хрвати и Бошњаци у БиХ договорили о мирној подели БиХ на 3 дела, наградно питање за све вас, ко би све учинио да поништи тај договор? Не треба бити ни превише мудар, ни превише паметан да се зна одговор.

Jeste, pre toga ste davali časnu reč da neće biti tog istog napada
Па ако си прескочио неколико важних чињеница које сам навео изнад, онда мало ''прогуглај'' шта се све дешавало пре напада.

Имаш и изјаву Путина који каже да се све то више није могло трпети. Заборављаш гранате које су падале по Доњецку још од 2014-е? Укидање руског језика у школама, јеси ли и то заборавио?
Али, јбг, ти ћеш рећи и да је Азов пропаганда.

Само још једном да ти поновим да су се у Истанбулу (пре било каквих значајнијих жртава и разарања) Русија и Украјина договориле а Џонсон онда наговорио Украјину да одустане од договора. Резултат видимо. Историја се понавља. Сећамо се и Лисабонског споразума који је Изетбеговић прихватио па онда одустао јер су му Амери рекли да не прихвата. И онда по теби и теби сличнима, увек крив неко са Истока јер Боже сачувај да може бити крив неко са Запада.

Ево, понављам опет питање у вези БиХ. Уколико би се неким чудом Срби, Хрвати и Бошњаци договорили да мирно поделе БиХ, ко би био против тог договора? Руси и Кинези сигурно не би. Да, одговор је јасан, Запад!

Back