Primanje mita i laganje političara su slika Srbije

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/231190/Primanje-mita-i---laganje-politicara-su-slika-Srbije
Primanje mita i laganje političara su slika Srbije
BEOGRAD - Korupcija je posebno strašna u zdravstvu i sudstvu, političari su licemerni jer stalno najavljuju promenu zakona, demokratiju, borbu protiv korupcije, a deo su lanca koji povezuje partije, tajkune i kriminal. U Srbiji se zapošljava samo po liniji partijske pripadnosti. Ovo je samo mali deo sumornog portreta Srbije koji bi bio predat Evropskoj komisiji kao odgovor na Upitnik da se građani pitaju.
110156_0201-djelic-file-foto-fonet_f.jpg

Odgovori građana razlikuju se od onih koje će dobiti EU: Štefan File sa Cvetkovićem i Đelićem,kada smo dobili pitanja
Beogradski centar za ljudska prava postavio je na sajt pitanja iz Upitnika i omogućio građanima da daju svoje odgovore koji služe kao pandan odgovorima vlasti o tome kako je organizovana naša država. Selekcija od oko 2.000 odgovora biće predata direktorki Kancelarije za evropske integracije Milici Delević u četvrtak, četiri dana pre nego što će premijer Mirko Cvetković i potpredsednik Vlade Božidar Đelić odgovore u Briselu predati Štefanu Fileu, komesaru EU za proširenje.

- Iz odgovora se jasno vidi da građane najviše muči korupcija, da ih posebno nerviraju poslanici u Skupštini Srbije za koje misle da su neefikasni i da enormno troše novac. Ogorčeni su na licemerje političara i na njihovo nepoštovanje građana. Oni kažu “političari od nas prave budale”, stalno pričaju o zakonu o transparentnom finansiranju stranaka, a deo su tog lanca - kaže za “Blic” Nevena Dičić, istraživač Beogradskog centra za ljudska prava i dodaje da su mnogi u svojim odgovorima u kojima ukazuju na korupciju u zdravstvu i sudstvu davali primere iz ličnog iskustva.

Građani nepogrešivo crtaju mehanizam koruptivne vlasti koja uz pomoć javnih preduzeća iz budžeta crpi državni novac za svoje lične ili partijske potrebe, zahvaljujući tome što su u upravljačkoj nomenklaturi preduzeća ljudi od partijskog poverenja. Iz njihovih odgovora se vidi da ne osuđuju toliko što je državni aparat preglomazan i što ima puno zaposlenih, već mnogo više što zaposlenje tu ne može da dobije niko zahvaljujući stručnim kvalitetima, već sve funkcioniše po principu nepotizma.

....................
.....................
Требало би на тај упитник да одговарају форумаши.....
:per: :per: :per:
 

Back
Top